Royal Enfield Busted Knuckle Build Off - Οι φιναλίστ του διαγωνισμού custom με Shotgun 650

Έξι custom δημιουργίες προκρίνονται στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού, στο Bike Shed Moto Show στο Λονδίνο
Busted-Knuckle-Build-Off-Europe
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

16/4/2026

Η Royal Enfield αποκαλύπτει τις μοτοσυκλέτες που ξεχώρισαν ανάμεσα σε περισσότερες από 600 συμμετοχές, με βάση τη Shotgun 650.

Η Royal Enfield ανακοίνωσε τους έξι φιναλίστ για τη δεύτερη εκδοχή του διαγωνισμού Busted Knuckle Build Off (BKBO), που αναδεικνύει τη δημιουργικότητα και την τεχνική αρτιότητα των συνεργαζόμενων dealers της από την Ευρώπη.

Οι φιναλίστ προέκυψαν μεταξύ 600 και άνω συμμετοχών και πλέον ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τις τελικές τους κατασκευές στο Bike Shed Moto Show, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από 22 έως 24 Μαΐου.

Busted-Knuckle-Build-Off-Europe

Η διαδικασία των κατασκευών διήρκεσε σχεδόν έξι μήνες, με τη Royal Enfield να ενισχύει τους συμμετέχοντες με κεφάλαιο ύψους 5.000 λιρών για την υλοποίηση των custom μοτοσυκλετών τους. Όλες οι συμμετοχές βασίζονται στη Royal Enfield Shotgun 650, ένα μοντέλο που θεωρείται από τα πιο “δεκτικά” σε μετατροπές στη γκάμα της εταιρείας.

Λίγο πριν την έναρξη της έκθεσης, θα δημοσιευτεί online μια πρώτη παρουσίαση των έξι κατασκευών, συνοδευόμενη από ξεχωριστά video, σαν μίνι ντοκιμαντέρ για κάθε μια από τις 6 φιναλίστ μοτοσυκλέτες, τα οποία θα προβληθούν και μέσω των social media της εταιρείας.

Busted-Knuckle-Build-Off-Europe

Ο νικητής θα αναδειχθεί την Κυριακή 24 Μαΐου, μέσα από συνδυασμό ψήφων κοινού, της εταιρείας και επιτροπής εμπειρογνωμόνων από τον χώρο του customizing. Το έπαθλο περιλαμβάνει ένα ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα στην εκδήλωση Motoverse, στη Goa της Ινδίας, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στο έτος.

Busted-Knuckle-Build-Off-Europe

Οι έξι φιναλίστ του διαγωνισμού είναι οι εξής: Vintage Garage Motors (Τσεχία), Motorrad Bläsing (Γερμανία), KS Motorcycles (Γαλλία), Royal Enfield Riviera (Ιταλία), Unik Edition (Πορτογαλία) και Krazy Horse (Ηνωμένο Βασίλειο).

Ο Adrian Sellers, επικεφαλής Custom & Motorsport της Royal Enfield, δήλωσε: "Είναι λογικό ο τελικός της δεύτερης ευρωπαϊκής έκδοσης του BKBO να φιλοξενηθεί στο Bike Shed Show, μια διοργάνωση που γιορτάζει τη δημιουργικότητα, τη δεξιοτεχνία και την μοτοσυκλετιστική κουλτούρα. Ανυπομονούμε να δούμε τις καλύτερες δουλειές από το δίκτυο συνεργατών μας να πρωταγωνιστούν στην έκθεση, παρουσιάζοντας τη μοναδική φαντασία και τις δυνατότητες κάθε ομάδας, μέσα από τη δική της προσέγγιση πάνω στη Shotgun 650."

Busted-Knuckle-Build-Off-Europe

 

Kove 800X Rally: Νέα μειωμένη τιμή κατά 700 ευρώ! Φουντώνει ο ανταγωνισμός στην κατηγορία

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Kove ρίχνει την τιμή της ελαφρύτερης και πιο χωματερής έκδοσης κοντά στα οκτώ χιλιάρικα
Kove 800X Rally
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Είναι η ελαφρύτερη εκδοχή της ελαφρύτερης adventure της κατηγορίας της και πλέον ανταγωνίζεται και τη φθηνότερη.

Ο λόγος για την Kove 800X Rally, η οποία έχει νέα τιμή 8.195 ευρώ, μειωμένη κατά 700 ευρώ από τα 8.895 που ζητούσε ως σήμερα.

Η Rally έκδοση διαχωρίζει τη θέση της από τις υπόλοιπες της οικογένειας – 800Χ Pro, 800X Touring -–με το χαμηλότερο βάρος όλων στα 165 κιλά χωρίς καύσιμο, αλλά και με σχεδίαση και εξοπλισμό πιο καλά στοχευμένο για εκτός δρόμου περιπέτειες, όπως υποδηλώνεται από αριθμούς όπως τα 270 χιλιοστά διαδρομής του πιρουνιού και τα 293 χιλιοστά ελάχιστης απόστασης από το έδαφος.

Με τη νέα της τιμή πλέον η οικογένεια 800X έχει το βασικό μοντέλο Pro κάτω από το ψυχολογικό όριο των οκτώ χιλιάδων στα 7.995, μετά η ανανεωμένη έκδοση 800X Pro Up και η Rally με 8.195 και η ακριβότερη της φαμίλιας, 800X Touring, με 8.495.

Ετικέτες