Royal Enfield Ladies' Ride 2024 - Επιτυχημένο το event της RE μόνο για αναβάτριες

Περισσότερες από 40 συμμετοχές και δεκάδες test rides [Φωτογραφίες]
Royal Enfield Ladies' Ride 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

16/10/2024

Δεκάδες test rides και πάρα πολλές αποκλειστικά γυναικείες συμμετοχές είχε το πρώτο Royal Enfield Ladies Ride που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αττική.

Χωρίς να αφήνουν πίσω τα scooter και τα παπιά, οι γυναίκες αγκαλιάζουν περισσότερο τη μοτοσυκλέτα τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι πλέον φανερό καθημερινά στο λεκανοπέδιο της Αττικής και ακόμη περισσότερο στην Αθήνα όπου και τις βλέπεις σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς και τις χαίρεσαι αφού σε σχέση με τον μέσο άντρα μοτοσυκλετιστή ντύνονται πιο σωστά και συμπεριφέρονται πιο κόσμια. 

Οι γυναίκες που προτιμούν μοτοσυκλέτα είναι σαφώς περισσότερες, ακόμη και σε σχέση με πριν από λίγα χρόνια και μια ένδειξη για αυτό ήταν και η δυναμική παρουσία που είχαν στο κάλεσμα της Royal Enfield για το πρώτο Ladies Ride που διοργάνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία MUVUS, το οποίο και πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου. 

Royal Enfield Ladies' Ride 2024

Ένα event που λογικά θα πήγαινε... άπατο αν γινόταν πριν από λίγα χρόνια και η διοργάνωσή του τώρα από την αντιπροσωπεία της Royal Enfield δείχνει ότι οι ιθύνοντες της εταιρείας αφουγκράζονται σωστά τις εξελίξεις στους δύο τροχούς.

Στο πρώτο Royal Enfield Ladies' Ride που έγινε στις εγκαταστάσεις του Riding School Θανάσης Χούντρας οι περισσότερες από 40 αναβάτριες που βρέθηκαν στο Πολυδένδρι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τη μοτοσυκλέτα της RE που επιθυμούσαν και να την γνωρίσουν καλύτερα, στην ασφάλεια που προσφέρει το περιβάλλον μιας μικρής πίστας.

Royal Enfield Ladies' Ride 2024

Παράλληλα, οι συμμετέχουσες, στο μεσημεριανό διάλειμμα, έκαναν και θεωρητικό μάθημα στο Riding School, το οποίο ήταν μάλιστα προσαρμοσμένο στον γυναικείο τρόπο σκέψης και αντίληψης. Το βρήκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρον, κάτι που φάνηκε τόσο από τις απορίες τους και την κουβέντα που ακολούθησε μετά τη λήξη του μίνι σεμιναρίου, όσο και από τη απαραίτητη σιγή που επικρατούσε την ώρα της "παράδοσης", όπως θα έπρεπε δηλαδή (όχι ακριβώς αυτό που γίνεται όταν στις καρέκλες βρίσκονται άντρες), για την ορθότερη αφομοίωση των πληροφοριών.

​    Royal Enfield Ladies Ride 2024

Κατά τη διάρκεια της ημέρας έγιναν 100 test rides από τις 45 συνολικά αναβάτριες που βρέθηκαν στο Royal Enfield Ladies' Ride και η επιτυχία του event "υποχρεώνει" τη MUVUS να το επαναλάβει την ερχόμενη χρονιά, όπως και άλλες αντιπροσωπείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Honda: Προσθέτει κι άλλη γραμμή παραγωγής δικύκλων στην Ινδία – Δυνατότητα επιπλέον 670.000 μονάδων ετησίως

Στοχεύουν στην παραγωγή 8 εκατομμύριων μονάδων ετησίως το 2028
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Η Honda Motorcycle and Scooter India Private Limited (HMSI) ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο εργοστάσιο της στην Ινδία, που θα παράγει 670.000 δίκυκλα ετησίως.

Σας είχαμε ενημερώσει πέρυσι, πως η ιαπωνική εταιρεία ετοιμαζόταν για την προσθήκη τέταρτης γραμμής παραγωγής στο πρώτο εργοστάσιο της στο Vithalapur και σήμερα η θυγατρική εταιρεία της Honda στην Ινδία ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο της εργοστάσιο στην Tapukara.

Η νέα γραμμή παραγωγής υπολογίζεται πως θα αρχίσει να λειτουργεί το 2028, με ετήσια παραγωγική δυνατότητα 670,000 μονάδων, κάτι που θα αυξήσει την συνολική ετήσια παραγωγή του εργοστασίου στα 2,01 εκατομμύρια μονάδες. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2011 με ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 μονάδων, η οποία αυξήθηκε σε 1,2 εκατομμύρια μονάδες τον Μάρτιο του 2012.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για δίκυκλα στην Ινδία, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, η HMSI θα επενδύσει 140 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει ένα οικόπεδο έκτασης 74.000 στρεμμάτων δίπλα στο εργοστάσιο, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί. Η νέα γραμμή παραγωγής θα είναι ικανή να παράξει 670.000 σκούτερ και μοτοσυκλέτες 125-160 κυβικών ετησίως, κάτι που θα δημιουργήσει παράλληλα 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η HMSI σχεδιάζει την γενικότερη ανάπτυξή της παραγωγικής της ικανότητας και σκοπεύει να την αυξήσει από τα 6,25 εκατομμύρια μονάδες που είναι σήμερα σε περίπου 8 εκατομμύρια μονάδες ετησίως έως το 2028.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Tsutsumu Otani, δήλωσε: “Η αγορά δικύκλων στην Ινδία συνεχίζει να επεκτείνεται σταθερά παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη. Η Honda θα συνεχίσει να ενισχύει συνεχώς το σύστημα εφοδιασμού της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη των πελατών της, τόσο στην Ινδία όσο και σε όλο τον κόσμο. Μέσω της πρόσθετης επένδυσης στο δεύτερο εργοστάσιο, θα προσφέρουμε ελκυστικά προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο την περαιτέρω αύξηση της ικανοποίησης των πελατών μας.”