Scooter2Dakar - Από την Ουγγαρία στη Σενεγάλη με SYM ADX 300

Σχεδόν 9.000 χλμ. για τους δύο Ούγγρους αναβάτες και τo crossover scooter της SYM
Scooter2 dakar SYM ADX 300 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/12/2024

Δύο Ούγγροι ολοκλήρωσαν χωρίς παρατράγουδα και υποστήριξη το ταξίδι τους με δύο SYM ADX 300, το οποίο ξεκίνησε από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας για να καταλήξει σε εκείνη της Σενεγάλης.

Το ταξίδι του Janos Mezo, αρχισυντάκτη του ουγγρικού περιοδικού Motorrevu, και του επιχειρηματία Laszlo Pocsik, που έχει λάβει μέρος στο Ντακάρ Ράλι και ήταν αυτός που σχεδίασε τη διαδρομή, ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου και διήρκησε 25 ημέρες για να φτάσουν οι δυο τους από τη Βουδαπέστη στη Ντακάρ περνώντας από τη δυτική Σαχάρα.

Η αποστολή, οργανώθηκε με τη στήριξη της SYM και του συνεργάτη της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. στην Ουγγαρία. Το crossover scooter της ταϊβανέζικης εταιρείας τα κατάφερε τελικά μια χαρά στο δύσκολο έργο που είχε να αντιμετωπίσει περνώντας από τους ευρωπαϊκούς δρόμους σε εκείνους της Αφρικής.

Scooter2 dakar SYM ADX 300 2024

Τα δυο ADX 300 δεν προβλημάτισαν τους αναβάτες τους και επέδειξαν υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες της Σαχάρας με τις ακραίες μεταβολές στη θερμοκρασία. Έκαναν μόνο το προβλεπόμενο service των 5.000 χιλιομέτρων στο Μαρόκο. Η μόνη μετατροπή που χρειάστηκε να κάνουν ήταν να μεγαλώσουν το νύχι του πλαϊνού σταντ ώστε να μην βυθίζεται εύκολα στην άμμο και το ADX 300 να παραμένει όρθιο.

Σταθμοί όπως η Οροσειρά του Άτλαντα, η Σαχάρα, το Μαρόκο, η Μαυριτανία και η Σενεγάλη πρόσφεραν τοπία μοναδικής ομορφιάς στους Mezo και Pocsik και στο Facebook μπορείτε να βρείτε τη σελίδα "Scooter2Dakar" με τους δύο ταξιδιώτες να έχουν καταγράψει με τον φωτογραφικό φακό βήμα-βήμα το ταξίδι τους.

Scooter2 dakar SYM ADX 300 2024

Οι Mezo και Pocsik επέστρεψαν αεροπορικώς στην Ουγγαρία μετά το ταξίδι τους, ενώ όταν με το καλό γυρίσουν και τα ADX 300, οι κινητήρες τους θα λυθούν από την Ουγγρική Τεχνική Σχολή Μοτοσυκλέτας και θα εξεταστούν ενδελεχώς.

 

Kove 800X Rally: Νέα μειωμένη τιμή κατά 700 ευρώ! Φουντώνει ο ανταγωνισμός στην κατηγορία

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Kove ρίχνει την τιμή της ελαφρύτερης και πιο χωματερής έκδοσης κοντά στα οκτώ χιλιάρικα
Kove 800X Rally
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Είναι η ελαφρύτερη εκδοχή της ελαφρύτερης adventure της κατηγορίας της και πλέον ανταγωνίζεται και τη φθηνότερη.

Ο λόγος για την Kove 800X Rally, η οποία έχει νέα τιμή 8.195 ευρώ, μειωμένη κατά 700 ευρώ από τα 8.895 που ζητούσε ως σήμερα.

Η Rally έκδοση διαχωρίζει τη θέση της από τις υπόλοιπες της οικογένειας – 800Χ Pro, 800X Touring -–με το χαμηλότερο βάρος όλων στα 165 κιλά χωρίς καύσιμο, αλλά και με σχεδίαση και εξοπλισμό πιο καλά στοχευμένο για εκτός δρόμου περιπέτειες, όπως υποδηλώνεται από αριθμούς όπως τα 270 χιλιοστά διαδρομής του πιρουνιού και τα 293 χιλιοστά ελάχιστης απόστασης από το έδαφος.

Με τη νέα της τιμή πλέον η οικογένεια 800X έχει το βασικό μοντέλο Pro κάτω από το ψυχολογικό όριο των οκτώ χιλιάδων στα 7.995, μετά η ανανεωμένη έκδοση 800X Pro Up και η Rally με 8.195 και η ακριβότερη της φαμίλιας, 800X Touring, με 8.495.

Ετικέτες