Siberia – Road of bones

Μια νέα περιπέτεια ξεκινά
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

24/7/2019

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης επιστρέφει στις μοτοσυκλετιστικές του ρίζες με ένα καινούργιο project που ξεκινά. Ο Έλληνας ταξιδευτής έχει βρεθεί στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου με τις πιο απίθανες μοτοσυκλέτες. Τώρα, θα βρεθεί για άλλη μια φορά πάνω στη σέλα της μοτοσυκλέταw με την οποία έγραψε τα περισσότερα χιλιόμετρα και άρχισε να γίνεται συνώνυμο της έννοιας Globetrotter! Το θρυλικό του BMW F650 Funduro μπήκε στη διαδικασία ενός… extreme makeover και μαζί θα πορευτούν σε ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη της υφηλίου: την Σιβηρία. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί αναλύονται οι λεπτομέρειες της ανακατασκευής και το πλάνο του ταξιδιού για το οποίο, όπως πάντα, θα ενημερώνεστε μέσω των τακτικών ανταποκρίσεών του μέσα από το site μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Siberia – Road of bones”

Η διάσχιση του μακρύτερου χωματόδρομου στον κόσμο (3.100 χλμ.) με μια μοτοσυκλέτα είναι αναμφισβήτητα μια συναρπαστική εμπειρία, που ονομάζεται "Road of bones". Με "εργαλείο" περιπέτειας την προσωπική του BMW F650 (μοντέλο 1999) και πεδίο ταξιδιωτικής δράσης την αχανή και αραιοκατοικημένη βορειοανατολική Σιβηρία, ο γνωστός φωτογράφος – ταξιδιωτικός αρθρογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης θα επιδιώξει να ανταποκριθεί επάξια στις αντίξοες απαιτήσεις της χωμάτινης περιπέτειας δρόμου "ADV 2 Road of bones" και να πανηγυρίσει στην πόλη Magadan την επιτυχή έκβαση ενός ακόμα δίτροχου τολμήματος.


Βασικός χορηγός του ταξιδιού "ADV 2 Road of bones" είναι η "ΒΜW Πναγιωτόπουλος Α.Ε" (μέλος του Δικτύου Επίσημων Εμπόρων BMW HELLAS AE.), που ανέλαβε αποκλειστικά την τεχνική υποστήριξη και προετοιμασία της BMW F650 του Κων/νου Μητσάκη.
Για τους ανθρώπους της “ΒΜW Παναγιωτόπουλος Α.Ε”, η υπέρβαση του σιβηρικού χωματόδρομου "Road of bones" με μια BMW F650 η οποία μετρά ακριβώς 20 χρόνια "κατασκευαστικής ζωής", αντιπροσωπεύει μια δυνατή πρόκληση. Γιατί μέσα από το ταξιδιωτικό εγχείρημα του Έλληνα αναβάτη θα προβληθεί –με τον πλέον άμεσο τρόπο– η διαχρονική αξιοπιστία και αντοχή των μοτοσικλετών BMW, ενώ ταυτόχρονα θα επιβεβαιωθεί το ταξιδιωτικό προφίλ της BMW Motorrad.


Η διαδρομή του "ADV 2 Road of bones" ξεκινά την 1/8/2019 από την πόλη – λιμάνι Vladivostok της Ανατολικής Σιβηρίας, διατρέχει τις πόλεις Khabarovsk, Tynda, Yakutsk, Susuman και ολοκληρώνεται στις 27/8/2019 στην παραθαλάσσια πόλη Magadan της Βορειοανατολικής Σιβηρίας.


ΧΟΡΗΓΟΙ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ


Το ταξίδι "ADV 2 Road of bones" τυγχάνει της ευγενικής χορηγίας:
ΒΜW Παναγιωτόπουλος Α.Ε - Μέλος του Δικτύου Επίσημων Εμπόρων BMW HELLAS AE.
Ipone – Λιπαντικά μοτοσυκλετών
Motofashion – Κατάστημα αξεσουάρ μοτοσυκλέτας & αναβάτη
Michelin
Tyre Shop – Κατάστημα ελαστικών μοτοσυκλέτας
Dainese / AGV
Photoagora.gr – Κατάστημα φωτογραφικών ειδών
Pimenidis Travel – Τουριστικό γραφείο
Rider's Shop – Ελαστικά / αξεσουάρ μοτοσυκλέτας
Bike It – Καθημερινό περιοδικό μοτοσυκλέτας
ΜΟΤΟ / Motomag – Μηνιαίο περιοδικό μοτοσυκλέτας

Γίνε γελοίος και βάλε σε κίνδυνο τη ζωή σου μόλις με 75 ευρώ - VIDEO

Με ινδικό παρμπρίζ και οροφή μοτοσυκλέτας από την Sepal Shields
Sepal
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/4/2024

Θέλεις να κρατήσεις τη βροχή μακριά σου και ταυτόχρονα να κάνεις kite-surfing με τη μοτοσυκλέτα σου; Θέλεις να προκαλείς το γέλιο και έχεις χαμηλή αίσθηση του κινδύνου; Sepal. Είναι για σένα. Παμ!

Η μικρή ινδική startup Sepal αποφάσισε να εφεύρει ένα εντυπωσιακό παρμπρίζ με οροφή για αναβάτες μοτοσυκλέτας, το οποίο κοστίζει μόλις 75 ευρώ και υποτίθεται πως κρατά μακριά σου αέρα και βροχή, επιτρέποντάς σου να ταξιδεύεις στεγνός και άνετος με έως και 120 χλμ/ώρα. Και μετά ξύπνησες...

Η μοτοσυκλέτα ως concept στη βασική της μορφή αφήνει εκτεθειμένους τους επιβαίνοντες στα στοιχεία της φύσης. Αυτό είναι καλό, είναι και κακό, ανάλογα τον καιρό. Αν θέλεις να οδηγείς και στη βροχή, θα πάρεις ένα ζευγάρι αδιάβροχα και θα οδηγείς και στη βροχή. Αν δεν σου αρέσει η λύση με τα αδιάβροχα, μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο. Αν όμως δεν έχεις λεφτά για αυτοκίνητο, ή σου αρέσει η μοτοσυκλέτα αλλά σιχαίνεσαι το νερό, τα μυγάκια και το καυσαέριο, τότε η Sepal έχει τη λύση για σένα.

Μόνο που η συγκεκριμένη πατέντα, όχι μόνο δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, αλλά μάλλον δημιουργεί πέντε-δέκα ακόμη, ενώ παράλληλα ανεβάζει τον βαθμό κινδύνου του χρήστη στον Θεό.

Sepal

Το παρμπρίζ της Sepal, κομπλέ με αεροδυναμική οροφή που θυμίζει αετό για kite-surfing, στηρίζεται στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας με βεντούζες και με ιμάντα κατόπιν δένεται στα μαρσπιέ, δημιουργώντας μια απίστευτη… παγίδα θανάτου, μόνο και μόνο για να μην βραχεί ο χλεχλές αναβάτης και να μην φάει τα μυγάκια στο κράνος και στο μπουφάν. Ως bonus, το death-trap της Sepal έχει και θήκη για το κινητό του αναβάτη.

Sepal

Η εταιρεία αναφέρει πως η κατασκευή της μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα με ρεζερβουάρ και μαρσπιέ σε μόλις 5 λεπτά, με την μέγιστη προτεινόμενη ταχύτητα να είναι τα 120 χλμ/ώρα, αν και ο κατασκευαστής συστήνει τα 100 ως μια πιο ασφαλή… σαχλαμάρες… δεν υπάρχει ασφαλής ταχύτητα με αυτό το πράμα πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Sepal

Από πού να ξεκινήσουμε με τα προβλήματα της συγκεκριμένης πατέντας; Από το ότι στη βροχή δεν βλέπεις μπροστά τίποτα, αφού δεν υπάρχει υαλοκαθαριστήρας; Από την αστάθεια που δημιουργεί στη μοτοσυκλέτα το… πανωσήκωμα της Sepal; Από τό γεγονός πως ο αναβάτης έχει κολλημένη τη μούρη του στη ζελατίνα; Θυμηθείτε λίγο και το φιάσκο του BMW C1 -τουλάχιστον εκείνο είχε υαλοκαθαριστήρα.

Sepal

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την τραγωδία της Sepal, επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας, ΕΔΩ

Ετικέτες