Στη Norton το αφεντικό του R&D της MV Agusta Brian Gillen

Ο mr LXP Orioli & Superveloce 1000 θα εξελίξει τη νέα γκάμα των Βρετανών
Brian Gillen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/2/2024

Ο πρώην υπεύθυνος του τομέα έρευνας και εξέλιξης της MV Agusta, Brian Gillen, πήρε μεταγραφή στη Norton, όπου θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της νέας γκάμας luxury μοτοσυκλετών των Βρετανών.

O Gillen βρίσκεται πίσω από εμβληματικά μοντέλα της MV Agusta, όπως το LXP Orioli και το Superveloce 1000 (και φυσικά την έκδοση Serie Oro), ενώ εργαζόταν στο ιταλικό εργοστάσιο περισσότερα από 15 χρόνια.

Η Norton ανακοίνωσε τα νέα την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, αναφέροντας πως ο ρόλος του Gillen θα είναι να βοηθήσει την εταιρεία από το Solihull να αναπτύξει τη νέα γκάμα πολυτελών μοτοσυκλετών της, που θα περιλαμβάνει τόσο βενζινοκίνητα όσο και ηλεκτρικά μοντέλα. Αντίθετα με το παρελθόν, η νέα αυτή γκάμα θα πληροί τις Euro προδιαγραφές, ώστε να μπορεί να πωλείται και στην Ευρώπη.

Brian Gillen

“Ο Brian διαθέτει πλούσια εμπειρία και τεχνολογική κατάρτιση στον σχεδιασμό κινητήρων και μοτοσυκλετών, νέων τεχνολογιών και συνδεσιμότητας”, δήλωσε ο CEO της Norton, Δρ. Robert Hentschel. “Είμαι σίγουρος πως η ένταξή του στην ομάδα θα ενδυναμώσει την αφοσίωση μας όσον αφορά στις τεχνολογικές καινοτομίες και τη μηχανολογική αριστεία, και αυτό θα έχει αντίκτυπο στη νέα κορυφαία γκάμα μοντέλων που ετοιμάζουμε.”

Ας μην ξεχνάμε πως η MV Agusta πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Pierer Mobility και μέσα στο εργοστάσιό της δημιουργήθηκε νέο παράρτημα του KISKA για δύο πολύ σοβαρούς λόγους που ανέπτυξε ο ίδιος ο Pierer στην αποκλειστική συνέντευξή του στο MOTO, ενώ αρχικά έβαλε στον πάγο το νέο On-Off της MV Agusta, απελευθερώνοντας όμως μετά τους πόρους για την τελική του ανάπτυξη.

Για να μάθετε περισσότερα για τον Brian Gillen, διαβάστε ΕΔΩ μια εκτενέστατη συνέντευξη του στο ΜΟΤΟ, με αφορμή την αποκλειστική δοκιμή του πρωτότυπου τότε MV Agusta Lucky Explorer 9.5.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες