Στη Norton το αφεντικό του R&D της MV Agusta Brian Gillen

Ο mr LXP Orioli & Superveloce 1000 θα εξελίξει τη νέα γκάμα των Βρετανών
Brian Gillen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/2/2024

Ο πρώην υπεύθυνος του τομέα έρευνας και εξέλιξης της MV Agusta, Brian Gillen, πήρε μεταγραφή στη Norton, όπου θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της νέας γκάμας luxury μοτοσυκλετών των Βρετανών.

O Gillen βρίσκεται πίσω από εμβληματικά μοντέλα της MV Agusta, όπως το LXP Orioli και το Superveloce 1000 (και φυσικά την έκδοση Serie Oro), ενώ εργαζόταν στο ιταλικό εργοστάσιο περισσότερα από 15 χρόνια.

Η Norton ανακοίνωσε τα νέα την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, αναφέροντας πως ο ρόλος του Gillen θα είναι να βοηθήσει την εταιρεία από το Solihull να αναπτύξει τη νέα γκάμα πολυτελών μοτοσυκλετών της, που θα περιλαμβάνει τόσο βενζινοκίνητα όσο και ηλεκτρικά μοντέλα. Αντίθετα με το παρελθόν, η νέα αυτή γκάμα θα πληροί τις Euro προδιαγραφές, ώστε να μπορεί να πωλείται και στην Ευρώπη.

Brian Gillen

“Ο Brian διαθέτει πλούσια εμπειρία και τεχνολογική κατάρτιση στον σχεδιασμό κινητήρων και μοτοσυκλετών, νέων τεχνολογιών και συνδεσιμότητας”, δήλωσε ο CEO της Norton, Δρ. Robert Hentschel. “Είμαι σίγουρος πως η ένταξή του στην ομάδα θα ενδυναμώσει την αφοσίωση μας όσον αφορά στις τεχνολογικές καινοτομίες και τη μηχανολογική αριστεία, και αυτό θα έχει αντίκτυπο στη νέα κορυφαία γκάμα μοντέλων που ετοιμάζουμε.”

Ας μην ξεχνάμε πως η MV Agusta πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Pierer Mobility και μέσα στο εργοστάσιό της δημιουργήθηκε νέο παράρτημα του KISKA για δύο πολύ σοβαρούς λόγους που ανέπτυξε ο ίδιος ο Pierer στην αποκλειστική συνέντευξή του στο MOTO, ενώ αρχικά έβαλε στον πάγο το νέο On-Off της MV Agusta, απελευθερώνοντας όμως μετά τους πόρους για την τελική του ανάπτυξη.

Για να μάθετε περισσότερα για τον Brian Gillen, διαβάστε ΕΔΩ μια εκτενέστατη συνέντευξη του στο ΜΟΤΟ, με αφορμή την αποκλειστική δοκιμή του πρωτότυπου τότε MV Agusta Lucky Explorer 9.5.

Ετικέτες

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες