Στη Norton το αφεντικό του R&D της MV Agusta Brian Gillen

Ο mr LXP Orioli & Superveloce 1000 θα εξελίξει τη νέα γκάμα των Βρετανών
Brian Gillen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/2/2024

Ο πρώην υπεύθυνος του τομέα έρευνας και εξέλιξης της MV Agusta, Brian Gillen, πήρε μεταγραφή στη Norton, όπου θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της νέας γκάμας luxury μοτοσυκλετών των Βρετανών.

O Gillen βρίσκεται πίσω από εμβληματικά μοντέλα της MV Agusta, όπως το LXP Orioli και το Superveloce 1000 (και φυσικά την έκδοση Serie Oro), ενώ εργαζόταν στο ιταλικό εργοστάσιο περισσότερα από 15 χρόνια.

Η Norton ανακοίνωσε τα νέα την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, αναφέροντας πως ο ρόλος του Gillen θα είναι να βοηθήσει την εταιρεία από το Solihull να αναπτύξει τη νέα γκάμα πολυτελών μοτοσυκλετών της, που θα περιλαμβάνει τόσο βενζινοκίνητα όσο και ηλεκτρικά μοντέλα. Αντίθετα με το παρελθόν, η νέα αυτή γκάμα θα πληροί τις Euro προδιαγραφές, ώστε να μπορεί να πωλείται και στην Ευρώπη.

Brian Gillen

“Ο Brian διαθέτει πλούσια εμπειρία και τεχνολογική κατάρτιση στον σχεδιασμό κινητήρων και μοτοσυκλετών, νέων τεχνολογιών και συνδεσιμότητας”, δήλωσε ο CEO της Norton, Δρ. Robert Hentschel. “Είμαι σίγουρος πως η ένταξή του στην ομάδα θα ενδυναμώσει την αφοσίωση μας όσον αφορά στις τεχνολογικές καινοτομίες και τη μηχανολογική αριστεία, και αυτό θα έχει αντίκτυπο στη νέα κορυφαία γκάμα μοντέλων που ετοιμάζουμε.”

Ας μην ξεχνάμε πως η MV Agusta πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Pierer Mobility και μέσα στο εργοστάσιό της δημιουργήθηκε νέο παράρτημα του KISKA για δύο πολύ σοβαρούς λόγους που ανέπτυξε ο ίδιος ο Pierer στην αποκλειστική συνέντευξή του στο MOTO, ενώ αρχικά έβαλε στον πάγο το νέο On-Off της MV Agusta, απελευθερώνοντας όμως μετά τους πόρους για την τελική του ανάπτυξη.

Για να μάθετε περισσότερα για τον Brian Gillen, διαβάστε ΕΔΩ μια εκτενέστατη συνέντευξη του στο ΜΟΤΟ, με αφορμή την αποκλειστική δοκιμή του πρωτότυπου τότε MV Agusta Lucky Explorer 9.5.

Ετικέτες

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025