Στην Αλβανία το BMW Motorrad International GS Trophy το 2022!

"Εξερευνήστε το απροσδόκητο"!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

14/1/2021

Με το μότο "Eξερευνήστε το απροσδόκητο", η BMW ανακοίνωσε το όγδοο BMW Motorrad International GS Trophy, το οποίο θα διοργανωθεί στα τέλη του καλοκαιριού του 2022 στην Αλβανία, "έναν από τους τελευταίους παρθένους off-road παράδεισους στην Ευρώπη", όπως αναφέρει το δελτίο τύπου των Βαυαρών.

Οι χώρες που θα συμμετέχουν ήδη ετοιμάζονται για την διεξαγωγή των εθνικών προκριματικών τους για την επιλογή των ομάδων. Συνολικά, 22 χώρες θα λάβουν μέρος στο event, ενώ για πρώτη φορά θα γίνει επιλογή και για έξι διεθνής ομάδες γυναικών, τις εβδομάδες που ακολουθούν.

Μέχρι στιγμής, τα προκριματικά έχουν επιβεβαιωθεί για τις παρακάτω χώρες:

Βραζιλία

Κίνα

Γαλλία

Γερμανία

Ινδία

Ιαπωνία

Λ. Αμερική

Μεξικό

Ολλανδία

Ρωσία

Ν. Αφρική

ΝΑ. Ασία

Ν. Κορέα

Ην. Βασίλειο

Η.Π.Α.

Ωστόσο, μία ομάδα έχει πάρει ήδη την wild card συμμετοχή της για το καλοκαίρι του 2022, και αυτή δεν είναι άλλη από την ομάδα της Κίνας του 2020, η οποία δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στο GS Trophy της Ν. Ζηλανδίας λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών για την πανδημία εκείνη την περίοδο.

Ματαιώθηκε η Intermot 2026 – Ραντεβού το 2027 σε νέες ημερομηνίες

Το πείραμα της ετήσιας έκθεσης της Κολωνίας δεν πέτυχε και αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε η ματαίωση της έκθεσης της επόμενης χρονιάς, ενώ αλλάζει πάλι στόχευση
intermot
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/2/2026

Μέχρι το 2019 η Διεθνής Έκθεση Μοτοσυκλέτας της Κολωνίας, η γνωστή Intermot γινόταν κάθε δύο χρόνια τον Οκτώβρη, περίπου έναν μήνα πριν τη διοργάνωση της ετήσιας EICMA στο Μιλάνο.

Η ματαίωση της Intermot το 2021 εξαιτίας της πανδημίας covid-19 μετέφερε τη γερμανική έκθεση στο 2022, αλλά πια η κατάσταση είχε αλλάξει. Η έκθεση της Κολωνίας έψαχνε να βρει τη θέση της σε μια βιομηχανία που είχε μεταλλαχθεί, με τις περισσότερες πρεμιέρες να γίνονται πια διαδικτυακώς απλωμένες σε μια μεγάλη περίοδο αρκετών μηνών, ενώ οι κατασκευαστές στήριξαν την ιταλική έκθεση κρατώντας αρκετές αποκαλύψεις για το ετήσιο ραντεβού της.

Το 2022 η μόνη πρεμιέρα που φιλοξενήθηκε στην Intermot ήταν αυτή της Honda με το CB750 Hornet. Ούτε καν η συμπατριώτισσα BMW δεν παρέκκλινε της απόφασής της να απέχει από εκθέσεις και να παρουσιάζει τα νέα της μοντέλα αποκλειστικώς online.

Η Intermot έπρεπε να αλλάξει για να βρει ξανά τη θέση της στον κόσμο της Μοτοσυκλέτας και στο πλαίσιο αυτό το 2024 ανακοινώθηκε πως θα γινόταν κι αυτή ετήσια, στρέφοντας το ενδιαφέρον της σε νέα πεδία, όπως οι influencers και οι πάσης φύσης ψηφιακοί δημιουργοί.

Το ΜΟΤΟ παρέμεινε διαχρονικά πιστό στο ραντεβού της Κολωνίας, ωστόσο ήταν σαφές πως δεν υπήρχε πια ειδησεογραφία από τις μόλις δύο σάλες του εκθεσιακού κέντρου Koelnmesse που τη φιλοξένησαν.

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026 η διοργανώτρια της Intermot, IVM (Industrie Verband Motorrad Deutschland e.V.) ανακοίνωσε πως η έκθεση της Κολωνίας δεν θα γίνει το 2026. Ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές του Δεκέμβρη στο νέο πρόγραμμα που εγκαινίασε πέρυσι ως ετήσια, επιλέγοντας μια ημερομηνία μετά την EICMA που παραδοσιακά επιμένει στις αρχές Νοέμβρη, ωστόσο αυτό δεν θα συμβεί φέτος.

Αντ’ αυτού, η Intermot μεταφέρεται σε νέες ημερομηνίες, καθώς ανακοινώθηκε η επόμενη διοργάνωση από 12 ως 14 Φεβρουαρίου 2027. Αυτό σημαίνει πως η έκθεση θα μικρύνει και σε διάρκεια, καθώς από τετραήμερη που θα ήταν αρχικά γίνεται τριήμερη.

Περιμένουμε πλέον με ενδιαφέρον τις επόμενες ανακοινώσεις για το νέο προφίλ της Intermot, καθώς σε πρώτη φάση αυτό που καθίσταται πασιφανές είναι η συρρίκνωσή της.