Suzuki: Συνεργασία με τη SkyDrive για την παραγωγή ιπτάμενων οχημάτων

Την άνοιξη του 2024 θα ξεκινήσει η κατασκευή του πρώτου ιπτάμενου αυτοκινήτου
Suzuki Flying Car
Από το

motomag

22/6/2023

Η Suzuki και ο κατασκευαστής drone SkyDrive, θα συνεργαστούν για την παραγωγή ιπτάμενων αυτοκινήτων κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL).

Η ιδέα των ιπτάμενων αυτοκινήτων εξιτάρει εδώ και πολλά χρόνια τους κατασκευές με πολλούς από αυτούς -Boeing και Porsche, General Motors, Uber και πρόσφατα Honda- να καταθέτουν σχέδια αλλά και ιδέες για το πως θα φτάσουμε στο να έχουμε στην καθημερινότητα μας ιπτάμενα αυτοκίνητα. Θυμηθείτε και την πρόσφατη ιστορία με τον μηχανικό εξέλιξης των Hayabusa και GSX-R 1000, που σχεδίασε cargo drone με κινητήρα GSX-R 1000.

Στα συγκεκριμένα “ιπτάμενα χωράφια” θέλει να μπει όπως φαίνεται επίσημα και η Suzuki, για τον λόγο αυτό υπέγραψε συμφωνία με την επίσης ιαπωνική SkyDrive ώστε να κατασκευάσουν ιπτάμενο αυτοκίνητο κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL).

SkyDrive

Το eVTOL λειτουργεί με ηλεκτρισμό, διαθέτει αυτόματο πιλότο και σύστημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, ενώ έχει σχεδιαστεί για αστική εναέρια κινητικότητα. Η συνεργασία μεταξύ των δύο ιαπωνικών εταιρειών περιλαμβάνει την έρευνα, την ανάπτυξη, την παραγωγή και την προώθηση των ιπτάμενων αυτοκινήτων.

Suzuki Skydrive

Η SkyDrive θα ιδρύσει θυγατρική εταιρεία που θα της ανήκει στο 100% για την κατασκευή ιπτάμενων αυτοκινήτων, ενώ η Suzuki και η SkyDrive θα χρησιμοποιήσουν το εργοστάσιο της πρώτης στη Shizuoka ώστε να ξεκινήσουν την κατασκευή ιπτάμενων αυτοκινήτων την άνοιξη του 2024.

Ο πρόεδρος της Suzuki, Toshihiro Suzuki, δήλωσε: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συνεργαστoύμε με την SkyDrive. Θα πραγματοποιήσουμε φιλόδοξα βήματα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης προϊόντων ανώτερης αξίας, έτσι ώστε να μπορούμε να συμβάλλουμε στην υλοποίηση της εναέριας κινητικότητας.”

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.