Suzuki V-Strom 1050XT – Ρεκόρ Guinness για το νεότερο σε ηλικία ζευγάρι ταξιδιωτών με μοτοσυκλέτα

Επισκέφτηκαν 39 χώρες σε 5 ηπείρους, καλύπτοντας 75.164 χιλιόμετρα σε 589 ημέρες
Ο γάμος
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

11/6/2024

Καβάλα στο Suzuki V-Strom 1050XT, ο Ollie Gamblin και η Lavi Scholl κατάφεραν να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, ως το νεότερο ζευγάρι που ταξίδεψε τον κόσμο με μία μοτοσυκλέτα, με μέσο όρο ηλικίας τα 33 έτη και 247 ημέρες, πατώντας τη ρόδα τους σε 39 χώρες 5 διαφορετικών ηπείρων και καλύπτοντας συνολικά 75.164 χιλιόμετρα σε 589 μέρες.

Με σημείο εκκίνησης το εμβληματικό Ace Café του Λονδίνου, ο Ollie Gamblin και η Lavi Scholl ανέβηκαν στην σέλα ενός V-Strom 1050XT, χορηγία του τοπικού αντιπροσώπου, Motorcycle World. Ο Ollie, 34 ετών τότε, ανέλαβε τον ρόλο του πλοηγού, με την 32χρονη τότε Lavi από το Ανόβερο της Γερμανίας να κάθεται στη θέση του συνεπιβάτη. Σκοπός τους ήταν να μπουν στο ρεκόρ Guinness ως το νεότερο ζευγάρι που γύρισε τον κόσμο με μία μοτοσυκλέτα. Και το κατάφεραν, με μέση ηλικία μεταξύ των δύο τα 33 έτη και 247 ημέρες.

Suzuki V-Strom 1050XT – Ταξίδεψε ένα ζευγάρι μέχρι το ρεκόρ Guinness ως το νεότερο που γύρισε τον κόσμο με μοτοσυκλέτα

Πρώτη στάση ήταν η Γαλλία, προτού κατευθυνθούν νότια και ανατολικά, για την Ισπανία. Αφήνοντας πίσω τους την ευρωπαϊκή ήπειρο, έφτασαν στο Μαρόκο της Αφρικής. Μένοντας στην δυτική ακτή της μαύρης ηπείρου, πέρασαν στη Μαυριτανία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Σενεγάλη. Στη συνέχεια το V-Strom 1050 τους φορτώθηκε σε ένα κοντέινερ, για να περάσει με καράβι στην Βραζιλία, από όπου θα ξεκινούσαν την περιήγησή τους στην Νότια Αμερική.

Suzuki V-Strom 1050XT – Ταξίδεψε ένα ζευγάρι μέχρι το ρεκόρ Guinness ως το νεότερο που γύρισε τον κόσμο με μοτοσυκλέτα

Από τη χώρα του καρναβαλιού και των φαβέλων, η πυξίδα τους έδειξε νότια, μέχρι και την πιο νότια πόλη του κόσμου, Ushuaia και πρωτεύουσα της παγωμένης επαρχίας γνωστής με το όνομα Γη του Πυρός. Φτάνοντας εκεί, έκαναν στροφή προς τα βόρεια, περνώντας από τη Χιλή, τη Βολιβία, το Περού, το Εκουαδόρ και την Κολομβία. Συνολικά 8 χώρες της Νοτίου Αμερικής, άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στα μπαγκάζια του ζευγαριού, μέχρι το V-Strom 1050XT να φορτωθεί στο αεροπλάνο για να περάσει πάνω από το διαβόητο και δυσπρόσιτο στενό του Darien, που αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ Κολομβίας και Παναμά. Η χώρα της κεντρικής Αμερικής, αποτέλεσε την πύλη εισόδου, μέσω της οποίας το ζευγάρι κατευθύνθηκε για τη Βόρεια Αμερική, φτάνοντας μέχρι και τον Καναδά. Προτού, όμως, φτάσουν εκεί, για να πετάξουν κατόπιν με την μοτοσυκλέτα τους μέχρι τη Σεούλ της Νότιας Κορέας, έκαναν μια στάση στο Las Vegas της Νεβάδα των Η.Π.Α., το οποίο εκτός από τα καζίνο είναι γνωστό και για τους… στιγμιαίους γάμους. Εκεί το ζευγάρι μας παντρέυτηκε.

Suzuki V-Strom 1050XT – Ταξίδεψε ένα ζευγάρι μέχρι το ρεκόρ Guinness ως το νεότερο που γύρισε τον κόσμο με μοτοσυκλέτα

Κατόπιν συνέχισαν το ταξίδι τους, παντρεμένοι, περνώντας από την Σεούλ στο Vladivostok της Ρωσίας, με βάρκα. Με μόνη κατεύθυνση τα δυτικά -καθώς αν άλλαζαν φορά το ρεκόρ δεν θα μετρούσε- το ζευγάρι πέρασε από Μογγολία, Καζακστάν και Κιργιστάν. Επόμενο θαλάσσιο εμπόδιο ήταν η Κασπία θάλασσα, την οποία πέρασαν για να πατήσουν τις ρόδες τους στο Αζερμπαϊτζάν. Έπειτα, σειρά είχε η Γεωργία, η Τουρκία και μέσω του Βοσπόρου, επιστροφή στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να είναι η 32η χώρα που επισκέφτηκαν. Εννιά ακόμα χώρες είχαν σβηστεί από τη λίστα, με το Βέλγιο να αποτελεί την 39η χώρα που βρέθηκαν για πρώτη φορά. Από εκεί οι Lavi και Ollie επέστρεψαν στην Γαλλία και τελικώς στο Ηνωμένο Βασίλειο, 20 μήνες μετά την αναχώρησή τους από εκεί για ένα ταξίδι και μία εμπειρία ζωής.

Όπως δήλωσε η Lavi, η ιδέα τους για να κάνουν τον γύρο του κόσμου με στόχο το βιβλίο των ρεκόρ Guinness ήρθε από έναν φίλο τους. Εκείνος είχε αποπειραθεί να γίνει ο νεότερος άνδρας που θα έκανε τον γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα. Τότε ήταν που το ζευγάρι αποφάσισε να στείλει email, ρωτώντας αν θα μπορούσαν να κάνουν ένα ομαδικό ρεκόρ, με τα ίδια κριτήρια. Κάπως έτσι, οι αρμόδιοι για τα ρεκόρ το δέχτηκαν δημιουργώντας την κατηγορία “Το νεότερο ζευγάρι που θα γυρίσει τον κόσμο με μοτοσυκλέτα (δικάβαλοι).”

Suzuki V-Strom 1050XT – Ταξίδεψε ένα ζευγάρι μέχρι το ρεκόρ Guinness ως το νεότερο που γύρισε τον κόσμο με μοτοσυκλέτα

Σύμφωνα με τη Lavi, για να τα καταφέρουν είχαν σχεδιάσει την διαδρομή τους με γνώμονα το ποιες χώρες έχουν ευκολότερες διαδικασίες έκδοσης βίζας. Παρ’ όλ’ αυτά, όταν ξεκίνησαν δεν πίστευαν ότι θα έφταναν μέχρι το τέλος, καθώς θεωρούσαν ότι όλο και κάποιο ζήτημα θα τους καθυστερούσε ή σταματούσε, όπως η βίζα ή κάποιο θέμα με τις μεταφορές μέσου πλοίου. Οπότε έκαναν την αρχή με τη νοοτροπία να πάνε όσο πιο μακριά μπορούν, αντιμετωπίζοντας κάθε μέρα τις όποιες δυσκολίες.

Από τη μεριά του ο Ollie λέει ότι αν είχε να επιλέξει μόνο μία χώρα από τις τόσες που πέρασαν, αυτή θα ήταν η Μογγολία, η οποία πραγματικά τον εξέπληξε. "Έχει τεράστιες, αχανείς εκτάσεις, όπου βλέπεις κοπάδια ζώων να τρέχουν παντού. Πανέμορφες εικόνες." Μία ακόμα εμπειρία που του έκανε εντύπωση ήταν όταν είδε μία φάλαινα όρκα να κυνηγά πιγκουίνους σε κάποια απόμακρη ακτή της Αργεντινής.

Suzuki V-Strom 1050XT – Ταξίδεψε ένα ζευγάρι μέχρι το ρεκόρ Guinness ως το νεότερο που γύρισε τον κόσμο με μοτοσυκλέτα

Βέβαια, ένα τόσο μεγάλο ταξίδι δεν θα μπορούσε να μην έχει και τις περιπέτειές του, ανεξάρτητα αν η ολοκλήρωσή του στέφθηκε με επιτυχία. Ένα σημείο που θυμάται ο Ollie ήταν όταν χρειάστηκε να περιμένουν στο Rio de Janeiro για οχτώ εβδομάδες για τη μοτοσυκλέτα τους, που είχε χαθεί κάπου στον δρόμο από τη Σενεγάλη. Είχαν όμως και πολλές πτώσεις, στις οποίες συνέβαλε και η μικρή εμπειρία του Ollie, ιδιαίτερα με μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες φορτωμένες με μπαγκάζια και συνεπιβάτη. Πρόκληση σε μερικά σημεία ήταν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπως στα υψίπεδα των Άνδεων, όπου έφτασαν μέχρι σχεδόν τα 5 χιλιόμετρα ύψους από την επιφάνεια της θάλασσας.

Όσον αφορά το V-Strom 1050XT που χρησιμοποίησαν οι ταξιδιώτες -με δεδομένο ότι πολλές φορές Ollie και Lavi βρισκόταν σε απομονωμένα σημεία ξεπερνώντας το χρονικό όριο των σέρβις που δίνει ο κατασκευαστής, εντούτοις η μοτοσυκλέτα δεν τους προβλημάτισε ποτέ. Έχοντας φτάσει λίγο παραπάνω από τα 75.000 χιλιόμετρα, τα μόνα ζητήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήταν ελάσσονος σημασίας. Μερικά ρουλεμάν παρέδωσαν πνεύμα, ενώ το μονό αμορτισέρ πίσω χρειάστηκε σε κάποια στιγμή αλλαγή. Καθόλου παράξενο αν σκεφτεί κανείς την απαιτητική μεταχείριση που είχε, κουβαλώντας δύο ανθρώπους και όλα τους τα μπαγκάζια σε ένα δίκτυο δρόμων με κακό οδόστρωμα, αλλά και χώμα.

Οι Lavi και Ollie θα παρευρεθούν στο Adventure Bike Rider Festival στο Ragley Hall στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 28-30 Ιουνίου για να μιλήσουν για την εμπειρία τους, ενώ ολόκληρο το ταξίδι τους έχει κινηματογραφηθεί και μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει στο κανάλι τους στο YouTube.

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 700S - Έρχεται στη χώρα μας!

Αναμένεται να πατήσει τις ρόδες της στην Ευρώπη μέσα στο φετινό καλοκαίρι
Qjmotor SRT700S
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

21/6/2024

Αφού αρχικά παρουσιάστηκε στην αχανή Κίνα, το ολοκαίνουργιο QJMOTOR SRT 700S, το οποίο είδαμε να ξεφεύγει εντελώς από τα σχεδιαστικά πρότυπα της οικογενειακής του ταυτότητας, ετοιμάζεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ελλάδα, μέσα στο καλοκαίρι του 2024!

Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της QJMOTOR στην Ελλάδα, ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., με ανακοίνωσή του μας έκανε γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει η ευρωπαϊκή έκδοση του SRT 700S, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Πεκίνο. Όπως όλα δείχνουν ο υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 698 κυβικών αναμένεται κατά τι πιο αδύναμος σε ισχύ στην ευρωπαϊκή Euro 5+ εκδοχή του, φτάνοντας του 69 ίππους, αντί για τους 73 που είχε ανακοινώσει η QJMOTOR στην παρουσίασή του, στην Κίνα. Ο ψεκασμός έρχεται από την Bosch.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

To πλαίσιo είναι ατσάλινο, σωληνωτό τύπου χωροδικτύωμα, όπως έχουμε δει και στο γνωστό μας SRT 700 – χωρίς το S δίπλα. Αλλαγές, ωστόσο, θα έχει το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη, κάτι που υποδεικνύουν και οι αλλαγές στις διαστάσεις τις μοτοσυκλέτας, όπως είχαμε δει στην παρουσίασή της. Στα ίδια επίπεδα μένει και το ρεζερβουάρ, με ονομαστική χωρητικότητα 19,5 λίτρων, με την κατανάλωση που ανακοινώνει η QJMOTOR σύμφωνα με τα πρότυπα WMTC3 (εργαστηριακές συνθήκες) να φτάνει μόλις τα 4,6 λίτρα. Επώνυμο και το ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστών μπροστά, το οποίο είναι της Marzocchi, ενώ ρυθμιζόμενο είναι και το πίσω μονό αμορτισέρ. Οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μπροστά έρχονται από την Brembo, με το ABS να είναι το 9.1MB της Bosch. Τα tubeless ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι της Pirelli.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Πλούσιος παραμένει ο βασικός εξοπλισμός του SRT 700S, με LED προβολέα και ενσωματωμένη τεχνολογία DRL, προστατευτικά κάγκελα και χούφτες με αλουμινένια ενίσχυση για να μην σπάνε σε κάθε μικρή χαζοπτώση. Θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, σχάρα αλουμινίου, ρυθμιζόμενες μανέτες, θύρα φόρτισης USB, έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bleutooth αλλά και Wi-Fi (!) και δυνατότητα mirroring του smartphone του αναβάτη ανήκουν επίσης στο μενού του SRT 700S.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Λίγη υπομονή θα πρέπει να έχουμε για την τιμή του SRT 700S, καθώς η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. δεν την έχει ανακοινώσει ακόμα.

Ακολουθούν επιγραμματικά τα βασικά χαρακτηριστικά του QJMOTOR SRT 700S:

 • Νέο πλαίσιο χωροδικτύωμα με αφαιρούμενο υποπλαίσιο
 • Νέα εργονομία θέσης οδήγησης
 • 70 PS
 • 4.6L / 100km (WMTC3)
 • BOSCH EFI
 • 19.5 L Ρεζερβουάρ
 • Προβολείς Full-Led με DRL
 • Περιμετρικά προστατευτικά κάγκελα
 • Χούφτες με μπάρες αλουμινίου
 • Θερμαινόμενα γκριπ
 • Θερμαινόμενη σέλα
 • Σχάρα αλουμινίου
 • Pirelli Tubeless ελαστικά
 • Έγχρωμη TFT οθόνη 7”
 • Bluetooth και Wi-Fi
 • Συμβατότητα iOS και Android
 • Mirroring Smartphone
 • USB Θύρα φόρτισης
 • Ρυθμιζόμενο πιρούνι USD Marzocchi 43mm
 • Ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ
 • Brembo Ακτινικές Δαγκάνες
 • ABS BOSCH 9.1 MB
 • Τιμόνι μεταβλητής διατομής
 • Ρυθμιζόμενες μανέτες
QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!
Ετικέτες