Συνάντηση Ελλήνων ταξιδιωτών στη Γη του Πυρός - Οι Mad about Americas συναντούν τους The World Offroad

Οι δρόμοι των Ηλία Βροχίδη & Αγγελικής Δούκα τέμνονται με εκείνους των Άκη Τεμπερίδη, Βούλα Νέτου και της δωδεκάχρονης κόρης τους, Αναστασίας
Mad about Americas συναντούν τους The World Offroad
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/3/2024

Η αποστολή εξερεύνησης της αμερικανικής ηπείρου “mad about Americas” ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου του 2023 από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Ο Ηλίας Βροχίδης, έχοντας ήδη ολοκληρώσει δύο πολυετείς αποστολές με τη μοτοσυκλέτα του στην Ασία και την Αφρική, αυτήν τη φορά εξερευνεί με τη μικρή, παλιά μοτοσυκλέτα του ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο, από την Παταγονία μέχρι την Αλάσκα! Μαζί του σ’ αυτήν την αποστολή ταξιδεύει η Αγγελική Δούκα μ’ ένα βανάκι 4x4, που το ζευγάρι μετέτρεψε σε αυτοκινούμενο με τα χέρια του μετά από μια επίπονη ανακατασκευή που διήρκησε τρία χρόνια.

Ο Ηλίας και η Αγγελική, αφού οδήγησαν μέχρι τη Γαλλία, φόρτωσαν τα οχήματά τους σε καράβι και τα έστειλαν στην Ουρουγουάη. Μετά από 7 μήνες, έχοντας καλύψει συνολικά 20.000 χιλιόμετρα, έφτασαν στην Ushuaia της Αργεντινής, τη νοτιότερη πόλη του κόσμου! Στην πορεία εξερεύνησαν τις Άνδεις και την Παταγονία, η οποία τους μάγεψε με τα πανέμορφα τοπία της, αλλά τους δυσκόλεψε κιόλας με τους θυελλώδεις ανέμους, που μαστίζουν την περιοχή. Εξερεύνησαν βουνά και λαγκάδια πεζοπορώντας, κατεβαίνοντας ποτάμια με το καγιάκ τους, πετώντας με το αλεξίπτωτο πλαγιάς τους και ιππεύοντας τα περιβόητα άλογα της Νότιας Αμερικής.

Εκεί, στο τέλος του κόσμου, συναντήθηκαν, μάλιστα, με την αποστολή “The World Offroad”! Ο Άκης Τεμπερίδης, η Βούλα Νέτου και η δωδεκάχρονη κόρη τους, Αναστασία, γυρίζουν τον κόσμο μ’ ένα αυτοκινούμενο φορτηγό Iveco, που αποτελεί το σπίτι τους τα τελευταία έξι χρόνια! Για εκείνους η Ushuaia σηματοδοτεί το τέλος του οδοιπορικού τους, ενώ για τους “mad nomad” το λεγόμενο “Τέλος του Κόσμου” είναι μόλις η αρχή του ταξιδιού τους… Από ’δω και στο εξής, με κατεύθυνση βόρεια, σκοπεύουν να εξερευνήσουν ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο μέχρι την Αλάσκα! Ενδιάμεσα, βέβαια, θα σταματήσουν για να εργαστούν σε ιστιοφόρα σκάφη στην Καραϊβική.

Τα νέα τους δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες madnomad.gr και theworldoffroad.com, ενώ μπορεί κανείς να τους βρει και στα κοινωνικά δίκτυα με τα ίδια ονόματα.

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Honda Motorcycles: Ετήσιο Συνέδριο Δικτύου 2026

Στόχος η κυριαρχία έως το 2030
Sarakakis
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

24/3/2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Συνέδριο των Επισήμων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Honda Motorcycles στην Ελλάδα, που διοργάνωσε ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας της Honda Motorcycles στη χώρα, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική πορεία της μάρκας και τη σαφή στρατηγική της για το μέλλον.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της αγοράς και η ηγετική θέση της Honda ως η Νο1 δύναμη στον κλάδο, ενώ αναλύθηκαν οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης για την περίοδο 2026–2030, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της κυριαρχίας της μάρκας στην ελληνική αγορά.

Η στρατηγική της Honda βασίζεται στη διαχρονική της αξία: Αξιόπιστα προϊόντα στη σωστή τιμή και συνεχής επένδυση στην καινοτομία.

Νέες τεχνολογίες, όπως το E-Clutch, αναβαθμίζουν την εμπειρία οδήγησης, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια και την οδηγική απόλαυση για όλους τους αναβάτες.

Ξεχωριστή στιγμή του συνεδρίου αποτέλεσε η παρουσία του δημοσιογράφου Θανάση Χούντρα, ο οποίος ανέλυσε τα πλεονεκτήματα του E-Clutch, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα από τα πιο προηγμένα και ολοκληρωμένα συστήματα της σύγχρονης μοτοσυκλέτας.

Με παγκόσμια κυριαρχία, τεχνολογία αιχμής και ένα ισχυρό, ενιαίο δίκτυο, η Honda Motorcycles συνεχίζει να καθορίζει το μέλλον της αγοράς δικύκλου.

Ετικέτες