Συνάντηση Ελλήνων ταξιδιωτών στη Γη του Πυρός - Οι Mad about Americas συναντούν τους The World Offroad

Οι δρόμοι των Ηλία Βροχίδη & Αγγελικής Δούκα τέμνονται με εκείνους των Άκη Τεμπερίδη, Βούλα Νέτου και της δωδεκάχρονης κόρης τους, Αναστασίας
Mad about Americas συναντούν τους The World Offroad
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/3/2024

Η αποστολή εξερεύνησης της αμερικανικής ηπείρου “mad about Americas” ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου του 2023 από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Ο Ηλίας Βροχίδης, έχοντας ήδη ολοκληρώσει δύο πολυετείς αποστολές με τη μοτοσυκλέτα του στην Ασία και την Αφρική, αυτήν τη φορά εξερευνεί με τη μικρή, παλιά μοτοσυκλέτα του ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο, από την Παταγονία μέχρι την Αλάσκα! Μαζί του σ’ αυτήν την αποστολή ταξιδεύει η Αγγελική Δούκα μ’ ένα βανάκι 4x4, που το ζευγάρι μετέτρεψε σε αυτοκινούμενο με τα χέρια του μετά από μια επίπονη ανακατασκευή που διήρκησε τρία χρόνια.

Ο Ηλίας και η Αγγελική, αφού οδήγησαν μέχρι τη Γαλλία, φόρτωσαν τα οχήματά τους σε καράβι και τα έστειλαν στην Ουρουγουάη. Μετά από 7 μήνες, έχοντας καλύψει συνολικά 20.000 χιλιόμετρα, έφτασαν στην Ushuaia της Αργεντινής, τη νοτιότερη πόλη του κόσμου! Στην πορεία εξερεύνησαν τις Άνδεις και την Παταγονία, η οποία τους μάγεψε με τα πανέμορφα τοπία της, αλλά τους δυσκόλεψε κιόλας με τους θυελλώδεις ανέμους, που μαστίζουν την περιοχή. Εξερεύνησαν βουνά και λαγκάδια πεζοπορώντας, κατεβαίνοντας ποτάμια με το καγιάκ τους, πετώντας με το αλεξίπτωτο πλαγιάς τους και ιππεύοντας τα περιβόητα άλογα της Νότιας Αμερικής.

Εκεί, στο τέλος του κόσμου, συναντήθηκαν, μάλιστα, με την αποστολή “The World Offroad”! Ο Άκης Τεμπερίδης, η Βούλα Νέτου και η δωδεκάχρονη κόρη τους, Αναστασία, γυρίζουν τον κόσμο μ’ ένα αυτοκινούμενο φορτηγό Iveco, που αποτελεί το σπίτι τους τα τελευταία έξι χρόνια! Για εκείνους η Ushuaia σηματοδοτεί το τέλος του οδοιπορικού τους, ενώ για τους “mad nomad” το λεγόμενο “Τέλος του Κόσμου” είναι μόλις η αρχή του ταξιδιού τους… Από ’δω και στο εξής, με κατεύθυνση βόρεια, σκοπεύουν να εξερευνήσουν ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο μέχρι την Αλάσκα! Ενδιάμεσα, βέβαια, θα σταματήσουν για να εργαστούν σε ιστιοφόρα σκάφη στην Καραϊβική.

Τα νέα τους δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες madnomad.gr και theworldoffroad.com, ενώ μπορεί κανείς να τους βρει και στα κοινωνικά δίκτυα με τα ίδια ονόματα.

Ανάκληση BMW S 1000 RR στις Η.Π.Α. – Πρόβλημα με τον διακόπτη της μίζας

Αφορά μόλις 16.736 μοτοσυκλέτες!
bmw
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/7/2026

Ο National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) στις Η.Π.Α. ανακοίνωσε ανάκληση της BMW S 1000 RR.

Η σχετική ανακοίνωση του αμερικάνικου οργανισμού αναφέρει συγκεκριμένα: “Η BMW of North America, LLC (BMW) προβαίνει σε ανάκληση ορισμένων μοτοσυκλετών S 1000 RR του 2024 (αμερικανικής έκδοσης) και S 1000 RR των ετών 2020-2026. Οι κραδασμοί της μοτοσυκλέτας ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβη σε ένα εσωτερικό εξάρτημα του διακόπτη της μίζας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη της οθόνης του πίνακα οργάνων, του πίσω φωτισμού και άλλων συστημάτων, όπως το ABS, ή να προκαλέσει σβήσιμο του κινητήρα κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Η λύση βρίσκεται επί του παρόντος σε φάση ανάπτυξης.

Ο αριθμός ανάκλησης του NHTSA είναι ο 26V478000 και αναμένουμε να δούμε αν η συγκεκριμένη ανάκληση θα επεκταθεί και στην Ευρώπη.

Ετικέτες