Συνάντηση Ελλήνων ταξιδιωτών στη Γη του Πυρός - Οι Mad about Americas συναντούν τους The World Offroad

Οι δρόμοι των Ηλία Βροχίδη & Αγγελικής Δούκα τέμνονται με εκείνους των Άκη Τεμπερίδη, Βούλα Νέτου και της δωδεκάχρονης κόρης τους, Αναστασίας
Mad about Americas συναντούν τους The World Offroad
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/3/2024

Η αποστολή εξερεύνησης της αμερικανικής ηπείρου “mad about Americas” ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου του 2023 από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Ο Ηλίας Βροχίδης, έχοντας ήδη ολοκληρώσει δύο πολυετείς αποστολές με τη μοτοσυκλέτα του στην Ασία και την Αφρική, αυτήν τη φορά εξερευνεί με τη μικρή, παλιά μοτοσυκλέτα του ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο, από την Παταγονία μέχρι την Αλάσκα! Μαζί του σ’ αυτήν την αποστολή ταξιδεύει η Αγγελική Δούκα μ’ ένα βανάκι 4x4, που το ζευγάρι μετέτρεψε σε αυτοκινούμενο με τα χέρια του μετά από μια επίπονη ανακατασκευή που διήρκησε τρία χρόνια.

Ο Ηλίας και η Αγγελική, αφού οδήγησαν μέχρι τη Γαλλία, φόρτωσαν τα οχήματά τους σε καράβι και τα έστειλαν στην Ουρουγουάη. Μετά από 7 μήνες, έχοντας καλύψει συνολικά 20.000 χιλιόμετρα, έφτασαν στην Ushuaia της Αργεντινής, τη νοτιότερη πόλη του κόσμου! Στην πορεία εξερεύνησαν τις Άνδεις και την Παταγονία, η οποία τους μάγεψε με τα πανέμορφα τοπία της, αλλά τους δυσκόλεψε κιόλας με τους θυελλώδεις ανέμους, που μαστίζουν την περιοχή. Εξερεύνησαν βουνά και λαγκάδια πεζοπορώντας, κατεβαίνοντας ποτάμια με το καγιάκ τους, πετώντας με το αλεξίπτωτο πλαγιάς τους και ιππεύοντας τα περιβόητα άλογα της Νότιας Αμερικής.

Εκεί, στο τέλος του κόσμου, συναντήθηκαν, μάλιστα, με την αποστολή “The World Offroad”! Ο Άκης Τεμπερίδης, η Βούλα Νέτου και η δωδεκάχρονη κόρη τους, Αναστασία, γυρίζουν τον κόσμο μ’ ένα αυτοκινούμενο φορτηγό Iveco, που αποτελεί το σπίτι τους τα τελευταία έξι χρόνια! Για εκείνους η Ushuaia σηματοδοτεί το τέλος του οδοιπορικού τους, ενώ για τους “mad nomad” το λεγόμενο “Τέλος του Κόσμου” είναι μόλις η αρχή του ταξιδιού τους… Από ’δω και στο εξής, με κατεύθυνση βόρεια, σκοπεύουν να εξερευνήσουν ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο μέχρι την Αλάσκα! Ενδιάμεσα, βέβαια, θα σταματήσουν για να εργαστούν σε ιστιοφόρα σκάφη στην Καραϊβική.

Τα νέα τους δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες madnomad.gr και theworldoffroad.com, ενώ μπορεί κανείς να τους βρει και στα κοινωνικά δίκτυα με τα ίδια ονόματα.

Αττική: Δύο σοβαρά τροχαία με μοτοσυκλέτες μέσα σε λίγες ώρες

Το ένα μάλιστα ήταν και θανατηφόρο
ekav
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/6/2026

Δύο τροχαία συνέβησαν χτες στην Αττική μέσα σε λίγες ώρες. Το ένα συνέβη σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 46χρονου αναβάτη, ενώ το δεύτερο συνέβη στο Ίλιον και δύο νεαροί είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χτες το βράδυ σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος του Αιγάλεω, όταν 46χρονος αναβάτης, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πρώτα σε κολώνα σήμανσης και έπειτα σε μεταλλικά κιγκλιδώματα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατο του άτυχου αναβάτη. Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ένα δεύτερο τροχαίο συνέβη χτες το απόγευμα στο Ίλιον, όταν μια 48χρονη οδηγός αυτοκινήτου επιχείρησε προσπέραση, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο διερχόμενο όχημα, το οποίο όμως εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε μοτοσυκλέτα που επέβαιναν δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 24 ετών.

Οι δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.