Thrust X-SUV 300 GT ABS/TCS - Η τιμή του στην Ελλάδα

Ετοιμοπαράδοτο το 300άρι scooter με το μοτέρ των 27 ίππων
Thrust Motor X-SUV 300 τιμή στην Ελλάδα
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

29/10/2024

Παρουσιάστηκε στην έκθεση Canton Fair της Κίνας τον περασμένο Μάϊο και τώρα το Thrust X-SUV 300 ABS/TCS είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελλάδα.

Η κινέζικη Thrust Motor διευρύνει την γκάμα των προσιτών μοντέλων της στην ελληνική αγορά με το Thrust X-SUV 300 ABS/TCS, το νέο της scooter που ανήκει στην GT κατηγορία και χαρακτηρίζεται για τη μοντέρνα του σχεδίαση αλλά και για το πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού του.

Το X-SUV 300 ABS/TCS της Thrust, φέρει υγρόψυκτο κινητήρα σύγχρονης σχεδίασης με έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής και τέσσερεις βαλβίδες, ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές Euro5+ και αποδίδει 27 ίππους και 2,62 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 8.250 και 6.250 σ.α.λ. αντίστοιχα. 

thrust motors

Σχεδιαστικά το νέο GT scooter της Thrust κινείται στο πνεύμα των καιρών υιοθετώντας μοντέρνα γραμμή και αιχμηρό design για τα πλαστικά του με τη σχεδίασή του να έχει πραγματοποιηθεί στην Ιταλία.

Με μεταξόνιο στα 1.490 χλστ. το X-SUV 300 έχει διαστάσεις που του δίνουν την ευρυχωρία που απαιτείται για την άνετη μετακίνηση δύο ατόμων στη δύο επιπέδων σέλα του. Το μήκος και το πλάτος του βρίσκονται στα 2.090 και 765 χλστ. αντίστοιχα, ενώ το ανακοινώσιμο βάρος, με το ρεζερβουάρ γεμάτο, βρίσκεται στα 177 κιλά και το ύψος της σέλας στα 790 χλστ.

Οι διαστάσεις των τροχών "ισορροπούν" μεταξύ ευελιξίας και σταθερότητας με τη Thrust Motor να έχει επιλέξει ζάντες αλουμινίου διαμέτρου 14 ιντσών και στα δύο άκρα με ελαστικά 120/80 και 140/60 εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Thrust X-SUV 300

Στην τιμή των 3.995 ευρώ το ετοιμοπαράδοτο Thrust X-SUV 300 ABS/TCS παρουσιάζει μια πολύ καλή σχέση αξίας προς την τιμή του αφού στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται traction control, έγχρωμη TFT οθόνη με διαγώνιο στις επτά (7) ίντσες, LED φωτιστικά σώματα και σύστημα ασύρματης ενεργοποίησης και εκκίνησης του μοτέρ.

Ιταλία: Νόμος για προδιαγραφές καμερών – 1.200 σβηστές μέχρι να ρυθμιστούν – Ας παραδειγματιστεί η ελληνική κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με χιονοστιβάδα προσφυγών, η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δει τις κάμερες και από άλλη σκοπιά πλην της εισπρακτικής – Το ανάποδο δηλαδή από την Ελλάδα
italia autovelox
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Η Ιταλία έχει εγκαταστήσει αισίως 4.060 κάμερες ελέγχου τροχονομικών παραβάσεων και η κυβέρνηση Merloni έχει επενδύσει πολύ στη σκληρή ρητορική περί οδικής ασφάλειας και νομιμότητας που αρέσει και στην Ελλάδα. Μόνο που οι Ιταλοί ανακάλυψαν γρήγορα ότι οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί δεν είχαν ποτέ ρυθμιστεί σωστά και άρχισε ένα κύμα προσφυγών κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις προστίμων, αλλά και μποτιλιάρισμα στα δικαστήρια.

Η απάντηση δόθηκε πριν μερικές εβδομάδες από τον υπουργό Μεταφορών της γείτονος, Matteo Salvini, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει τη βιαστική εξάπλωση των καμερών φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή το πρέπον κανονιστικό πλαίσιο. Όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος, 30 χρόνια πριν είχε νομοθετηθεί για πρώτη φορά η σχετική απαίτηση, μόλις τώρα όμως άρχισε να συμβαίνει και μόνο μετά το απέραντο μπάχαλο που προκλήθηκε από τις προσφυγές πολιτών.

Σύμφωνα με αυτό, κάθε κάμερα θα πρέπει καλιμπραριστεί και να ρυθμιστεί σωστά πριν τεθεί σε λειτουργία, ενώ αυτή η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για κάθε μία κάμερα.

Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ιταλία από την Κυριακή 12 Ιουλίου και βάσει αυτού 2.856 από τις παραπάνω κάμερες είναι ρυθμισμένες και έτοιμες να σερβίρουν τις λυπητερές τους, ωστόσο άλλες περίπου 1.200 έχουν ήδη απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία και γι’ αυτές.

Ας παίρνουν παράδειγμα οι δικοί μας φύλακες της νομιμότητας που από την Άνοιξη πασχίζουν να στήσουν έναν διαγωνισμό προμήθειας των καμερών με παταγώδη αποτυχία δύο φορές, την ώρα που αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι υπάρχουσες βλέπουν παραβάσεις με ποσοστά σφάλματος της τάξης του 90% – κάτι που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμμέσως παραδέχτηκε, λέγοντας πως κάθε παράβαση θα ελέγχεται από αστυνομικό πριν αποσταλούν τα πρόστιμα, καθώς “μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές αστοχίες”

Ας τα βλέπουμε αυτά κι εμείς, οι χρήστες του δρόμου και ψηφοφόροι, κάθε φορά που ακούμε για κάμερες που καταγράφουν ανύπαρκτους συνεπιβάτες και χάνουν τις ζώνες ασφαλείας άμα ο οδηγός φορά σκούρα ρούχα, αλλά στις ειδήσεις φτάνουν μόνο οι διθύραμβοι για "χιλιάδες κλήσεις σε μια μέρα".

Ετικέτες