Τι ισχύει για τις προπονήσεις με μοτοσυκλέτα έως και τις 17 Μαΐου

Συμπληρωματική απόφαση Δ.Σ. ΑΜΟΤΟΕ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/5/2020

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι προπονήσεις από εδώ και πέρα, διευκρινίζει -ξανά- η ΑΜΟΤΟΕ, μαζί με την λίστα των αδειοδοτημένων αθλητικών εγκαταστάσεων για μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μέχρι και τις 17 του μήνα βέβαια, τις πίστες αυτές τις επισκέπτονται οι κάτοικοι – αθλητές κάθε νομού, καθώς δεν επιτρέπονται ακόμη τα ταξίδια εκτός τόπου κατοικίας.:

ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΉΣ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ 

Κωδικός SMS 1 Πίστα motocross στα Δουνέϊκα Ηλείας – ΔΙΑΘΛΗΣΗ  
Κωδικός SMS 2 Πίστα motocross στον Πλάτανο Αρχ. Ολυμπίας – ΑΟΛΜΟ
Κωδικός SMS 3 Πίστα motocross στο Αίγιο – ΠΑΛΕΜΟΤ
Κωδικός SMS 4 Πίστα motocross στον Πρίνο Τρικάλων – ΜΑΣΤ
Κωδικός SMS 5 Πίστα motocross στις Σέρρες – ΛΑΜΣ

Κωδικός SMS 6 Πίστα motocross στην Καλαμάτα – ΛΕΜΟΚΑ

Κωδικός SMS 7 Πίστα motocross στην Σπάρτη - ΑΜΟΣ

Κωδικός SMS 8 Πίστα super moto στην Καλύφυτο Δράμας 69SPEEDWAY – SUPERMOTO - Δράμα

Κωδικός SMS 9 Πίστα super moto στην Σπάρτη SPARTA MOTUL Circuit

Κωδικός SMS 10 Πίστα super moto στις Σέρρες

Κωδικός SMS 11Πίστα ταχύτητας στα Μέγαρα

Κωδικός SMS 12 Πίστα ταχύτητας στις Σέρρες

Κωδικός SMS 13 Πίστα super moto στα Μέγαρα

 

Αποστολή SMS: ΑΜΟΤ κενό ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ κενό ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΉΣ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ στο 54340. Ισχύει χρέωση:  0,62 € με ΦΠΑ συν το αναλογούν Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας.

 

Κάθε αθλητής πρέπει μπορεί να συνοδεύεται μονάχα από έναν μηχανικό ο οποίος θα φορά πάντα γάντια και μάσκα, όπως και όλοι όσοι εργάζονται στο χώρο. Συνολικά στην πίστα δεν γίνεται να υπάρχουν ταυτόχρονα πάνω από 15 άτομα και πάνω από 80 γενικά στο χώρο, μέσα κι έξω από την πίστα, μαζί με το προσωπικό. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και αν υπάρχουν περισσότεροι αναβάτες, ταυτόχρονα δεν γίνεται να μπουν πάνω από 15, που είναι ένα νούμερο κοντά στο όριο που θα έπρεπε να υπάρχει έτσι κι αλλιώς για προπονήσεις μοτοσυκλετών.

 

Αναλυτικά οι νέα συμπληρωματική απόφαση της ΑΜΟΤΟΕ εδώ

 

Σε κακή κατάσταση τα οικονομικά του VW Group – Αυξάνουν οι πιθανότητες πώλησης της Ducati

Η καλή τιμή που πιάνει στην αγορά η ιταλική εταιρεία ίσως κριθεί σημαντικότερη από τη σταθερή της κερδοφορία
ducati
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/8/2026

Ο Όμιλος Volkswagen (VW Group) κολυμπά σε θολά νερά αυτόν τον καιρό, καθώς οι πληροφορίες που βγαίνουν από τον γερμανικό Τύπο ακούγονται ιδιαίτερα ανησυχητικές. Η αλληλουχία που ξεδιπλώθηκε με αφετηρία το σκάνδαλο Dieselgate και συνέχισε με τις τεράστιες επενδύσεις στην Ηλεκτροκίνηση, ιδιαίτερα την περίοδο 2017-2019 και πριν η άφιξη του Covid ανατρέψει την κατάσταση, έχουν φέρει σε οικονομικές δυσκολίες τον Όμιλο, ενώ η σαρωτική είσοδος των Κινέζων κατασκευαστών στις δυτικές αγορές τρίτωσε το κακό για τους Γερμανούς.

Τώρα η εικόνα έχει επιδεινωθεί, καθώς η Porsche Automobilholding SE έχει μπει για τα καλά στα κόκκινα με απώλειες 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2026. Το πρόβλημα ακουμπά ολόκληρο τον Όμιλο VW, καθώς η Porsche αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από τους μισούς ψήφους στο διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου, συνεπώς οι εξελίξεις σε αυτό το κομμάτι έχουν αμεσότερες και βαρύτερες συνέπειες στη λήψη αποφάσεων.

Παρότι λοιπόν η περσινή χρονιά έκλεισε με κέρδη 6,9 δισεκατομμυρίων ευρώ συνολικά για το VW Group, ήδη έχει αφαιρέσει περίπου 3 δις από τη φετινή πρόβλεψη και βλέπει ακόμη μεγαλύτερες απώλειες από την κερδοφορία του χάρη σε μια σειρά προβλημάτων όπως οι αμερικανικοί δασμοί και η κακή εικόνα της παγκόσμιας αγοράς  υπό τη σκιά πολέμων και της αβεβαιότητας που προκαλούν στον ενεργειακό τομέα.

Όταν ξαναγράφαμε για την ιστορία αυτή στα τέλη Ιουνίου 2026, η VW εξέταζε την απόλυση 100.000 εργαζομένων σε όλον τον κόσμο – περίπου το ένα έκτο του παγκόσμιου δυναμικού του – και το κλείσιμο τεσσάρων εργοστασίων στη Γερμανία.

Πλέον η εικόνα έχει διαμορφωθεί ως εξής: τα τέσσερα γερμανικά εργοστάσια ακόμη μετρούν αντίστροφα για το λουκέτο χωρίς εμφανές παράθυρο αισιοδοξίας, ενώ ήδη η VW έχει κλείσει ή πουλήσει τρία εργοστάσιά της στην Κίνα. Παράλληλα, μιλά πια ανοικτά για 50.000 απολύσεις στη Γερμανία μόνο!

Κάπως έτσι ξαναφτάνουμε στη Ducati, η οποία φερόταν και παλιότερα έτοιμη για πούλημα, ωστόσο η VW αποφάσισε να μην χάσει ένα από τα πιο πετυχημένα ενεργητικά του Ομίλου. Στο μεταξύ όμως έχει ήδη πουλήσει την κατασκευάστρια μεγάλων ντιζελομηχανών Everllence, καθώς και τη Bugatti, εισπράττοντας κάμποσα απαραίτητα δισεκατομμύρια.

Η Lamborghini είναι επίσης εταιρεία που ακούγεται πως ίσως πουληθεί, μόνο που αυτή έχει ένα σημαντικό προσόν: συνέβαλλε στο άθροισμα κερδών του Ομίλου κατά 768 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι, γεγονός που την κάνει αρκετά πολύτιμη για να βγαίνουν όμορφα τα νούμερα για τους μετόχους.

Η Ducati από την άλλη, όσο κι αν βρίσκεται στη μάλλον καλύτερη περίοδο της εκατονταετούς ιστορίας της με απανωτά ρεκόρ πωλήσεων και πρωταγωνιστική θέση στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων, ως κατασκευάστρια δικύκλων μοιραία εμφανίζει πολύ μικρότερη κερδοφορία σε απόλυτα νούμερα. Τα 52 εκατομμύρια ευρώ που προσέφερε στα κέρδη του Ομίλου VW πέρυσι μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό σε μια συζήτηση που γίνεται σε τάξη μεγέθους δισεκατομμυρίων.

Και εδώ ακριβώς είναι που η πώληση της Ducati αρχίζει να φαντάζει ολοένα και πιο ελκυστική για το διοικητικό συμβούλιο του VW Group. Όντας στην αφρό του κύματος τώρα η Ducati μπορεί να φέρει δισεκατομμύρια, την ώρα που η διατήρησή της στο εταιρικό σχήμα προσφέρει άφθονη δόξα και προβολή, αλλά σχεδόν τίποτα σε χρήμα. Και η VW αυτή τη στιγμή δεν καίγεται για αγωνιστικές δάφνες, μετρητό χρειάζεται.

Είναι ακριβώς αυτό που γράφαμε προ μερικών εβδομάδων, αλλιώς πουλάς όταν θες να αναδιοργανωθείς υγιώς προς το καλύτερο κι αλλιώς όταν οι πιστωτές σου βαρούν πόρτες και παράθυρα.

Διά του λόγου το αληθές, μόλις πρόσφατα έγινε γνωστό το ενδιαφέρον της ιταλικής εταιρείας Patritalia για εξαγορά της Ducati από τον Όμιλο VW και τώρα μαθαίνουμε το προτεινόμενο αντίτιμο. Η Patritalia έχει προτείνει στη VW 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τη Ducati, τιμή υπερτριπλάσια από τα περίπου 800 εκατομμύρια που είχε κοστίσει στη VW η αρχική αγορά της Ducati το 2012.

Ίσως λοιπόν γι’ αυτό, όταν αμερικανικό μέσο απευθύνθηκε πρόσφατα στον Όμιλο VW ρωτώντας αν σκέφτεται όντως να πουλήσει τη Ducati, το γραφείο Τύπου άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά με γενικόλογες απαντήσεις του τύπου, “αναθεωρούμε τακτικά τη δομή του Ομίλου” και “θέλουμε να επικεντρωθούμε στην κεντρική μας δουλειά στον χώρο των αυτοκινήτων”.

Ακόμη κι αν δεν το σκέφτονταν καν πριν έναν μήνα, τώρα φαίνεται πως το βλέπουν πολύ πιο ζεστά το θέμα εκεί στο Wolfsburg.