Triumph Tiger 900 & Scrambler 1200 πρωταγωνιστούν στο νέο James Bond NO TIME TO DIE! UPDATE-VIDEO

Αυτά είναι τα μοντέλα που πήραν μέρος στις σκηνές δράσης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/12/2019

Το νέο Tiger 900 μόλις παρουσιάστηκε στο κοινό, όπως πρώτοι διαβάσατε εδώ, ενώ το Scrambler 1200 είχε κάνει την εμφάνισή του λίγο μετά την έναρξη των γυρισμάτων της νέας ταινίας του James Bond. Ωστόσο η Triumph είχε δώσει στην εταιρία παραγωγής και συγκεκριμένα στον Lee Morrison που έχει την διεύθυνση των σκηνών δράσεις, μερικά πρωτότυπα Tiger 900 μαζί με τα Scrambler 1200. Για τα Scrambler που η παραγωγή τους είχε ήδη ξεκινήσει για τις λίγες σκηνές που γυρίστηκαν τέλη 2018 και αρχές 2019, δεν υπήρχε μεγάλο θέμα, όπως με τα πρωτότυπα Tiger 900.

Για αυτά η Triumph έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε ώστε και να τα προετοιμάσει, αλλά και να διασφαλίσει πως δεν θα διαρρεύσουν οι φωτογραφίες τους πριν την επίσημη αποκάλυψή τους που έγινε προχθές.

Σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες πήγαν τα πρωτότυπα Tiger 900 για να ολοκληρώσουν τα γυρίσματα που είχαν εξαιρετικές απαιτήσεις από τις μοτοσυκλέτες. Με τα ανταλλακτικά για τα νέα Tiger 900 να είναι περιορισμένα -μιας και ήταν πρωτότυπα- δεν υπήρχε μεγάλο περιθώριο για λάθη, πόσο μάλλον για βλάβες, όπου σύμφωνα με τον Lee Morrison δεν είχαν απολύτως καμία! Πραγματοποίησαν απαιτητικά άλματα, πέρα από βράχους, κοτρόνες και πέτρες και βγήκαν αλώβητα από την διαδικασία.

Αντίστοιχα και το Scrambler 1200 πραγματοποίησε κάτι παραπάνω από άθλους. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω σκηνή από την ταινία, που έχει γυριστεί στην Ματέρα της Ιταλίας. Πρόκειται για ένα γραφικό χωρίο που δεν είναι πρώτο στις επισκέψεις τουριστών -αλλά θέλει να γίνει μετά την αυτή την ταινία- κι απέχει ελάχιστα από το Μπάρι, που οι αναγνώστες θα θυμούνται ως την τοποθεσία που είχαμε επιλέξει για ένα συγκριτικό οικονομίας που έχει αφήσει εποχή στο ΜΟΤΟ.

Στην σκηνή, το Scrambler εκτινάσσεται σε μεγάλο ύψος υπερπηδώντας τον τοίχο για να μπει στο προαύλιο του Καθεδρικού της Ματέρα, αφιερωμένου στην Παρθένα Μαρία και τον Άγιο Ευστάθιο. Η πλάγια σκεπή μίας πύλης από την οποία απογειώνεται ο κασκαντέρ είναι όλη τεχνητή, πρόκειται για μία συγκεκαλλυμένη ράμπα που έχει κατασκευαστεί για τις ανάγκες της ταινίας με σεβασμό στο ναό που στέκει από το 1270. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του σημείου, εκεί υπάρχει μονάχα ένας πέτρινος δρόμος με σκαλοπάτια και όχι πύλη, που έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσε να οδηγήσει πουθενά αλλού, πέρα από τα θεμέλια του καθεδρικού στον βράχο της Ματέρα.

screenshot από το trailer που μόλις κυκλοφόρησε και παρακάτω φωτογραφία του σημείου όπως είναι στην πραγματικότητα

Η πληροφορία που έχουμε στο ΜΟΤΟ, είναι πως εδώ εμπλέκεται ο γνωστός μας Robbie Maddison! Όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο Skyfall που οδηγούσε στις σκεπές του παζαριού της Κωνσταντινούπολης, έτσι και σε αυτή την συνέχεια του James Bond, ο Αυστραλός μεγάλος αναβάτης, εμπλέκεται στα άλματα και στην διαδικασία του σχεδιασμού τους.

Τον είχαν επιλέξει εξ αρχής για το Skyfall γιατί έχει τον ίδιο σωματότυπο με τον Daniel Craig και με κάποια πρακτικά εφέ μπορεί να του μοιάσει και στο πρόσωπο για τα ελάχιστα καρέ που στις γρήγορες σκηνές δράσης, μπορεί να φανεί κάτι τέτοιο. Το πρόσθετο που φέρνει ο Maddison είναι πως μπορεί από μόνος του να σχεδιάσει ένα άλμα και να συμβουλέψει τον τρόπο που θα γίνει, χωρίς να χρειάζεται εξειδικευμένος σύμβουλος. Μπορεί να έχει ο ίδιος και τους δύο ρόλους.

Παρένθεση εδώ πως τελευταία ταινία που ο «δικός μας» Maddison είχε συμμετοχή, ήταν στο “Venom” όπου πραγματοποιεί το άλμα μέσα στην πόλη, μοιάζοντας με αντίστοιχα πρακτικά εφέ στον Tom Hardy…

Για την συμμετοχή του Maddison που από τον ίδιο πληροφορηθήκαμε τις συνεργασίες του στα πλαίσια του Hollywood, όταν είχε έρθει εδώ προετοιμάζοντας το υπέροχο video στην Μύκονο, θα πρέπει να περιμένουμε την επαλήθευση με την έναρξη της κυκλοφορίας της ταινίας τον προσεχόμενο Απρίλιο. Προς το παρόν δεν ανακοινώνονται οι συντελεστές των σκηνών δράσης. Η ημερομηνία κυκλοφορίας, εξηγεί και τους λόγους που η Triumph ήθελε να υπάρχει το Tiger 900 στην νέα ταινία του James Bond, το μεγαλύτερο αγγλικό blockbuster… γιατί συμπίπτει με την έναρξη της διάθεσής τους στην αγορά!

"behind the scenes" με τον Lee Morrison και το Scrambler 

Οι σκηνές που οι μοτοσυκλέτες της Triumph πρωταγωνιστούν, δεν είναι λίγες, κι αυτό αποτελεί και μία νίκη του CEO της εταιρείας, κ. Nick Bloor, καθώς η Triumph έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε παραγωγές αυτού του επιπέδου, κι όπως ξέρει να τις υποστηρίζει, ξέρει να διαπραγματεύεται και τα αντισταθμιστικά οφέλη!

Στις συνοδευτικές φωτογραφίες του άρθρου φαίνονται οι συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες που έχουν πάρει μέρος στα γυρίσματα και δεν διακρίνονται τρομερές αλλαγές από την πραγματικότητα. Αν μάλιστα ευσταθεί η συνεργασία με τον Maddison, τότε για εμάς είναι άλλος ένας λόγος να δούμε την ταινία, μιας και πέρα από τα ψηφιακά εφέ, τις εκρήξεις κτλ, οι σκηνές δράσης με τις μοτοσυκλέτες είναι κάτι που γίνεται στην πραγματικότητα. Επεξηγούμε εδώ πώς προσγείωσαν το Scrambler στον προαύλιο χώρο του καθεδρικού, πρόκειται για ένα άλμα από ράμπα, δεν σκαρφαλώνουν σε κάποια οροφή. Αυτό όμως δεν αφαιρεί πόντους, από το γεγονός πως το άλμα έγινε στην πράξη… με ράμπα ή χωρίς. Κι αυτό είναι εντυπωσιακό από μόνο του!

Ένα από τα Triumph Scrambler 1200 που χρησιμοποιήθηκαν στην νέα ταινία:

 

Το πρώτο trailer της ταινίας:

 

UPDATE:

Υπάρχει VIDEO που δείχνει ακριβώς την κατασκευή της ράμπας που χρησιμοποιήθηκε, όπως την περιγράψαμε στο αρχικό άρθρο - και μαζί όλες οι πρόβες πριν το άλμα! Στο τέλος του video έχουν συμπεριληφθεί και πλάνα από όσες φορές γυρίστηκε η σκηνή για τις ανάγκες της ταινίας. Εκεί φαίνεται πως ο αναβάτης φορά ένα ειδικό κράνος που βοηθά στην καταγραφή της κίνησης του κεφαλιού, ώστε να αντικατασταθεί αργότερα ψηφιακά με το πρόσωπο του Daniel Craig. Φαίνεται επίσης πως πρόκειται για κάποια motocross μοτοσυκλέτα που έχει "μασκαρευτεί" σε Scrambler 1200, πράγμα που μαρτυρά και ο ήχος της...

 

Σε πλάνα διαφορετικού video διακρίνονται για τα γυρίσματα για μία σκηνή καταδίωξης όπου υπάρχει και το Tiger 900:

Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου - Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου

Το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου
motomag Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου – Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/7/2024

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» στο Ρίο, όπου σε σύσκεψη εργασίας ενημερώθηκε για την πρόοδο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της παραχωρησιούχου εταιρείας, «Ολυμπία Οδός Α.Ε», Παναγιώτη Παπανικόλα και εκπροσώπους των τριών εταιρειών που κατασκευάζουν το έργο.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ανέφερε: “Είχαμε την ευκαιρία μέσα από μία διευρυμένη σύσκεψη να δούμε, να αποτιμήσουμε και να αξιολογήσουμε την πορεία υλοποίησης ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για τη χώρα, του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, μήκους 75 χλμ.

Όταν είχαμε επισκεφτεί τον ίδιο χώρο στις 17 Ιανουαρίου 2024, είχαμε θέσει κάποια χρονοδιαγράμματα και αυτά τηρούνται απολύτως. Τότε, υπενθυμίζω, είχαμε πει ότι μέχρι τέλος Ιουνίου η ολοκλήρωση του έργου θα είναι σε ποσοστό 50% και σήμερα είμαστε περίπου στο 52%. Οι εκτιμήσεις είναι ότι στο τέλος του έτους θα είμαστε σε ένα ποσοστό ολοκλήρωσης της τάξεως του 75%. Είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, έτσι ώστε το 2025, όπως έχουμε δεσμευτεί να παραδώσουμε έναν σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο”.

Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου – Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου