Triumph Trident & Tiger Sport 660 - Ανάκληση για το πιρούνι, ισχύει και για την Ελλάδα

Αφορά 1.500 μοτοσυκλέτες σε παγκόσμια κλίμακα, που βγήκαν στην παραγωγή το 2022
motomagTriumph Trident & Tiger Sport 660 – Ανάκληση για το μπροστινό πιρούνι
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/2/2024

Η ιστορία της συγκεκριμένης ανάκλησης ξεκινά από την Κίνα, εκεί όπου και είχαμε τις μόνες περιπτώσεις αποκόλλησης της τάπας του πιρουνιού σε Triumph Trident και Tiger Sport 660. Μετά από ενδελεχή έρευνα της Triumph, ανακαλούνται προληπτικά 1.500 περίπου μοτοσυκλέτες σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα η ανάκληση αφορά σε 13 Tiger 660, με την τοπική αντιπροσωπεία να έχει προγραμματίσει αποστολή ενημερωτικών επιστολών στους ιδιοκτήτες τους τη Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα σπειρώματα πάνω στα οποία βιδώνουν οι άνω βίδες των καλαμιών, υπάρχει πιθανότητα να φαγωθούν. Κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαλάρωση και κατόπινσε πιθανή αποκόλληση σε κάποια τάπα. Στην περίπτωση που γίνει αυτό αυξάνεται ο φυσικά ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος και τραυματισμού του αναβάτη -όμως όπως προαναφέραμε αυτό έγινε μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις στην Κίνα.

Triumph Trident & Tiger Sport 660 – Ανάκληση για το μπροστινό πιρούνι

Εκεί, είχαμε το πρώτο συμβάν τον Ιούλιο του 2022, ενώ στη συνέχεια υπήρξε και δεύτερο τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς. Στο διάστημα Απριλίου-Αυγούστου του 2023 προέκυψαν 4 ακόμα περιπτώσεις στην Κίνα, οι οποίες όπως και στις δύο πρώτες, καλύφθηκαν από την εγγύηση.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, το τμήμα ποιοτικού ελέγχου της Triumph ξεκίνησε την έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Πρώτο βήμα ήταν να πάρουν τα παλιά εξαρτήματα που είχαν αντικατασταθεί από τα συνεργεία για έλεγχο. Η έρευνα της Triumph έγινε παράλληλα με εκείνη του προμηθευτή. Η παρακολούθηση των δεδομένων συνέχισε να φέρνει νέες υποθέσεις που σχετίζονταν με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Triumph Trident & Tiger Sport 660 – Ανάκληση για το μπροστινό πιρούνι

Στις αρχές του 2024, το τμήμα ποιοτικού ελέγχου της Triumph κατέληξε ότι υπάρχει η πιθανότητα κατασκευαστικού λάθους, φέρνοντας τον Φεβρουάριο το ζήτημα στα χέρια της Επιτροπής Ασφαλείας της βρετανικής εταιρείας. Στις 8/02, η Επιτροπή εξέδωσε την απόφασή της, η οποία οδηγεί σε ανάκληση συνολικά 1.500 περίπου μοτοσυκλέτες παραγωγής 2022.

Ειδικότερα, αφορά τα Trident 660 που παρασκευάστηκαν από τις 28 Απριλίου έως και τις 18 Μαΐου 2022 και τα Tiger Sport 660 από 5 – 24 Μαΐου του ίδιου έτους. Σύμφωνα με την έρευνα της Triumph δεν έχουν εντοπιστεί άλλα μοντέλα με ελαττωματικά σπειρώματα στα καλάμια του πιρουνιού πριν ή μετά από το καθορισμένο χρονικό πλαίσιο.

Triumph Trident & Tiger Sport 660 – Ανάκληση για το μπροστινό πιρούνι

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες