Triumph Trident & Tiger Sport 660 - Ανάκληση για το πιρούνι, ισχύει και για την Ελλάδα

Αφορά 1.500 μοτοσυκλέτες σε παγκόσμια κλίμακα, που βγήκαν στην παραγωγή το 2022
motomagTriumph Trident & Tiger Sport 660 – Ανάκληση για το μπροστινό πιρούνι
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/2/2024

Η ιστορία της συγκεκριμένης ανάκλησης ξεκινά από την Κίνα, εκεί όπου και είχαμε τις μόνες περιπτώσεις αποκόλλησης της τάπας του πιρουνιού σε Triumph Trident και Tiger Sport 660. Μετά από ενδελεχή έρευνα της Triumph, ανακαλούνται προληπτικά 1.500 περίπου μοτοσυκλέτες σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα η ανάκληση αφορά σε 13 Tiger 660, με την τοπική αντιπροσωπεία να έχει προγραμματίσει αποστολή ενημερωτικών επιστολών στους ιδιοκτήτες τους τη Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα σπειρώματα πάνω στα οποία βιδώνουν οι άνω βίδες των καλαμιών, υπάρχει πιθανότητα να φαγωθούν. Κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαλάρωση και κατόπινσε πιθανή αποκόλληση σε κάποια τάπα. Στην περίπτωση που γίνει αυτό αυξάνεται ο φυσικά ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος και τραυματισμού του αναβάτη -όμως όπως προαναφέραμε αυτό έγινε μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις στην Κίνα.

Triumph Trident & Tiger Sport 660 – Ανάκληση για το μπροστινό πιρούνι

Εκεί, είχαμε το πρώτο συμβάν τον Ιούλιο του 2022, ενώ στη συνέχεια υπήρξε και δεύτερο τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς. Στο διάστημα Απριλίου-Αυγούστου του 2023 προέκυψαν 4 ακόμα περιπτώσεις στην Κίνα, οι οποίες όπως και στις δύο πρώτες, καλύφθηκαν από την εγγύηση.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, το τμήμα ποιοτικού ελέγχου της Triumph ξεκίνησε την έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Πρώτο βήμα ήταν να πάρουν τα παλιά εξαρτήματα που είχαν αντικατασταθεί από τα συνεργεία για έλεγχο. Η έρευνα της Triumph έγινε παράλληλα με εκείνη του προμηθευτή. Η παρακολούθηση των δεδομένων συνέχισε να φέρνει νέες υποθέσεις που σχετίζονταν με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Triumph Trident & Tiger Sport 660 – Ανάκληση για το μπροστινό πιρούνι

Στις αρχές του 2024, το τμήμα ποιοτικού ελέγχου της Triumph κατέληξε ότι υπάρχει η πιθανότητα κατασκευαστικού λάθους, φέρνοντας τον Φεβρουάριο το ζήτημα στα χέρια της Επιτροπής Ασφαλείας της βρετανικής εταιρείας. Στις 8/02, η Επιτροπή εξέδωσε την απόφασή της, η οποία οδηγεί σε ανάκληση συνολικά 1.500 περίπου μοτοσυκλέτες παραγωγής 2022.

Ειδικότερα, αφορά τα Trident 660 που παρασκευάστηκαν από τις 28 Απριλίου έως και τις 18 Μαΐου 2022 και τα Tiger Sport 660 από 5 – 24 Μαΐου του ίδιου έτους. Σύμφωνα με την έρευνα της Triumph δεν έχουν εντοπιστεί άλλα μοντέλα με ελαττωματικά σπειρώματα στα καλάμια του πιρουνιού πριν ή μετά από το καθορισμένο χρονικό πλαίσιο.

Triumph Trident & Tiger Sport 660 – Ανάκληση για το μπροστινό πιρούνι

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες