Τροχαία vs Λυκαβηττός: Πιστή στο ραντεβού της Πέμπτης – 3η «εξόρμηση»

Πεπεισμένη να αλλάξει την κατάσταση η ΕΛΑΣ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/10/2019

Έμεινε πιστή στο «ραντεβού της Πέμπτης» η ελληνική αστυνομία στην Πλατεία Λυκαβηττού όπου είχε παγιωθεί μία κατάσταση με burnouts, μουσική από ηχεία και γενικά έντονη όχληση τόσο στους κατοίκους, όσο και στους περιηγητές της πλατείας. Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίστηκε, παρόλο που δύσκολα θα πίστευε κανείς πως θα έκανε κάτι τέτοιο, πως θα επέστρεφε δηλαδή αποφασισμένη να βάλει ένα τέλος.

Με βάση την πρακτική της προηγούμενης εβδομάδας, αναμένεται και σήμερα να πράξουν το ίδιο…

Με Δελτίο Τύπου η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει το αποτέλεσμα της επιχείρησης, την οποία συνεχίζει να αποκαλεί «εξόρμηση» κι εδώ είναι το λάθος. Όχι στην χρήση της λέξης, αλλά στην πρακτική, διότι εξορμήσεις πραγματοποιούν εκείνοι που είναι ταμπουρωμένοι κάπου και αποφασίζουν να βγουν έξω, ή όσοι τέλος πάντων παρέμεναν κάπου μέσα και παίρνουν την απόφαση να βγουν έξω. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης η αστυνομία είναι στους δρόμους έτσι κι αλλιώς και δεν χρειάζονται «εξορμήσεις». Αν κάνεις burnout στην μέση του πουθενά δεν θα σε ενοχλήσει κανείς, ή δύσκολα θα συναντήσεις πρόβλημα. Δίπλα σε σπίτια όμως και σε μεγάλη έκταση, σε κατάσταση όχλου που δημιουργεί πραγματικό πρόβλημα σε κατοίκους, η αστυνομία άλλων χωρών δίνει τέλος επιτόπου. Δεν αφήνει κάποια κατάσταση να παγιωθεί, δεν αφήνει να δημιουργούνται κεκτημένα…

Συνεχίζουν επίσης, χρόνια τώρα, να αποκαλούν τα παρμπρίζ – ανεμοθώρακες – που δεν έχουν να κάνουν με τις μοτοσυκλέτες προφανώς, αλλά με τα αυτοκίνητα…

Ας δούμε τι αναφέρει το Δελτίο Τύπου:

Συνεχίζονται οι δράσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων στην Πλατεία Λυκαβηττού

 

Νέα εξόρμηση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (24-10-2019) από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στην Πλατεία Λυκαβηττού, σε συνέχεια των προηγούμενων επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων.

 

Στην εξόρμηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, οι όποιοι:

 

-Βεβαίωσαν (53) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 

( 3) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

( 7) για κυκλοφορία οχήματος χωρίς κατάλληλο σιγαστήρα,

(19) για φιμέ ανεμοθώρακες,

( 1) για επίδειξη ικανοτήτων,

( 1) για παρενόχληση λόγω πρόκλησης θορύβου από τη χρήση ηχητικού συστήματος,

(22) λοιπές παραβάσεις

-Συνέλαβαν (13) οδηγούς για στέρηση Άδειας Ικανότητας Οδήγησης

 

-Αφαίρεσαν (17) Άδειες Ικανότητας Οδήγησης, (19) Άδειες Κυκλοφορίας οχημάτων και (30) ζεύγη πινακίδων

 

-Ακινητοποίησαν (13) οχήματα, από τα οποία τέσσερα (4) μεταφέρθηκαν με γερανό προς φύλαξη.

 

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.  

Εγκληματική προσπέραση βυτιοφόρου – Στον εισαγγελέα ο οδηγός χάρη σε βίντεο του συμβάντος

Προσπέρασε από το αντίθετο ρεύμα σε τυφλή στροφή, αν ήταν αυτοκίνητο αντί μοτοσυκλέτας η μετωπική θα ήταν αναπόφευκτη
ntalika-moto
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/8/2026

Μοτοσυκλετιστής είδε τον χάρο με τα μάτια του στη λίμνη Πλαστήρα πριν μερικές μέρες όταν, κατά τη διάρκεια βόλτας, βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με βυτιοφόρο που προσπερνούσε με μεγάλη ταχύτητα αυτοκίνητο, έχοντας περάσει όλο το μακρύ και βαρύ όχημα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο μοτοσυκλετιστής κατέγραφε εκείνη την ώρα τη βόλτα του και από το βίντεο φαίνεται πόσο κοντά πέρασε το φορτηγό από δίπλα του, με τον αναβάτη να αντιλαμβάνεται αμέσως πόσο κοντά στο μοιραίο έφτασε.

Η δημοσίευση του βίντεο αυτού σε γνωστή ιντερνετική πλατφόρμα ήταν ο λόγος που πήρε μεγάλη δημοσιότητα και από κει ξεκίνησε και η έρευνα των αρχών για να εντοπίσει τον παραβάτη οδηγό.

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε την Πέμπτη 13 Αυγούστου πως “ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του βυτιοφόρου, ο οποίος εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει προσαχθεί στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, σύμφωνα με το άρθρο 290Α του Ποινικού Κώδικα, ενώ βεβαιώνονται και οι προβλεπόμενες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας”.

Ευτυχώς πάντως ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας είχε σωστά την προσοχή του στραμμένη στον δρόμο και απέφυγε έγκαιρα τα χειρότερα, ενώ εξίσου σημαντικό αποδεικνύεται το γεγονός πως και ο ίδιος δεν έτρεχε πολύ γρήγορα, εξασφαλίζοντας χρόνο αντίδρασης στο βυτιοφόρο που ερχόταν με φόρα καταπάνω του.

Αποδεικνύεται δε πολύ χρήσιμο το γεγονός πως ο μοτοσυκλετιστής κατέγραφε τη βόλτα του, διότι χωρίς το βίντεο αυτό ο εγκληματίας οδηγός θα συνέχιζε το "έργο" του ατιμώρητος.

Ωστόσο ένα αμείλικτο συμπέρασμα που προκύπτει από το βίντεο είναι πως, αν αντί μοτοσυκλέτας ερχόταν ένα αυτοκίνητο, πολύ δύσκολα θα απέφευγε τη σύγκρουση, καθώς ο χώρος που άφησε ο οδηγός του βαριού οχήματος δεν φαίνεται να επαρκεί για ελιγμό αποφυγής.

Δείτε το εν λόγω συμβάν από την οπτική γωνία του παραλίγο θύματος.

 

@seak_o_youtuberr Πως παραλίγο να πεθάνω #closecall #bikelife #neardeathexperences ♬ πρωτότυπος ήχος - Seak