Τροχαίο στα «Λιμανάκια» με εμπλοκή μοτοσυκλέτας φέρνει «εξόρμηση» Τροχαίας [VIDEO]

Video που δίνει εικόνα στους αριθμούς
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/10/2020

Τροχαίο ατύχημα το βράδυ του Σαββάτου 3/10 προς 4/10 2020 που καταγράφηκε από κινητό τηλέφωνο στα «Λιμανάκια» φέρνει στην επιφάνεια για μία ακόμη φορά, όλες τις παθογένειες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα.

Ξεκινάμε από την ύπαρξη «θεατών» στην γνωστή στροφή και το γεγονός πως περίμεναν κάποιον να περάσει, όπως μας αναφέρουν αναγνώστες που βρέθηκαν στο σημείο.

Το επόμενο είναι το πρόβλημα παιδείας και οδηγικής συνείδησης, δύο πράγματα που απουσιάζουν πλήρως. Από την στιγμή που βρίσκεσαι σε δημόσιο δρόμο δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία, και φυσικά δεν είναι δικαιολογία το γεγονός πως δεν υπάρχουν χώροι για μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ακόμη και σε αυτά τα λίγα track days αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που γίνονται στην χώρα μας, δεν παρατηρείται τέτοιος συνωστισμός οπότε η έλλειψη υποδομών -που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα νομιμότητας- καταρρέει. Άλλωστε σίγουρα η πίστα των Μεγάρων είναι προτιμότερη τοποθεσία από τον δημόσιο δρόμο. Για τις Σέρρες ούτε, λόγος, είναι η καλύτερη πίστα των Βαλκανίων και είναι και αυτή άδεια τις περισσότερες ημέρες του χρόνου.

Χθες βράδυ το Kawasaki Versys που χτυπήθηκε από το Fiat Punto δεύτερο στην σειρά μετά το Ford Fiesta ήταν ιδιαίτερα «τυχερό». Όπως και όσοι καθόντουσαν στην αλάνα έξω από την στροφή όπου και θα κατέληγε το Fiat. Το Ford Fiesta ανέκοψε την ταχύτητα του αυτοκινήτου, σώζοντας κατά πάσα πιθανότητα εκείνη την ημέρα τα χειρότερα… Ευτυχώς δεν υπήρξε σοβαρότερος τραυματισμός από το άσχημο αυτό Τροχαίο.

Δείτε το VIDEO:
 

Η απάντηση της Τροχαίας ήταν συνολική για όλη την Αττική τις πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 4/10/2020 με στόχο να σταματήσει τις κόντρες.

Λειτουργώντας βέβαια «πυροσβεστικά» μετά την φωτιά δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ κάποια βελτίωση. Χρειάζεται πρόληψη για άμεσα αποτελέσματα και επανεξέταση το τρόπου εκπαίδευσης για έμμεση βελτίωση:

“Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση – πρόληψη των αυτοσχέδιων αγώνων, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και των κατά τόπους αρμόδιων Υπηρεσιών Τροχαίας, βραδινές ώρες της 3-10-2020 και πρώτες πρωινές ώρες της 4-10-2020, ταυτόχρονα συντονισμένα ειδική εξόρμηση, σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου Αττικής (Νέα Θηβών & Ραδιοφωνίας, Λ. Κύμης [έξοδος Τατοΐου], Λ. Σχιστού & Λ.Γρ. Λαμπράκη, Λ. Αττικού Άλσους & Έβρου, Θέατρο Λυκαβηττού, Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου [Λιμανάκια], Αναστάσεως [Χολαργός]).

Ειδικότερα κατά την ανωτέρω δράση, ελέγχθηκαν -783- οχήματα και βεβαιώθηκαν -312- παραβάσεις, ως ακολούθως :

56 για υπερβολική ταχύτητα

53 για υπερβολικό θόρυβο – έλλειψη σιγαστήρα

33 για μη χρήση κράνους

23 για αντικανονικούς υαλοπίνακες (φιμέ)

19 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

17 για κυκλοφορία χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας

11 παραβάσεις ΚΤΕΟ

7 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

7 για παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων

6 για στέρηση καθρεφτών οχημάτων

5 για επίδειξη ικανοτήτων

4 για διενέργεια επικίνδυνων ελιγμών

4 για παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής

1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

66 για λοιπές παραβάσεις της τροχαίας νομοθεσίας

Αφαιρέθηκαν -57- άδειες ικανότητας οδήγησης, -78- άδειες κυκλοφορίας και -69- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας. Ακόμη ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανοφόρα οχήματα -26- οχήματα.

 

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής”.

 

Ετικέτες

Περιφέρεια Αττικής - Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε πρατήριο υγρών καυσίμων της POSEIDON FUELS E.E.

Ακόμη ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αττική το οποίο βρέθηκε να παρανομεί
motomag Περιφέρεια Αττικής - Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε πρατήριο υγρών καυσίμων της POSEIDON FUELS E.E.
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ στο πρατήριο υγρών καυσίμων της εταιρείας «POSEIDON FUELS E.E.», που βρίσκεται στη Βούλα Αττικής επί της οδού Λεωφόρου Βάρης 8, καθώς μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε παρανομία σε ένα ακροσωλήνιο με προϊόν παράδοσης βενζίνη αμόλυβδη 95 οκτανίων.

Πιο συγκεκριμένα με την αρ. πρωτ.  418/ 24.04.2024 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής επεβλήθη, πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 €) στην επιχείρηση πρατήριο υγρών καυσίμων με την επωνυμία «POSEIDON FUELS E.E.» που βρίσκεται στη Βούλα Αττικής, επί της οδού Λεωφ. Βάρης 8, με Α.Φ.Μ. 801900665 και Δ.Ο.Υ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από υπαλλήλους της υπηρεσίας μας στο κατάστημά της στις 20 / 12 / 2023 ημέρα Τετάρτη διαπιστώθηκε ότι στην αντλία του πρατηρίου με S.N. 40 – 1035063 μάρκας WAYNE, μοντέλο HELIX 1000 τύπος S ( NL / ID ) 22 – 211S, βρέθηκε ένα ακροσωλήνιο με προϊόν παράδοσης βενζίνη αμόλυβδη 95 οκτανίων, να δίνει ελλειποβαρή ποσότητα καυσίμου με απόκλιση του μετρητή -0,65%  (με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο -0,5%).