Ural - Μεταφέρει τη γραμμή συναρμολόγησης της στο Καζακστάν

Λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/7/2022
Από τον Απρίλιο του 2022, η URAL είχε ανακοινώσει τα σχέδια της να μεταφέρει τη γραμμή συναρμολόγησης των μοτοσυκλετών της στο Καζακστάν, λόγω των παγκόσμιων κυρώσεων στη Ρωσία για τον πόλεμο της Ουκρανίας. Τώρα όπως φαίνεται, η μεταφορά οδεύει προς την ολοκλήρωση της.
 
Στις 25 Φεβρουαρίου, η Ural είχε λάβει σαφή θέση υπέρ της παύσης των εχθροπραξιών, δημοσιεύοντας στο facebook μια ανάρτηση που έγραφε “STOP WAR NOW”. Τολμηρή κίνηση αν αναλογιστεί κανείς πως στη Ρωσία απαγορεύεται να χαρακτηρίσει κανείς τον συγκεκριμένο πόλεμο ως πόλεμο, καθώς η κυβέρνηση εκεί επιτάσσει τη χρήση του όρου “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”.
Έτσι, ο CEO της IMZ-Ural Ilya Khait συντάχθηκε με τον επίσης Ρώσο CEO της MV Agusta ενάντια στον πόλεμο, όμως αντίθετα με την δεύτερη η Ural θα είχε μεγάλο πρόβλημα τους επόμενους μήνες, λόγω των παγκόσμιων κυρώσεων τόσο στην εισαγωγή εξαρτημάτων και πρώτων υλών, όσο και στην εξαγωγή και πώληση μοτοσυκλετών που κατασκευάζονται στη Ρωσία.
Όπως αναφέρει σε βίντεο ο Khait, “δεν επιλέγεις τη χώρα που γεννιέσαι”, η απόφαση όμως για μεταφορά της γραμμής συναρμολόγησης ήταν απόφαση ζωής ή θανάτου για την εταιρεία.
 
Η παραγωγή στο εργοστάσιο του Irbit της Ural στη Σιβηρία σταμάτησε λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και συγκεκριμένα στις αρχές Μαρτίου.
Σε πρόσφατο γράμμα του στους dealer της Ural, ο CEO της εταιρείας αναφέρει πως απέκτησε νέο κωδικό WMI (World Manufacturer Identifier) για το νέο εργοστάσιο της φίρμας που θα βρίσκεται στην πόλη Petropavl του Καζακστάν, στα σύνορα με τη Ρωσία.
 
Εκεί η Ural μεταστεγάζεται σε ένα εργοστάσιο 1.672 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται τα εργαλεία της γραμμής παραγωγής, εξαρτήματα και πρώτες ύλες.
Η εταιρεία στοχεύει να ξεκινήσει σύντομα ξανά τη συναρμολόγηση / παραγωγή, ώστε να στείλει στους dealer της σε παγκόσμια κλίμακα τα πρώτα κοντέινερ με μοτοσυκλέτες στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.
Παρόλο που η συναρμολόγηση θα γίνεται πλέον στο Petropavl, και παρόλο που η Ural θα προχωρήσει σε απολύσεις στο Irbit, η παραγωγή των πλαισίων και κάποιων εξαρτημάτων θα συνεχίσει να γίνεται στο Irbit.

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.