Virtual ξενάγηση σε μουσεία μοτοσυκλέτας!

Μια εξαιρετική πρόταση για όσο μένουμε σπίτι
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

1/4/2020

Η πανδημία του Covid-19 έχει καταφέρει να… "μαντρώσει" το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού στα σπίτια του, προκειμένου να ανακοπεί η διασπορά του ιού, μειώνοντας στο ελάχιστο τις επιλογές μας σε οτιδήποτε βρίσκεται έξω από τους τοίχους μας.

Ταυτόχρονα, το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων έχει περάσει στον ψηφιακό κόσμο, από τις αγορές και την εργασία, μέχρι τα ψώνια και την επικοινωνία με τους φίλους μας. Στο δικό μας, μοτοσυκλετιστικό, σύμπαν τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα σε ό,τι αφορά την εικονική προβολή, αλλά παρ' όλα αυτά γίνονται προσπάθειες, όπως για παράδειγμα ο εικονικός αγώνας των MotoGP που μας πρόσφερε πραγματικά διασκεδαστικές στιγμές.

Όλη αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε και που μας οδηγεί στην… ψηφιοποίηση των αγαπημένων μας δραστηριοτήτων, είναι παράλληλα και μια καλή ευκαιρία να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας και να ανακαλύψουμε νέα "εργαλεία" που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και τα οποία ήταν όλο αυτό τον καιρό στην διάθεσή μας.

Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε το Street View της Googl Maps, που μας επιτρέπει την εικονική περιήγηση σχεδόν σε όλους τους δρόμους του κόσμου, αλλά είναι πολύ λιγότεροι αυτοί που γνωρίζουν ότι μέσω της εφαρμογής μπορούν να επισκεφθούν εικονικά τα μουσεία της Ducati, της BMW, της Harley Davidson, της Honda, της Suzuki, της Kawasaki και της Yamaha. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και αρκεί να πάρουμε το χαρακτηριστικό πορτοκαλί ανθρωπάκι και να το τοποθετήσουμε πάνω στον χάρτη, εκεί που βρίσκονται τα μουσεία. Έτσι θα μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μερικές από τις πλέον θρυλικές συλλογές μοτοσυκλετών, χωρίς καν να χρειαστεί να σηκωθείτε από τον καναπέ σας, ή να βγάλετε τις πιτζάμες σας…

Για τους φανατικούς της Harley Davidson, μια επίσκεψη στα "άγια χώματα" των HOG αποτελεί όνειρο ζωής, ενώ η ακύρωση όλων των προγραμματισμένων events, συνηγορεί με ένα ακόμη λόγο παραπάνω για να κάνει κάποιος αυτή την virtual επίσκεψη, στο απόλυτα αποστειρωμένο περιβάλλον που προσφέρει το internet. Η συλλογή της Harley περιλαμβάνει στρατιωτικές μοτοσυκλέτες, σπάνια αγωνιστικά και όλη την Ιστορία των 117 ετών του εργοστασίου.

Αν ανήκετε πάλι στην φυλή των Ducatisti, η εικονική ξενάγηση στο μουσείο του εργοστασίου θα σας αποζημιώσει. Να θυμίσουμε ότι οι πύλες του Ducatio Museo έκλεισαν στις αρχές Μαρτίου για το κοινό, αλλά οι ψηφιακές θύρες έχουν παραμείνει ανοιχτές. Θα μπορέσετε να θαυμάσετε μέσα από την οθόνη σας τα πρώτα Scrambler και Monster, μέχρι τις μοναδικές κατασκευές που έσπασαν ρεκόρ και το περίφημο superbike 851 που έφερε αρκετές δάφνες στο Borgo Panigale. Μπορεί η εικονική περιήγηση να μην είναι τόσο εύκολη και άνετη όσο με το αν ήσασταν με φυσική παρουσία εκεί, αλλά η συμπυκνωμένη συγκέντρωση Ιστορίας και οι πανέμορφες κόκκινες μοτοσυκλέτες, αξίζουν να περάσετε ένα απόγευμα σερφάροντας στο internet.

Σε αντίθεση με την Harley και την Ducati, η BMW προσφέρει περιορισμένη εικονική πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους. Φιλοξενώντας αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, οι εγκαταστάσεις του μουσείου της BMW "αφηγείται" την περίληψη της Ιστορίας των Βαυαρών. Στα σημεία που παρέχεται πρόσβαση, ο εικονικός επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα F1 αυτοκίνητα της BMW, τα ηλεκτρικά concepts και κλασσικά αυτοκίνητα από το παρελθόν. Σε ό,τι αφορά τις μοτοσυκλέτες, συμπεριλαμβάνονται συγκεκριμένα ιστορικά μοντέλα κι ένα δωμάτιο με τα ιδιαίτερα δημοφιλή R90S και RS500.

Το Honda Collection Hall στο Montegi της Ιαπωνίας, στις εγκαταστάσεις της περίφημης πίστας που ανήκει στην Honda, φιλοξενείται ολόκληρη η Ιστορία τςη Big-H. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις μοτοσυκλέτες, αλλά και τα αυτοκίνητα με τα πρωτότυπα concepts. Μάλιστα όλα συνοδεύονται με πληροφορίες, όπως μπορείτε να δείτε και πατώντας εδώ. Αντίστοιχα στο μουσείο της Suzuki στο Hamamatsu μπορείτε να περιπλανηθείτε σε όλους τους διαδρόμους που συμπεριλαμβάνουν την Ιστορία του εργοστασίου από την ίδρυση της ετιαρείας το 1954. Στο Yamaha Motor Comminication Plaza στο Iwata της Ιαπωνίας, το οποίο είναι μέρος του εργοστασίου και των γραμμών παραγωγής, υπάρχουν όλα τα ορόσημα της εταιρείας, ενώ στο Kobe της Ιαπωνίας και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι της πόλης, η Kawasaki έφτιαξε το 2006 το μουσείο της με μια πλήρη συλλογή των "πράσινων" δημιουργημάτων, τα οποία επίσης μπορείτε να θαυμάσετε εικονικά.

Σίγουρα η εικονική περιήγηση σε αυτά τα μουσεία δεν συγκρίνεται με μια κανονική φυσική παρουσία, αλλά δεδομένων των συνθηκών, αποτελούν μια εξαιρετική πρόταση. Άλλωστε, μια ψηφιακή επίσκεψη από την είναι ίσως και ένα από τα δυνατότερα κίνητρα για μια κανονική επίσκεψη, όταν όλη αυτή η δυσάρεστη κατάσταση με την πανδημία τελειώσει.

Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο

Μέσα σε μία ημέρα νέος CEO και νέος αντιπρόεδρος
motomag Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Αλλαγές στην ηγεσία της Fantic είχαμε το τελευταίο διάστημα καθώς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας εξέλεξαν ομόφωνα τον Paolo Fontana ως νέο CEO και τον Mariano Roman ως νέο αντιπρόεδρο.

Ο Paolo Fontana, ο οποίος είχε ήδη διοριστεί ως Γενικός Διευθυντής της Fantic τον Ιανουάριο του 2024, αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στον Όμιλο Fantic Motor S.p.A., ο οποίος ελέγχει επίσης τις μάρκες Motori Minarelli και Bottecchia.

Από την άλλη ο Mariano Roman, νεοδιορισθείς πρόεδρος της ANCMA (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Δικύκλων και Ποδηλάτων της Ιταλίας), αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου της Fantic, συνεχίζοντας παράλληλα να ηγείται στους τομείς των προϊόντων, της έρευνας και ανάπτυξης και των αγώνων που αφορούν την Fantic.

Paolo Fontana: "Είναι τιμή για μένα να αναλάβω αυτόν τον ρόλο και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Mariano Roman για τη συνεχή υποστήριξη που μου παρείχε αυτούς τους μήνες. Ξεκίνησα την καριέρα μου στον κόσμο των μοτοσυκλετών, που ήταν πάντα το μεγάλο μου πάθος, παράλληλα με την ορεινή ποδηλασία. Το να επιστρέφω τώρα σε αυτό, χάρη σε αυτή τη σημαντική θέση στη Fantic, με κάνει υπερήφανο και μου δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι ολόκληρος ο όμιλος μπορεί να εκφράσει τις τεράστιες δυνατότητές του και, από την πλευρά μου, είμαι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτό".

Ο Mariano Roman δήλωσε: "Ο διορισμός μου ως Προέδρου της ANCMA ήταν μια αναγνώριση για το έργο που έχω επιτελέσει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, και όχι μόνο για τα συναρπαστικά ορόσημα που πέτυχα μαζί με τη Fantic. Ο αυξανόμενος φόρτος ευθυνών και δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το τριετές σχέδιο ανάπτυξης απαιτούσε περισσότερη υποστήριξη. Αυτό εκπληρώθηκε μέσω της συνεργασίας με τον Paolo Fontana, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ομαδικός παίκτης ερμηνεύοντας το πραγματικό πνεύμα της εταιρείας ως Γενικός Διευθυντής και αξίζει πλήρως την εμπιστοσύνη των μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου".