Yamaha: Όλα τα μοντέλα για δίπλωμα κατηγορίας Β

Νέα νομοθεσία, μεγαλύτερη ελευθερία
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/5/2021

Επιτέλους η ελληνική νομοθεσία προσαρμόστηκε στη λογική και οι κάτοχοι διπλωμάτων κατηγορίας Β, μπορούν πλέον να οδηγήσουν υπό προϋποθέσεις νόμιμα δίκυκλα, αφήνοντας το αυτοκίνητό τους στο σπίτι και απελευθερώνοντας χιλιάδες τετραγωνικά δρόμου στις πόλεις και φυσικά μειώνοντας τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Yamaha ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές δικύκλων στον κόσμο, έχει μια τεράστια σειρά μοντέλων στη γκάμα της και στο ακόλουθο Δελτίο Τύπου της ελληνικής αντιπροσωπείας θα βρείτε ποια από αυτά είναι κατάλληλα για τη συγκεκριμένη κατηγορία διπλωμάτων στη χώρα μας:     

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πλούσια συλλογή μοντέλων της Yamaha για την Ισοδυναμία των Αδειών Οδήγησης

 

Η Yamaha παρουσιάζει την πλούσια συλλογή μοντέλων της έως 125κυβικά, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν κάτοχοι διπλώματος αυτοκινήτου κατηγορίας Β, σύμφωνα με την ψήφιση του νέου νόμου αναφορικά με την ισοδυναμία των αδειών οδήγησης. Έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου; Έχεις Yamaha! Με αυτό το μήνυμα, η Yamaha παρουσιάζει την πλούσια συλλογή μοντέλων της έως 125 κυβικά, που οδηγούνται πλέον από τους κατόχους διπλώματος αυτοκινήτου κατηγορίας Β, βάσει προϋποθέσεων, σε συνέχεια της ψήφισης του νέου νόμου αναφορικά με την ισοδυναμία των αδειών οδήγησης. Επωφεληθείτε από την ισοδυναμία των αδειών οδήγησης και οδηγήστε την δική σας Yamaha ξέγνοιαστα μέσα στην πόλη. Ζήστε έναν νέο τρόπο ζωής, πιο μοντέρνο, πιο ελεύθερο, πιο στυλάτο, πιο οικονομικό και πολύ πιο απολαυστικό. Με την Yamaha εξασφαλίζετε αξεπέραστη εγγύηση, ασφάλεια, ποιότητα, αξιοπιστία και ασύγκριτες επιλογές στην κατηγορία Α1, με κορυφαία στο είδος τους μοντέλα, που ξεχωρίζουν για το μοναδικό τους στυλ και την τεχνολογική τους υπεροχή που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναβάτη: ΧΜΑΧ 125, XMAX 125 Tech MAX, ΝΜΑΧ 125, D’elight 125, Crypton S, ΜΤ-125, XSR125.

Ανακαλύψτε όλα τα μοντέλα της Yamaha έως 125 κυβικά εδώ: https://www.yamaha-motor.eu/gr/el/news/yamaha125/#/

STAY CONNECTED!

CFMOTO: 1η τον Απρίλιο, μπροστά από Honda, Yamaha στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών

Παραμένει 1η η Honda στο 4μηνο αλλά και στο σύνολο των δικύκλων
CFMOTO ταξινομήσεις Απρίλιος 2026 1η στην Ελλάδα μοτοσυκλέτες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/7/2026

H CFMOTO κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ταξινομήσεων στις μοτοσυκλέτες τον Απρίλιο μπροστά από Honda και Yamaha.

Το πρώτο τετράμηνο του 2026 ανήκει πλέον στην ιστορία και γράφτηκε με σημαντικές "υποσημειώσεις" για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας, αφού η CFMOTO κατάφερε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση στις ταξινομήσεις των μοτοσυκλετών.

Με 289 ταξινομήσεις τον Απρίλιο η CFMOTO κατέκτησε ως εταιρεία την πρώτη θέση στην κατηγορία των μοτοσυκλετών εκθρονίζοντας τη Honda που έπεσε στην 3η θέση με 247 ταξινομήσεις -είχε τα πρωτεία τους τρεις προηγούμενους μήνες - έχοντας μπροστά της στη 2η θέση τη Yamaha με 280 μονάδες. Στην 4η θέση ακολουθεί η Voge με 167 μοτοσυκλέτες και 5η είναι η BMW με  116 μονάδες.

Honda και CFMOTO βρίσκονται σχετικά κοντά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών στο 1ο τετράμηνο του 2026 με τους Ιάπωνες να διατηρούνται στην κορυφή καθώς έχουν ταξινομήσει 933 μοτοσυκλέτες και τους Κινέζους να ακολουθούν με 839 μονάδες από την αρχή της χρονιάς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Yamaha με 761 ταξινομήσεις, 4η η Voge με 530 μονάδες και η BMW βάζει την Ευρώπη στην πρώτη πεντάδα με 343 ταξινομημένες μοτοσυκλέτες.

Αιχμή του δόρατος για τη CFMOTO ήταν για μία ακόμη φορά το περσινό best seller της ελληνικής αγοράς, 450MT, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση με 94 ταξινομήσεις και το Yamaha Tracer 9, σε όλες τις εκδόσεις του, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 85 μοτοσυκλέτες. Τρίτο ήταν το Honda X-ADV με 74 μονάδες και τέταρτο το Voge DS525X με 49 ταξινομήσεις, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε το "αδελφό" DS625X με 47 μοτοσυκλέτες. 

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών με τις Honda, CFMOTO και Yamaha να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς. Τα δεδομένα δείχνουν πάντως ότι και με την είσοδο του εξαιρετικά προσιτού 250 Dual, η κινέζικη εταιρεία έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι της για να ανατρέψει την κατάσταση στην κορυφή και να φτάσει σε ένα ακόμη ορόσημο για τη χώρα μας, να βγει πρώτη στο 12μηνο του 2026 στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών και να γράψει ιστορία.

Να σημειωθεί πως στο σύνολο των ταξινομήσεων όλων των κατηγοριών η Honda βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση στο 4μηνο με 4.351 ταξινομήσεις και τη SYM να ακολουθεί με 3.797 μονάδες. Στην τρίτη θέση έχουμε τη Yamaha με 2.677 ταξινομήσεις και τέταρτη είναι η Piaggio με 2.138 ταξινομημένα μοντέλα. Την πεντάδα κλείνει η Daytona με 1.512 ταξινομήσεις. Η CFMOTO είναι έβδομη με 1.267 ταξινομήσεις, πίσω από την 6η Voge με τις 1.352 μοτοσυκλέτες στους πρώτους τέσσερεις μήνες του έτους.