Yamaha Tracer 700 για την ΔΙ.ΑΣ.

Δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

3/6/2020

Η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. πρόσθεσε στο στόλο της οκτώ Yamaha Tracer 700 (την προηγούμενη έκδοση και όχι αυτή του 2020), οι οποίες αποτελούν μια δωρεά ως αναγνώριση της προσφοράς της Ομάδας στο κοινωνικό σύνολο. Στην τελετή παράδοσης παρευρέθηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ηγετικά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας  και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς -πέρα από τον ίδιο τον κύριο Οδυσσέα Κυριακόπουλο- και διευθυντικά στελέχη του Ομίλου της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ. Πρόκειται για ένα σημαντικό λιθαράκι στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού των μοτοσυκλετών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αλλά και μια σημαντική προσφορά της αντιπροσωπείας της Yamaha στην Ελλάδα. Ήδη, όπωες μπορείτε να δείτε και στο δελτίο τύπου που ακολουθεί, οι μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούνται από τους αστυνομικούς τυης Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ YAMAHA TRACER 700 ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙ.ΑΣ.

 

Η Ελληνική Αστυνομία εξοπλίζεται με νέες μοτοσυκλέτες Yamaha Tracer 700, με στόχο τον εμπλουτισμό του στόλου της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 2 Ιουνίου 2020, στις εγκαταστάσεις των γραφείων Διεύθυνσης ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε μοτοσυκλέτες Yamaha Tracer 700, που αποτελούν δωρεά του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ενός ακόμη δωρητή και του Ομίλου της Μοτοδυναμικής.

Στην τελετή παρευρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ενώ τον Όμιλο της Μοτοδυναμικής εκπροσώπησαν ο κ. Πάρης Κυριακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ., ο κ. Σωτήρης Χατζίκος, Διευθύνων Σύμβουλος και ο κ. Ιωάννης Σώκιαλης, Διευθυντής κλάδου Yamaha. Από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας παρευρέθηκαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Διοικητής της Άμεσης Δράσης Ταξίαρχος Κώστας Κουτσιβίτης, ο Διοικητής της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αστυνομικός Διευθυντής Γιάννης Τριαντάφυλλος και ο Διοικητής της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών Αστυνόμος Β’ Πέτρος Λαγουδάκος, ενώ παρόντες ήταν και οι οδηγοί των μοτοσυκλετών.

Οι μοτοσυκλέτες βρίσκονται ήδη σε χρήση από την Ελληνική Αστυνομία από τα μέσα Μαρτίου.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς όλους τους δωρητές για την προσφορά τους, ενώ ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που στελεχώνουν την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

 

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Η διαδικασία ξεκινά από την 1η Απριλίου

Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και ποιες οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, με τη ρύθμιση που έρχεται ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στην πλατφόρμα myCAR, από την πρώτη Απριλίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους έως το τέλος του έτους και χωρίς προσαυξήσεις.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους τον Δεκέμβριο του 2025, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και με το μέτρο αυτό μπορούν να τις πάρουν πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για ένα μήνα, θα καταβάλει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 κλπ.

Ωστόσο, πριν επανεκκινηθεί το όχημα θα προηγηθεί online έλεγχος εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια να γίνει η υποβολή του αιτήματος, ενώ όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημα στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να τις παραλάβουν. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Θυμίζουμε πως:

  • Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μόνο μια φορά κάθε χρόνο.
  • Ο μήνας άρσης ακινησίας λογίζεται ακέραιος, ακόμη κι αν η διαδικασία γίνει μέσα στον μήνα.
  • Η πληρωμή των τελών για το επιθυμητό διάστημα γίνεται εφάπαξ και όχι σε δόσεις.
  • Όταν λήξει η περίοδος που πληρώθηκαν τα τέλη ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξαναθέσει ο όχημα σε ακινησία, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο που εκδίδεται αυτομάτως.