Yamaha YardBuilt 2017: Η επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας!

XSR 700 by Jigsaw Customs – MOTO – Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/3/2017

Η κίνηση YardBuilt της Yamaha βρίσκεται πλέον στην τρίτη της φάση, κι όπως όλα δείχνουν, ίσως και την καλύτερή της συνολικά. Αν δεν το ξέρετε ήδη, η Ελλάδα έχει κατακτήσει μία σημαντική διάκριση ανάμεσα στις μοτοσυκλέτες που έχουν δημιουργηθεί, μέσα από την διεθνή αυτή στροφή της Yamaha προς το customizing, καθώς πέρσι κέρδισε την πρώτη θέση μετά από ψήφο του ευρωπαϊκού κοινού. Χρειάζεται τουλάχιστον μία σύντομη αναφορά σε αυτό για να το ξανά θυμίσουμε: Το “The Missing Piece” του Πέτρου "Jigsaw Customs" Χατζηροδέλη, συγκέντρωσε πέρσι τους περισσότερους ψήφους με σημαντική διαφορά, κι ανακηρύχθηκε η καλύτερη απέναντι σε δημιουργίες από χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία. Το γεγονός ότι οι προσπάθειες της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ, να προωθήσει στην διεθνή σκηνή κάποιον -με τεράστια πείρα μεν- αλλά χωρίς τις αντίστοιχες διεθνείς επαφές, στέφθηκαν με επιτυχία, χρειάζεται να τεθεί στα πλαίσια που του αρμόζει. Γιατί οι παραπάνω χώρες έχουν πολύ μεγαλύτερο κοινό στην custom σκηνή, γερές βιοτεχνίες που ασχολούνται κατ’ αποκλειστικότητα με το customizing κι ένα επίπεδο εργασίας που είναι εφάμιλλο και μερικές φορές ξεπερνά, εκείνο που βλέπει κανείς στις ΗΠΑ - την μητέρα εδώ και πολλές δεκαετίες του customizing. Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον και με τις βάσεις που χαρίζει μία σταθερή αγορά, όπως ισχύει στις παραπάνω χώρες, ο Πέτρος Χατζηροδέλης κατάφερε να τους ξεπεράσει όλους και σε αδιανόητα σύντομο χρονικό διάστημα, να φτιάξει την καλύτερη YardBuilt του 2016! Από εκεί και πέρα η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να επικοινωνήσει την δουλειά που είχε γίνει, και με την συνδρομή του MOTO, αλλά και με την βοήθεια μίας από τις πιο ενεργές ομάδες του Facebook για το customizing στην Ελλάδα, το MRCG, να συσπειρώσει τον κόσμο και να ενισχύει την ψηφοφορία, που διεξαγόταν σε διεθνές επίπεδο. Στο τέλος η καλύτερη δουλειά κέρδισε με διαφορά, και το “The Missing Piece” στέφθηκε νικήτρια.

Ο διαγωνισμός Yard Built για το 2017 έχει αλλαγές ως προς την διαδικασία, αλλά όχι στους βασικούς κανόνες. Οι μοτοσυκλέτες που μπορούν να διαγωνιστούν θα πρέπει να βασίζονται στο XSR700, στο XSR900 και στο XV950 R. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι όλες τις επεμβάσεις που θα γίνουν πάνω τους να είναι ανατρέψιμες, δηλαδή η μοτοσυκλέτα να μπορεί να επιστρέψει στην εργοστασιακή της μορφή.

Η σημαντικότερη αλλαγή στο φετινό διαγωνισμό, αφορά την διαδικασία επιλογής των φιναλίστ. Στην πρώτη φάση του Yard Built, η Yamaha είχε επιλέξει τρεις διάσημους Custom Builders, τον Roland Sands, τον Kimura και την Numbnut Motorcycles. Πέρσι όπως είπαμε έγινε πανευρωπαϊκός διαγωνισμός ανάμεσα στης συμμετοχές των εθνικών αντιπροσώπων μέσω ψηφοφορίας του κοινού. Φέτος η διαδικασία είναι κάτι ενδιάμεσο, αφού οι αντιπρόσωποι έπρεπε να στείλουν μια ολοκληρωμένη πρόταση στη Yamaha για το concept της μοτοσυκλέτας που σκοπεύουν να δημιουργήσουν.

Μετά από αυτό, η Yamaha επέλεξε τις επτά πιο ξεχωριστές ιδέες για να έρθουν αντιμέτωπες στην τελευταία φάση του διαγωνισμού, στο Wheels and Waves στη νότια Γαλλία, όπου θα εκτεθούν στο κοινό. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση και όπως θα έχετε καταλάβει η χώρα μας είναι μέσα στις επτά φιναλίστ. Το MOTO στηρίζει με κάθε τρόπο το customizing και αγκαλιάζει την νέα αυτή προσπάθεια, ώστε να γνωρίσει ο κόσμος το επίπεδο δουλειάς που γίνεται στην Ελλάδα. Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ παρέδωσε μόλις πριν μερικές ημέρες μια ολοκαίνουρια XSR 700 στον Πέτρο (ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις…) και ήμασταν εκεί για να αποθανατίσουμε την στιγμή του “γδυσίματος” της. Το ΜΟΤΟ θα είναι παρόν σε όλη την πορεία μέχρι το ταξίδι της μοτοσυκλέτας στην νότια Γαλλία και φυσικά μαζί μας θα είστε και εσείς, που θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε ενεργά σε όλα τα στάδια της διαδικασίας! Τις επόμενες δύο μέρες, θα βρίσκεται στον αέρα ένα micro site αφιερωμένο αποκλειστικά στο XSR 700 YardBuilt και μέσα από εκεί θα παρακολουθούμε βήμα – βήμα την δουλειά του Πέτρου αλλά και κάτι περισσότερο: Θα αποφασίζουμε μαζί σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο… Missing Piece! Θα βλέπουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, τα μυστικά της δουλειάς και σιγά – σιγά θα βλέπουμε το XSR 700 να μεταμορφώνεται!

Έρχονται όλα αυτά στο yamahayardbuilt.motomag.gr!

 

 

 

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες