ΥΜΕ - Μέχρι τέλος 2024 η ρύθμιση για έκδοση αδειών και πινακίδων για τρέιλερ

Ψηφίστηκε στη Βουλή η σχετική τροπολογία - 200 ευρώ το παράβολο
Νομοθετική ρύθμιση για τρέιλερ 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/8/2024

Μέχρι και το τέλος του έτους θα έχουν τη δυνατότητα οι κάτοχοι τρέιλερ και ρυμουλκούμενων να προχωρήσουν σε ρύθμιση αναφορικά με την έκδοση αδειών και πινακίδων.

Με σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή την 31η Ιουλίου τροποποιήθηκε το άρθρο 69 του νόμου 5108/2024 που αφορά ρυθμίσεις για την έκδοση στοιχείων κυκλοφορίας για χρήση οχημάτων κατηγορίας Ο1 και Ο2 (ρυμουλκούμενα – τρέιλερ). Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα ειδικής χρήσης - ειδικού σκοπού μη μεταφοράς εμπορευμάτων. 

Η νέα νομοθετική διάταξη παρατείνει έως το τέλος του 2024 τη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ρυμουλκούμενων – τρέιλερ, που είχαν παλαιότερα τεθεί νόμιμα σε κυκλοφορία με Ειδικά Σημειώματα Ρυμούλκησης (Ε.Σ.Ρ.) και δεν είχαν εκδώσει στοιχεία κυκλοφορίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που προέβλεπε η υπ’ αρ. 2805/7-1-2021 Υπουργική Απόφαση, να εκδώσουν στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες), κατόπιν καταβολής παραβόλου, ύψους 200 ευρώ.

Νομοθετική ρύθμιση για τρέιλερ 2024

Επιπλέον, στη νέα ρύθμιση υπάρχουν προβλέψεις για τα οχήματα Ο1 και Ο2, που δεν διαθέτουν αυτή την στιγμή Ε.Σ.Ρ. και ήταν στην κατοχή των ιδιοκτητών τους πριν από τις 30/6/2022. Συγκεκριμένα παρέχεται στους ιδιοκτήτες τους, η δυνατότητα να εκδώσουν άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας, κάτω από ένα συγκεκριμένο πλέγμα ενεργειών και τεχνικών πιστοποιήσεων. Το ίδιο προβλέπεται και για τα οχήματα κατηγορίας Ο1 και Ο2 ειδικής χρήσης – ειδικού σκοπού μεταφοράς εμπορευμάτων, τα οποία ήταν στην κατοχή των ιδιοκτητών τους πριν από τις 18 Ιουνίου του 2015.

Με αυτή τη διάταξη το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θέλει να αντιμετωπίσει συνολικά το ζήτημα με τα τρέιλερ και τα ρυμουλκούμενα των κατηγοριών Ο1 και Ο2, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικής χρήσεως -ειδικού σκοπού μη μεταφοράς εμπορευμάτων, που αφορά χιλιάδες πολίτες και για να διευκολύνει την κατάσταση παρατείνει την διαδικασία έως το τέλος της χρονιάς.

Honda CB1000F – Επιτέλους έρχεται στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε η τιμή της

Το CB1000F είναι το κλασικής σχεδίασης έτερον ήμισυ του CB1000 Hornet
honda cb1000f
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

2/7/2026

Στον νέο τιμοκατάλογο που ανακοινώνει ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, αποκλειστικός αντιπρόσωπος Honda στην Ελλάδα, ενσωματώνεται και η λιανική τιμή της CB1000F, μιας μοτοσυκλέτας που επίσης περιμένουμε εδώ και καιρό στη χώρα μας.

Η τιμή της ορίζεται στα 13.990 ευρώ και διατηρεί μια αρκετά μεγάλη απόσταση από τα 11.850 του CB1000 Hornet, όντας πιο πάνω ακόμη και από το CB1000 Hornet SP (€13.850) με τις δαγκάνες Brembo Stylema μπροστά και το αμορτισέρ Ohlins TTX36 πίσω.

Η CB1000F βασίζεται στον ίδιο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα με τη μεγάλη Hornet, ωστόσο είναι ρυθμισμένος σε διαφορετική λογική απόδοσης με πιο γεμάτες μεσαίες και λιγότερες ψηλές στροφές και μέγιστη ισχύ 124 ίππων, ενώ από πλευράς περιφερειακών και εξοπλισμού είναι πολύ κοντά στο Hornet.

Η κοστολόγηση της Honda πάντως φροντίζει να κρατά τη CB1000F κάτω από μια βασική αντίπαλό της στη κλασικό τμήμα της naked αγοράς, την Kawasaki Z900RS των 14.795 ευρώ, έχοντας ωστόσο απέναντί της και την αρκετά πιο οικονομική Yamaha XSR900 των 11.890 ευρώ.

Ετικέτες