Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

21η Παγκρήτια Συνάντηση Μοτοσικλετιστών στο Τυμπάκι

Ένα μικρό κομμάτι ιστορίας.

Έρχεται η φετινή Παγκρήτια Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών και πρέπει να είσαστε όλοι εκεί, κρητικοί και μή!

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί -φυσικά- στη Κρήτη, συγκεκριμένα στο δασάκι του Αφραθιά στο Τυμπάκι. Γεγονός που αποτελεί μια εξαίρετη ευκαιρία για το ευρύτερο κοινό να δει από κοντά τη ξεχωριστή ομορφιά του δάσους, καθώς αποτελείται κυρίως από φοίνικες, προσφέροντας μία γεύση από την εξωτική ομορφιά των τροπικών δασών. Ακόμα σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η καταγάλανη παραλία με τα αρμυρίκια να προσφέρουν την απαραίτητη σκιά για όσους θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί ο Σύλλογος Μοτοσυκλετιστών Σκαλανίου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, προσκαλεί όλους τους μοτοσυκλετιστές να παρευρεθούν στη συνάντηση.

Δελτίο Τύπου

Η 21η Παγκρήτια Συνάντηση Μοτοσικλετιστών θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο31/8,1 & 2 Σεπτεμβρίου 2018 ,στο δασάκι του Αφραθιά στο Τυμπάκι.

22 χρόνια μετά το ιστορικό «ΜΟΤΟ HAPPENING» του 1996 (το οποίο θεωρούμε –και είναι- ως αφετηρία των συγκεντρώσεων μοτοσυκλετιστών στην Κρήτη) που διοργάνωσαν στην Σούγια από κοινού το περιοδικό ΜΟΤΟ και η Λέσχη Μοτοσυκλέτας και Περιήγησης Χανίων (ΛΕ.ΜΟ.ΠΕ.Χ) οι μοτοσυκλετιστές της Κρήτης (και όχι μόνο. Οι συμμετοχές από κάθε σημείο της Ελλάδας, αυξάνονται σταθερά κάθε χρόνο) θα βρεθούμε για να μιλήσουμε, να διασκεδάσουμε, να οδηγήσουμε τις «καλές μας» παρέα και να θυμηθούμε όσους δεν είναι μαζί μας για διάφορους λόγους.

Την διοργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος Μοτοσυκλετιστών Σκαλανίου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Όπως μπορεί να γίνει κατανοητό, σύσσωμος ο κόσμος της μοτοσυκλέτας στην Κρήτη, καθώς και μοτοσυκλετιστές από όλη την Ελλάδα θα δώσουν το παρόν και η απήχησή της εκδήλωσης θα είναι μεγάλη.

Σημειωτέον δε, ότι αποφασίστηκε παμψηφεί μεγάλο μέρος των εσόδων της εκδήλωσης να δοθεί για την αποπεράτωση του του Παιδικού Ξενώνα ” Το Σπίτι των Αγγέλων ” . Επίσης μέρος των εσόδων του μπαρ που θα λειτουργεί στο χώρο της εκδήλωσης κατά την διάρκεια της Εικοστής Πρώτης Παγκρήτιας Συνάντησης Μοτοσυκλετιστών θα διατεθούν για την αποθεραπεία του Αλέξανδρου Αλεξάκη μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε κατά την διάρκεια αγώνα moto cross του πανελληνίου πρωταθλήματος Ελλάδος

                                  Ο σκοπός της 21ης είναι ιερός 

Πέρα απ’ ότι ισχύει για κάθε εκδήλωση τέτοιου είδους, δηλαδή την γνωριμία με τον οργανωμένο μοτοσυκλετισμό , την γαλούχηση των νέων με τις αρχές του συνειδητοποιημένου μοτοσυκλετιστή και την πλήρη αφομοίωση των κανόνων προστασίας , την διασκέδαση και την ψυχαγωγία μέσω εξαιρετικών και δημοφιλών καλλιτεχνών (Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και Ήχος Ανοχής), θα δείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο (τον εκτός μοτοσικλέτας) τις ανθρώπινες διαστάσεις του μοτοσυκλετισμού εν γένει.

Σε μια δύσκολη οικονομικά και ηθικά περίοδο, επιλέγουμε να βοηθήσουμε κάποιους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη απ’ τους περισσότερους εξ ημών.

Σας περιμένουμε όλους

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Όσοι από εσάς αποφασίσετε παρευρεθείτε στην συνάντηση, η οργάνωση έχει επιμεληθεί ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν έκπτωση από την ANEK 40% για τα δρομολόγια Πειραιάς – Κρήτη, τις προκαθορισμένες ημερομηνίες. Ακόμα επιμελήθηκε και για όσους ταξιδεύουν από το βορρά με τη Seajets να προσφέρει 50% για τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνάντηση και τα εισιτήρια μπορείτε να βρείτε και από την ομάδα στο facebook.

 

Ένα μικρό κομμάτι της Ιστορίας:

Αφιερωμένο στους νεότερους μοτοσυκλετιστές που μπορεί να μην γνωρίζουν αλλά και στους παλιότερους για να θυμηθούν τις ευχάριστες αναμνήσεις από την πρώτη συνάντηση.

Περίπου δύο δεκαετίες πίσω, τον Ιούνιο του 1996 το ΜΟΤΟ σε συνεργασία με την ΛΕΜΟΠΕΧ (Λέσχη Μοτοσυκλέτας και Περιηγήσεων Χανίων) διοργάνωσε για πρώτη φορά το παγκρήτιο MOTO HAPPENING. Το κλίμα της οργάνωσης ήταν εξαιρετικό και η απήχηση που είχε ήταν μεγάλη για τα δεδομένα της εποχής, αν σκεφτεί κανείς τη δυσκολία που υπήρχε στο να κάνεις κράτηση δωματίου, αφού οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων ήταν επιφυλακτικοί και δεν έκαναν τηλεφωνικές κρατήσεις, κόβοντας έτσι αρκετές συμμετοχές από την υπόλοιπη Ελλάδα σε μία εποχή που ούτε το internet θα σε βοηθούσε περισσότερο, ούτε φυσικά η συνεννόηση -και η πρόσκληση- μπορούσε να γίνει τόσο άμεσα, όπως με τα σημερινά εργαλεία των κοινωνικών δικτύων. Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν πτόησε το ηθικών των μοτοσυκλετιστών και το χωριό της Σούγιας μαζί με την παραλία, που κατακλίστηκε από 600 μοτοσυκλέτες και πλήθος κόσμου εκείνο τριήμερο. Το MOTO HAPPENING στέφθηκε με επιτυχία χωρίς να υπάρξουν παρατράγουδα, παρά μόνο μουσική, παιχνίδια και διασκέδαση. Δυστυχώς όμως την επόμενη χρονιά, η συμμετοχή του ΜΟΤΟ δεν έμελλε να συνεχιστεί λόγω των διαμαχών που άρχισαν να έχουν μεταξύ τους οι τοπικοί επιχειρηματίες στη Σούγια, επιλέγοντας να τους αφήσουμε να βρουν την άκρη. Ευτυχώς όμως η φλόγα του θεσμού διατηρείται μέχρι σήμερα αναλλοίωτη, μεταλαμπαδεύοντας το πνεύμα του μοτοσυκλετισμού αλλά και του εθελοντισμού.

Συγχαρητήρια στις δραστήριες λέσχες, τον Σύλλογο Μοτοσυκλετιστών Σκαλανίου και την Περιφέρεια Κρήτης και τους ευχόμαστε ο θεσμός αυτός να συνεχίσει μετρώντας τριψήφια νούμερα και όχι μόνο!