Motocross of Nations 2023: Αλλαγή τελευταία στιγμής για την Εθνική Ομάδα της Ιταλίας

Λόγω τραυματισμού του Mattia Guadagnini
motomag Motocross of Nations 2023: Αλλαγή τελευταία στιγμής για την Εθνική Ομάδα της Ιταλίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/9/2023

O φετινός πρωταθλητής της κατηγορίας EMX250, Andrea Bonacorsi θα αντικαταστήσει τον τραυματία Mattia Guadagnini στην Εθνική Ομάδα της Ιταλίας στον αγώνα του MX των Εθνών που θα διεξαχθεί στο Ernée της Γαλλίας στις 7 και 8 Οκτωβρίου.

Η σύνθεση της Εθνικής Ομάδας της Ιταλίας για τον επερχόμενο αγώνα του MXON αρχικά ήταν: Alberto Forato (MXGP), Andrea Adamo (MX2) και Mattia Guadagnini (Open), ωστόσο ο τραυματισμός που ταλαιπωρεί εδώ και καιρό τον Guadagnini -στον τελευταίο αγώνα του MXGP στην Μεγάλη Βρετανία δεν αγωνίστηκε- ανάγκασε την Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας να προβεί σε μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής όσον φορά την αγωνιστική σύνθεση της Εθνικής Ομάδας.

MXON 2023

Πλέον τη θέση του τραυματία Guadagnini -ο αναβάτης της GASGAS μαζί με τους Tony Cairoli και Alessandro Lupino είχε κερδίσει με την Εθνική Ομάδα της Ιταλίας το MXON το 2021- στη κατηγορία Open θα πάρει ο φετινός πρωταθλητής της EMX250 Andrea Bonacorsi με τον αναβάτη της Yamaha Hutten Metaal να κάνει την παρθενική του εμφάνιση στον εν λόγω αγώνα με τα χρώματα της Ιταλίας.

Ο Thomas Traversini, Τεχνικός Επίτροπος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας ανέφερε: "Λυπούμαστε πραγματικά για τον Mattia, έναν αναβάτη που πάντα έδειχνε μια ισχυρή προσήλωση στη Maglia Azzurra, όπως έδειξαν και τα παλαιότερα αποτελέσματά του στο Motocross of Nations. Τώρα θα μπορέσουμε να βασιστούμε στον ενθουσιασμό του Bonacorsi, ο οποίος θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή την εμπειρία χωρίς πίεση, αλλά με τη σκέψη ότι πρέπει να είναι ισάξιος με τους άλλους αναβάτες στην πίστα, όπως φάνηκε και στην πίστα Matterley Basin της Μεγάλης Βρετανίας όπου αγωνίστηκε σαν wildcard στην MX2. Θα έχουμε μια ομάδα ισάξια με τους υπόλοιπους, νέα σε ηλικία και γεμάτη κίνητρα για να καταφέρουμε κάτι καλό".

Ετικέτες

Jorge Prado: Πολυετής ανανέωση με τη εργοστασιακή Red Bull KTM Factory Racing

Συνεχίζει στις ΗΠΑ με KTM και το 2027 - Με συμμετοχές σε Supercross, Pro Motocross και SMX
Prado
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

21/8/2026

Ο Jorge Prado ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Red Bull KTM Factory Racing και θα παραμείνει στην ομάδα για τα επόμενα χρόνια, συνεχίζοντας την προσπάθειά του να εξελιχθεί στο αμερικανικό πρωτάθλημα.

Ο Jorge Prado θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τη Red Bull KTM Factory Racing στο SuperMotocross World Championship και το 2027, έχοντας υπογράψει πολυετή επέκταση συμβολαίου.

Ο 25χρονος Ισπανός επέστρεψε φέτος στην KTM και έχει πραγματοποιήσει μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική σεζόν στις ΗΠΑ. Στο AMA Supercross Championship έχει ήδη ανέβει δύο φορές στο βάθρο της κατηγορίας 450SX, ενώ στο AMA Pro Motocross Championship έχει κατακτήσει επίσης δύο βάθρα στους πρώτους οκτώ γύρους.

Παράλληλα, βρίσκεται στην τρίτη θέση της συνδυαστικής βαθμολογίας του 450SMX.

Prado

Η σχέση του Prado με την KTM ξεκίνησε πριν από περισσότερο από μία δεκαετία. Το 2017 έκανε το ντεμπούτο του ως εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross και στη συνέχεια κατέκτησε δύο συνεχόμενους τίτλους MX2, το 2018 και το 2019.

Ακολούθησαν οι δύο τίτλοι MXGP το 2023 και το 2024, πριν από τη μετακίνησή του στις ΗΠΑ.

Το 2027 ο Prado θα συνεχίσει πάνω στην KTM 450 SX-F FACTORY EDITION, έχοντας ως βασικό στόχο να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία στο αμερικανικό Supercross και Motocross και να εξελιχθεί σε σταθερό διεκδικητή τίτλων στις κατηγορίες του SuperMotocross.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα με τη Red Bull KTM Factory Racing. Έχουμε περάσει πολύ καλές σεζόν στο παρελθόν, κατακτώντας τίτλους στο MXGP, ενώ και η φετινή χρονιά στο Supercross ήταν πολύ καλή, με βάθρα και νίκες σε σκέλη. Τώρα είμαστε πολύ δυνατοί και στο Motocross. Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω να δουλεύω με αυτή τη σπουδαία ομάδα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το μέλλον και για όσα μπορούμε να πετύχουμε", δήλωσε ο Prado.

Prado

Ο διευθυντής ομάδας της Red Bull KTM Factory Racing, Ian Harrison, στάθηκε ιδιαίτερα στην ταχύτητα με την οποία ο Ισπανός προσαρμόστηκε στο αμερικανικό Supercross.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Jorge θα συνεχίσει με την KTM. Όλη η ομάδα ανυπομονεί να τον δει να εξελίσσει ακόμη περισσότερο τις ικανότητές του στο Supercross και το Motocross στις ΗΠΑ. Μας εντυπωσίασε ο τρόπος με τον οποίο προσαρμόστηκε τόσο γρήγορα στο Supercross το 2026. Η αυτοπεποίθηση και η ταχύτητά του, ιδιαίτερα στα whoops, ξεχώρισαν", ανέφερε.

Ο Harrison πρόσθεσε ότι ο Prado έχει δείξει μεγάλη διάθεση να μάθει και πως η KTM θεωρεί ότι τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του βρίσκονται ακόμη μπροστά του.