Motocross of Nations 2023: Αλλάζει τη σύνθεση της η Εθνική Ομάδα της Ισπανίας

Λόγω τραυματισμού του David Braceras
motomag Motocross of Nations 2023: Αλλάζει τη σύνθεση της η Εθνική Ομάδα της Ισπανίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/10/2023

Στον τελευταίο αγώνα του MXGP στην πίστα Matterley Basin της Μεγάλης Βρετανίας ο David Braceras ο οποίος φέτος αγωνίζεται στην κατηγορία MX2 με την ομάδα της F&H Kawasaki Racing Team είχε μία πτώση στην οποία και τραυματίστηκε. Ο νεαρός Ισπανός υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις οι οποίες έδειξαν πως δεν μπορεί να αγωνιστεί στον αγώνα των Εθνών το προσεχές Σαββατοκύριακο, με την Εθνική Ομάδα της Ισπανίας να προχωρά σε αλλαγές στη σύνθεση της.

Τη θέση του τραυματία David Braceras θα πάρει ο Oriol Oliver ο οποίος θα αγωνιστεί στο MXON στο Ernée της Γαλλίας στην κατηγορία MX2. Εσωτερική αλλαγή θα έχουμε όσον αφορά τους Ruben Fernandez και Jorge Prado. Ο αρχηγός της αποστολής της Εθνικής Ομάδας της Ισπανίας Paco Rico σε συνεννόηση με τους Fernandez και Prado αποφάσισε να τους αλλάξει τις κατηγορίες στις οποίες θα αγωνιστούν καθώς ο Fernandez ο οποίος θα έτρεχε κανονικά στην κατηγορία Open δεν έχει αναρρώσει και αυτός πλήρως από έναν παλαιότερο τραυματισμό που είχε στην αρχή της χρονιάς. Με γνώμονα όλα αυτά η Εθνική Ομάδα της Ισπανίας θα αγωνιστεί στο MXON, με τον Ruben Fernandez στην κατηγορία MXGP, τον Oriol Oliver στην κατηγορία MX2 και τον Jorge Prado στην κατηγορία Open.

MXON 2023

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες