Motocross of Nations 2023: Αλλάζει τη σύνθεση της η Εθνική Ομάδα της Ισπανίας
Λόγω τραυματισμού του David Braceras
Από τον
Γιάννη Τσινάβο
3/10/2023
Στον τελευταίο αγώνα του MXGP στην πίστα Matterley Basin της Μεγάλης Βρετανίας ο David Braceras ο οποίος φέτος αγωνίζεται στην κατηγορία MX2 με την ομάδα της F&H Kawasaki Racing Team είχε μία πτώση στην οποία και τραυματίστηκε. Ο νεαρός Ισπανός υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις οι οποίες έδειξαν πως δεν μπορεί να αγωνιστεί στον αγώνα των Εθνών το προσεχές Σαββατοκύριακο, με την Εθνική Ομάδα της Ισπανίας να προχωρά σε αλλαγές στη σύνθεση της.
Τη θέση του τραυματία David Braceras θα πάρει ο Oriol Oliver ο οποίος θα αγωνιστεί στο MXON στο Ernée της Γαλλίας στην κατηγορία MX2. Εσωτερική αλλαγή θα έχουμε όσον αφορά τους Ruben Fernandez και Jorge Prado. Ο αρχηγός της αποστολής της Εθνικής Ομάδας της Ισπανίας Paco Rico σε συνεννόηση με τους Fernandez και Prado αποφάσισε να τους αλλάξει τις κατηγορίες στις οποίες θα αγωνιστούν καθώς ο Fernandez ο οποίος θα έτρεχε κανονικά στην κατηγορία Open δεν έχει αναρρώσει και αυτός πλήρως από έναν παλαιότερο τραυματισμό που είχε στην αρχή της χρονιάς. Με γνώμονα όλα αυτά η Εθνική Ομάδα της Ισπανίας θα αγωνιστεί στο MXON, με τον Ruben Fernandez στην κατηγορία MXGP, τον Oriol Oliver στην κατηγορία MX2 και τον Jorge Prado στην κατηγορία Open.
MXGP Τσεχίας: Με νίκη στην κορυφή του πρωταθλήματος ο Herlings - Βλέπει τίτλο ΜΧ2 ο Farres με Triumph
Τέταρτη σερί νίκη για Farres στην MX2
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
27/7/2026
Ο Ολλανδός πήρε το πρώτο του απόλυτο Σαββατοκύριακο για το 2026 και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ο Farres αύξησε το προβάδισμά του στην MX2 μετά από ακόμη μία συνολική νίκη.
Η πίστα 1527 μέτρων Loket στην Τσεχία, φιλοξένησε τον 15ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, με τον Jeffrey Herlings να δείχνει ασταμάτητος πάνω στη Honda HRC Petronas. Ο Ολλανδός κέρδισε και τις δύο κούρσες της MXGP, φτάνοντας τις 119 συνολικές νίκες Grand Prix στην καριέρα του και ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενος και την απουσία του Lucas Coenen, ο οποίος επέλεξε να μην αγωνιστεί λόγω τραυματισμού.
Μέσα σε ζεστές συνθήκες (26°) και ηλιοφάνεια τερμάτισε στη δεύτερη θέση ο ομόσταυλός του, Tom Vialle, ο οποίος επέστρεψε στο βάθρο για πρώτη φορά μετά το Trentino, ενώ τρίτος ολοκλήρωσε ο Romain Febvre με την Kawasaki, ύστερα από εντυπωσιακή αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα.
Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Herlings προηγείται πλέον του πρωταθλήματος με 615 βαθμούς, έναντι 566 του Lucas Coenen, ενώ ο Febvre ακολουθεί με 541.
Στην MX2, ο Guillem Farres συνέχισε το νικηφόρο σερί του, κατακτώντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του. Ο αναβάτης της εργοστασιακής αγωνιστικής ομάδας της Triumph κέρδισε τον πρώτο αγώνα και τερμάτισε δεύτερος στον δεύτερο πίσω από τον Liam Everts, αποτέλεσμα αρκετό για να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου το συνολικό αποτέλεσμα.
Δεύτερος ήταν ο Camden McLellan, χαρίζοντας το 1-2 στην Triumph, ενώ ο Karlis Reisulis ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο της κατηγορίας, τερματίζοντας τρίτος συνολικά με Yamaha.
Ο Farres αύξησε έτσι τη διαφορά του στη κορυφή της βαθμολογίας, της MX2, φτάνοντας τους 618 βαθμούς, με τον Sacha Coenen να ακολουθεί στους 585 και τον McLellan στους 548.
Βαθμολογία Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2026 (μετά το GP Τσεχίας)
Θέση
Αναβάτης
Μοτοσυκλέτα
Βαθμοί
1
Jeffrey Herlings
Honda
615
2
Lucas Coenen
KTM
566
3
Romain Febvre
Kawasaki
541
4
Tim Gajser
Yamaha
489
5
Ruben Fernandez
Honda
414
6
Andrea Adamo
KTM
411
7
Maxime Renaux
Yamaha
408
8
Tom Vialle
Honda
367
9
Kay de Wolf
Husqvarna
292
10
Pauls Jonass
Kawasaki
273
Βαθμολογία Κατασκευαστών MXGP 2026
Θέση
Κατασκευαστής
Βαθμοί
1
Honda
703
2
KTM
660
3
Yamaha
573
4
Kawasaki
566
5
Husqvarna
325
6
Ducati
261
7
Fantic
260
8
Beta
133
9
Triumph
102
10
GASGAS
4
Βαθμολογία Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MX2 2026 (μετά το GP Τσεχίας)