Brixton Cromwell 1200X - Η σκληροτράχηλη νέα έκδοση

Σε scrambler στιλ, με τακούνι στα ελαστικά, μάσκα στον προβολέα, ποδιά και νέα σέλα
Brixton Cromwell 1200 X
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/9/2023

Το Brixton Cromwell 1200X είναι μια δεύτερη έκδοση του Cromwell 1200, που πέρα από τον νέο Off White χρωματισμό, διαθέτει πιο "σκληροτράχηλο" scrambler ύφος, με διαφορετικά αξεσουάρ.

Η βάση της μοτοσυκλέτας παραμένει απαράλλαχτη και κοινή με το 1200 που γνωρίζουμε, με τον εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα 1.222 cc, απόδοσης 83 hp στις 6.550 rpm, με ροπή 11 kgm στις μόλις 3.100 rpm. Ο 4βάλβιδος κινητήρας διαθέτει έμβολα της Mahle, 6τάχυτο κιβώτιο, και συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης. Στον επώνυμο εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας ξεχωρίζουν οι αναρτήσεις της KYB, τα φρένα της Nissin και τα ελαστικά της Pirelli, ενώ το δικάναλο ABS έχει τη σφραγίδα της Bosch. Το Cromwell 1200Χ διαθέτει επίσης τεχνολογία Ride-by-Wire, και ηλεκτρονικά βοηθήματα Traction Control, Cruise Control και 2 Riding Modes, φώτα LED, έγχρωμη στρογγυλή οθόνη TFT και θύρα USB. Στην Ελλάδα, το Cromwell 1200 τιμάται στα 9.995 ευρώ. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε την τιμή του 1200X, όμως στο global site της Brixton, η διαφορά του Χ από τη "βασική" έκδοση βρίσκεται στα 1.500 επιπλέον ευρώ.

Brixton Cromwell 1200X

Στον εξοπλισμό του Χ περιλαμβάνεται γρίλια προβολέα και μεταλλική μάσκα, μεταλλική ποδιά κινητήρα και κάγκελα προστασίας, on-off ελαστικά, νέα ίσια και καπιτονέ καφέ σέλα, μαύρα πλαϊνά μαλακά επιθέματα ρεζερβουάρ, διαφορετικό λογότυπο στο ρεζερβουάρ, μεταλλικά καπάκια σωμάτων ψεκασμού σε ρετρό ύφος, νέο On-Off ψηλό τιμόνι, και διπλό σταντ. Σημειώστε πως τα αξεσουάρ υπάρχουν ήδη, ενώ ταιριάζουν και στη βασική έκδοση του μεγάλου Cromwell.

Για την ώρα η Cromwell 1200X ξεκίνησε να διατίθεται στην Ιταλία, και βρισκόμαστε σε αναμονή για δούμε αν θα έρθει και στην Ελλάδα, και αν ναι, ποια θα είναι η τιμή της.

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες