Brixton Cromwell 1200 X - Νέα Scrambler έκδοση

Φορτωμένη με αξεσουάρ από την επίσημη γκάμα της εταιρείας
Brixton Cromwell 1200 X
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/3/2023

Το ρετρό εμφάνισης Cromwell 1200 της Brixton βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, ενώ σύντομα θα το δοκιμάσουμε και από πρώτο χέρι. Τώρα, η αυστριακή εταιρεία ετοιμάζει μια νέα έκδοση της μοτοσυκλέτας, σε Scrambler ύφος, με αρκετά έξτρα αξεσουάρ.

Θυμίζουμε πως πέρα από την όμορφη εμφάνιση, το νέο-ρετρό Cromwell 1200 έρχεται εξοπλισμένο με εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα 1.222 cc, αποδίδοντας 83 hp στις 6.550 rpm, με ροπή 11 kgm στις μόλις 3.100 rpm. Ο 4βάλβιδος κινητήρας διαθέτει έμβολα της Mahle, 6τάχυτο κιβώτιο, και συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης. Στον επώνυμο εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας ξεχωρίζουν οι αναρτήσεις της KYB, τα φρένα της Nissin και τα ελαστικά της Pirelli, ενώ το δικάναλο ABS έχει τη σφραγίδα της Bosch. Το Cromwell 1200 διαθέτει επίσης τεχνολογία Ride-by-Wire, και ηλεκτρονικά βοηθήματα Traction Control, Cruise Control και 2 Riding Modes, φώτα LED, έγχρωμη στρογγυλή οθόνη TFT και θύρα USB. Στην Ελλάδα, το Cromwell 1200 τιμάται στα 9.995 ευρώ.

Τώρα, η Brixton ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει σύντομα τη νέα έκδοση Cromwell 1200 X που θα έχει εξοπλισμό για πιο έντονο scrambler στιλ, στα πρότυπα και των Crossfire 500 & Crossfire 500 X.

Cromwell 1200 X

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται κάγκελα προβολέα και μεταλλική μάσκα, μεταλλική ποδιά κινητήρα, on-off ελαστικά, νέα ίσια και καπιτονέ καφέ σέλα, καφέ ή μαύρα πλαϊνά μαλακά επιθέματα ρεζερβουάρ, μεταλλικά καπάκια σωμάτων ψεκασμού σε ρετρό ύφος, νέο On-Off ψηλό τιμόνι, καφέ γκριπ, κάγκελα προστασίας, διπλό σταντ, tank-bag και 2 διαφορετικού τύπου σαμάρια -μαύρα, μεγάλης χωρητικότητας και πιο μικρά -αλλά και πιο όμορφα καφέ.

Cromwell 1200 αξεσουάρ

Σημειώστε πως τα αξεσουάρ υπάρχουν ήδη, ενώ ταιριάζουν και στη βασική έκδοση του μεγάλου Cromwell -δείτε τη φωτογραφία άνω. Τώρα περιμένουμε να δούμε αν η έκδοση Χ θα διαφοροποιηθεί και σε πιο ουσιαστικά χαρακτηριστικά όπως οι διαδρομές των αναρτήσεων και η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος. Η μοτοσυκλέτα αναμένεται κοντά μας μέσα στη σεζόν του 2023.

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες