Can-Am – Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή οι ηλεκτρικές Origin και Pulse [VIDEO]

Η επιστροφή στις μοτοσυκλέτες ολοένα και πλησιάζει
Can-Am
Από το

motomag

23/8/2023

Είχατε διαβάσει στο MOTO για τις δυο πρώτες νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της Can-Am Origin και Pulse οι οποίες αναμένεται να βγουν στην παραγωγή το 2024, τώρα με ένα νέο σύντομο βίντεο η αμερικανική εταιρεία μας κάνει ξεκάθαρο πως τα δύο αυτά μοντέλα δεν θα αργήσουν να βρουν τον δρόμο τους προς τις αγορές.

H Can-Am η οποία δραστηριοποιείται με επιτυχία στα οχήματα ελεύθερου χρόνου και έχει αναπτύξει διαφορετικά μοντέλα τρίροδων με δικύλινδρους και τρικύλινδρους κινητήρες της Rotax (η οποία είναι στον όμιλο BRD όπως και η Can-Am) είχε ανακοινώσει πως επιστρέφει στις μοτοσυκλέτες αρχής γενομένης με τα ηλεκτρικά μοντέλα Origin και Pulse τα οποία θα μοιράζονται τον νέο ηλεκτροκινητήρα E-POWER της Rotax. Με ένα σύντομο βίντεο teaser η Can-Am μπορεί να μην μας παρουσιάζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εν λόγω μοντέλων ωστόσο μας κάνει γνωστό πως αυτά σύντομα θα είναι κοντά μας.

Can-Am

Όσον αφορά τα δύο νέα μοντέλα, η Origin είναι ένας φόρος τιμής στην Off-Road κληρονομιά της Can-Am καθώς θα έχει adventure χαρακτήρα, με την Pulse να έχει σαφές street χαρακτήρα. Και οι δύο θα μοιράζονται όπως αναφέραμε τον νέο ηλεκτροκινητήρα E-POWER της Rotax με αυτόματη μετάδοση και έλλειψη μανέτας συμπλέκτη, το ίδιο πλαίσιο, το υποπλαίσιο που εδράζεται στη μπαταρία, τον ίδιο onboard φορτιστή, τα ίδια LED φώτα, το ντουλαπάκι εκεί που σε μια θερμική μοτοσυκλέτα βρίσκεται το ρεζερβουάρ, και την ίδια μεγάλη TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων, ενώ αμφότερες διαθέτουν μονόμπρατσο ψαλίδι. Ίδια θα είναι και η αρχιτεκτονική των αναρτήσεων, με ανάποδο πιρούνι μπροστά και μονό αμορτισέρ πίσω. Σημειώστε πως το ψαλίδι περικλείει την τελική μετάδοση, η οποία όπως θα γίνεται με ιμάντα. Οι διαφορές τους εντοπίζονται στις ζάντες (ακτίνες και μεγαλύτεροι τροχοί για το Origin, το πιθανότερο 21 και 18 ιντσών), στο διαφορετικό κοστούμι, στο διαφορετικό κάλυμμα και τη θέση του προβολέα, στο τιμόνι (φαρδύτερο και πιο όρθιο για το Origin), και στη θέση των μαρσπιέ.

Μπορεί η Can-Am να μην μας έκανε γνωστό μέσω του συγκεκριμένου βίντεο πότε θα κυκλοφορήσουν τα Origin και Pulse, ωστόσο έχει δημιουργήσει έναν ηλεκτρονικό ιστότοπο για τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα ώστε να ενημερωνόμαστε σε τι στάδιο βρίσκονται. Το site για τα εν λόγω μοντέλα μπορείτε να τον βρείτε ΕΔΩ.

 

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες