Ducati – Ετοιμάζει άμεσα γκάμα enduro με βάση τον Desmo450 MX

Αναμένεται να δούμε και motocross μοντέλο στα 250 κυβικά
motomag Ducati – Στα σκαριά γκάμα enduro με βάση τον κινητήρα του Desmo450 MX
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/8/2024

Η Ducati πριν λίγο καιρό άνοιξε μία νέα σελίδα στην ιστορία της καθώς παρουσίασε το πρώτο motocross μοντέλο της, το Desmo450 MX με το οποίο θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross από το 2025 ενώ την ίδια χρονιά αναμένεται αυτό να βγει στην παραγωγή.

Όπως είναι λογικό η ιταλική εταιρεία δεν σταματά εκεί καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του αναβάτη εξέλιξης και εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Antonio Cairoli έρχονται και νέα project τα οποία θα βασίζονται στο Desmo450 ΜΧ. Ένα από αυτά αφορά την δημιουργία enduro μοντέλου με τον κινητήρα των 450 κ.εκ. το οποίο θα προορίζεται και για πολιτική χρήση. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο μέχρι το 2027 ωστόσο το χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί από κάποια πράγματα που θέλει να πετύχει η εταιρεία μέχρι εκείνο το διάστημα.

Ducati – Στα σκαριά γκάμα enduro με βάση τον κινητήρα του Desmo450 MX

Το επερχόμενο enduro μοντέλο θα χρησιμοποιεί όπως είπαμε τον κινητήρα του Desmo450 MX το οποίο διαθέτει δεσμοδρομικό σύστημα για τον έλεγχο των βαλβίδων του κινητήρα ωστόσο σε αυτό θα δούμε αλλαγές στην ανάρτηση καθώς και στον πίσω τροχό με τις ίντσες να είναι 18 αντί για 19 που έχει το ΜΧ μοντέλο.

Εκτός από την enduro γκάμα που θέλει να δημιουργήσει η Ducati δουλεύει σύμφωνα με τον Cairoli και σε ένα motocross μοντέλο 250 κυβικών. Ο Ιταλός ο οποίος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του Desmo450 MX στο ΜΧGP αυτό το Σαββατοκύριακο στο GP της Ολλανδίας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το project αν και ήταν δεδομένο πως μετά το 450 θα είχαμε και συνέχεια.

Ducati – Στα σκαριά γκάμα enduro με βάση τον κινητήρα του Desmo450 MX

 

Ετικέτες

Honda CB750 Hornet 2027: Με 5 νέα χρώματα/γραφικά η δικύλινδρη Σφήκα

Χωρίς μηχανικές αλλαγές για τη νέα χρονιά - Διαθέσιμη και με E-Clutch, και σε έκδοση Α2
Honda CB750 Hornet 2027 με νέα χρώματα
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

8/9/2026

Χωρίς αλλαγές στα μηχανικά και ηλεκτρονικά του μέρη θα συνεχίσει την εμπορική του πορεία το Honda CB750 Hornet στην Ευρώπη, το οποίο όμως ανανεώνει πλήρως τις διαθέσιμες χρωματικές επιλογές για τον αναβάτη.

Η γυμνή μοτοσυκλέτα της Honda δέχτηκε την τελευταία μεγάλη αλλαγή το 2025 (ως μοντέλο 2025), όταν άλλαξε τη μάσκα και τον LED προβολέα του με τη Honda να τοποθετεί παράλληλα και την έγχρωμη TFT οθόνη των 5 ιντσών που έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα της και προσφέρει και συνδεσιμότητα. 

Το 2026 ήρθε και η έκδοση με το σύστημα E-Clutch ως εξέλιξη της πολιτικής της Honda να τοποθετήσει το εν λόγω σύστημα που διαχειρίζεται αυτόματα τη λετουργία του συμπλέκτη χωρίς να καταργείται η μανέτα σε ολοένα και περισσότερα μοντέλα της.

Honda CB750 Hornet 2027 με νέα χρώματα

Για 2027 η Honda προχώρησε σε αλλαγές ουσίας βλέποντας τη μοτοσυκλέτα της να έχει πιάσει τον παλμό των αναβατών καταγράφοντας μόνο το 2025 περισσότερς από 10.000 πωλήσεις στις αγορές της Ευρώπης, ενώ βρίσκεται στην πρώτη τριάδα πωλήσεων στην κατηγορία της.

Οι αλλαγές στη δικύλινδρη μοτοσυκλέτα περιορίζονται στη χρωματική παλέτα που είναι διαθέσιμη στον αναβάτη, η οποία έχει ως εξής αναφορικά με τους χρωματικούς συνδυασμούς και τα γραφικά της μοτοσυκλέτας:

Gunmetal Black Metallic & Ballistic Black Metallic (μαύρο/μαύρο)
Mat Beta Silver Metallic & Iridium Gray Metallic (ασημί/γκρι)
Glint Wave Blue & Mat Ballistic Black Metallic (μπλε/μαύρο)
Grand Prix Red & Gunmetal Black Metallic (κόκκινο/μαύρο)

Να σημειωθεί ότι στις σχετικές φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε και εσείς υπάρχει και CB750 Hornet σε μαύρο χρώμα με κίτρινα γραφικά, με το όνομα του συγκεκριμένου συνδυασμού να μην αναφέρεται.

Κατά τα άλλα, η μοτοσυκλέτα της Honda παραμένει ως είχε, διατηρώντας τον ευχάριστο, δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 755 κ.εκ. με τον στρόφαλο των 270 μοιρών και την χαμηλή κατανάλωση που δεν ξεπρνά τα 4,3 λτ./100 χλμ. κατά το πρότυπο WMTC. Η απόδοση του είναι 90,5 ίπποι και 7,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 9.500 και 5.250 σ.α.λ. αντίστοιχα. 

Ίδιες οι αναρτήσεις της Showa, ίδιο το πλαίσιο και η γεωμετρία του, ενώ ίδια είναι και τα φρένα, με τη μοτοσυκλέτα να είναι διαθέσιμη και σε έκδοση "Α2" και την ισχύ της να περιορίζεται στους 47 ίππους για τους αναβάτες που έχουν στα χέρια τους αντίστοιχης κατηγορίας δίπλωμα οδήγησης.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 15,2 λίτρων, το ύψος σέλας ανακοινώνεται στα 795 mm και το βάρος βρίσκεται στα 192 επίσημα κιλά με υγρά.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται, immobiliser, θύρα USB-C τρία Riding Modes και ρυθμιζόμενο Traction Control που μπορεί να απενεργοποιηθεί και ενσωματώνει σύστημα ελέγχου ανύψωσης εμπρός τροχού.