Ducati – Ετοιμάζει άμεσα γκάμα enduro με βάση τον Desmo450 MX

Αναμένεται να δούμε και motocross μοντέλο στα 250 κυβικά
motomag Ducati – Στα σκαριά γκάμα enduro με βάση τον κινητήρα του Desmo450 MX
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/8/2024

Η Ducati πριν λίγο καιρό άνοιξε μία νέα σελίδα στην ιστορία της καθώς παρουσίασε το πρώτο motocross μοντέλο της, το Desmo450 MX με το οποίο θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross από το 2025 ενώ την ίδια χρονιά αναμένεται αυτό να βγει στην παραγωγή.

Όπως είναι λογικό η ιταλική εταιρεία δεν σταματά εκεί καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του αναβάτη εξέλιξης και εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Antonio Cairoli έρχονται και νέα project τα οποία θα βασίζονται στο Desmo450 ΜΧ. Ένα από αυτά αφορά την δημιουργία enduro μοντέλου με τον κινητήρα των 450 κ.εκ. το οποίο θα προορίζεται και για πολιτική χρήση. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο μέχρι το 2027 ωστόσο το χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί από κάποια πράγματα που θέλει να πετύχει η εταιρεία μέχρι εκείνο το διάστημα.

Ducati – Στα σκαριά γκάμα enduro με βάση τον κινητήρα του Desmo450 MX

Το επερχόμενο enduro μοντέλο θα χρησιμοποιεί όπως είπαμε τον κινητήρα του Desmo450 MX το οποίο διαθέτει δεσμοδρομικό σύστημα για τον έλεγχο των βαλβίδων του κινητήρα ωστόσο σε αυτό θα δούμε αλλαγές στην ανάρτηση καθώς και στον πίσω τροχό με τις ίντσες να είναι 18 αντί για 19 που έχει το ΜΧ μοντέλο.

Εκτός από την enduro γκάμα που θέλει να δημιουργήσει η Ducati δουλεύει σύμφωνα με τον Cairoli και σε ένα motocross μοντέλο 250 κυβικών. Ο Ιταλός ο οποίος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του Desmo450 MX στο ΜΧGP αυτό το Σαββατοκύριακο στο GP της Ολλανδίας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το project αν και ήταν δεδομένο πως μετά το 450 θα είχαμε και συνέχεια.

Ducati – Στα σκαριά γκάμα enduro με βάση τον κινητήρα του Desmo450 MX

 

Ετικέτες

KTM: Γκάμα Cross Country XC και XC-F με ανανεωμένη εμφάνιση το 2027

Γκάμα με 3 δίχρονα και 3 τετράχρονα μοντέλα
ktm xc 27
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/5/2026

Η οικογένεια Cross Country της KTM προχωρά στη νέα χρονιά ακολουθώντας στα χνάρια των SX μοντέλων, πάνω στα οποία βασίζεται. Η γκάμα των motocross της ΚΤΜ δεν άλλαξε δραστικά για το 2027, καθώς η μόνη διαφορά είναι αυτή που πιάνει το μάτι, δηλαδή τα χρώματα και γραφικά.

Ομοίως και τα XC (2Τ) και XC F (4Τ) μοντέλα ξεχωρίζουν τη θέση τους τη νέα χρονιά φορώντας το παραδοσιακό πορτοκαλί χρώμα με κόκκινες ανταύγειες στα πλαστικά πλευρικώς του ψυγείου, ενώ τα γραφικά μας συστήνουν ένα νέο σχέδιο εντυπωμένο πάνω σε αυτοκόλλητα που έχουν εξελιχθεί για ν’ αντέχουν την κακοποίηση και έχουν δοκιμαστεί από τις εργοστασιακές ομάδες KTM Factory Racing.

2027 KTM 300 XC
KTM 300 XC

Τα Cross Country μοντέλα πατούν πάνω στα ανάλογα SX, με αρκετές αλλαγές εστιασμένες στη διαφορετική χρήση. Αυτές περιλαμβάνουν κατάλληλες ρυθμίσεις για τους κινητήρες και εξατάχυτα κιβώτια, αναρτήσεις WP XACT με αρχικές ρυθμίσεις επιλεγμένες από τους μηχανικούς της KTM Factory Racing.

KTM 350 XC F
KTM 350 XC F

Η γκάμα XC της KTM για το 2027 περιλαμβάνει τα παρακάτω έξι μοντέλα:

Δίχρονα: 125 XC, 250 XC, 300 XC

Τετράχρονα: 250 XC F, 350 XC F, 450 XC F

Τα XC F μοντέλα απολαμβάνουν επιπλέον τη δυνατότητα επιλογής του προαιρετικού πακέτου συνδεσιμότητας Connectivity Unit Offroad, το οποίο συνεργάζεται με την εφαρμογή KTMconnect επιτρέποντας στον αναβάτη να ρυθμίσει χαρακτηριστικά του κινητήρα ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις της διαδρομής και φυσικά τα γούστα του.

 

Ετικέτες