Ducati – Ετοιμάζει άμεσα γκάμα enduro με βάση τον Desmo450 MX

Αναμένεται να δούμε και motocross μοντέλο στα 250 κυβικά
motomag Ducati – Στα σκαριά γκάμα enduro με βάση τον κινητήρα του Desmo450 MX
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/8/2024

Η Ducati πριν λίγο καιρό άνοιξε μία νέα σελίδα στην ιστορία της καθώς παρουσίασε το πρώτο motocross μοντέλο της, το Desmo450 MX με το οποίο θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross από το 2025 ενώ την ίδια χρονιά αναμένεται αυτό να βγει στην παραγωγή.

Όπως είναι λογικό η ιταλική εταιρεία δεν σταματά εκεί καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του αναβάτη εξέλιξης και εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Antonio Cairoli έρχονται και νέα project τα οποία θα βασίζονται στο Desmo450 ΜΧ. Ένα από αυτά αφορά την δημιουργία enduro μοντέλου με τον κινητήρα των 450 κ.εκ. το οποίο θα προορίζεται και για πολιτική χρήση. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο μέχρι το 2027 ωστόσο το χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί από κάποια πράγματα που θέλει να πετύχει η εταιρεία μέχρι εκείνο το διάστημα.

Ducati – Στα σκαριά γκάμα enduro με βάση τον κινητήρα του Desmo450 MX

Το επερχόμενο enduro μοντέλο θα χρησιμοποιεί όπως είπαμε τον κινητήρα του Desmo450 MX το οποίο διαθέτει δεσμοδρομικό σύστημα για τον έλεγχο των βαλβίδων του κινητήρα ωστόσο σε αυτό θα δούμε αλλαγές στην ανάρτηση καθώς και στον πίσω τροχό με τις ίντσες να είναι 18 αντί για 19 που έχει το ΜΧ μοντέλο.

Εκτός από την enduro γκάμα που θέλει να δημιουργήσει η Ducati δουλεύει σύμφωνα με τον Cairoli και σε ένα motocross μοντέλο 250 κυβικών. Ο Ιταλός ο οποίος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του Desmo450 MX στο ΜΧGP αυτό το Σαββατοκύριακο στο GP της Ολλανδίας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το project αν και ήταν δεδομένο πως μετά το 450 θα είχαμε και συνέχεια.

Ducati – Στα σκαριά γκάμα enduro με βάση τον κινητήρα του Desmo450 MX

 

Ετικέτες

KTM 490 Adventure – Επανεμφάνιση του πρωτότυπου εξέλιξης με νέα φρένα

Μια τριάδα νέων δικύλινδρων 490 έχει ήδη επιβεβαιωθεί
ktm-490-adv
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/5/2026

Στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου έχουμε δει την ΚΤΜ να εξελίσσει στον δρόμο 490 Duke, 490 RC και 490 Adventure, επιβεβαιώνοντας αυτό που ήδη γνωρίζαμε, πως δηλαδή αναβίωσε η δικύλινδρη οικογένεια των 490 που η αυστριακή εταιρεία σχεδίαζε από το 2019 επί Stefan Pierer, αλλά διέκοψε για λόγους κόστους.

Η νέα θέαση ενός πρωτοτύπου 490 Adventure δείχνει να βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με την τελευταία φορά που συναντήσαμε φωτογραφίες της υπό εξέλιξη μοτοσυκλέτας, πέρυσι τον Αύγουστο.

ktm 490 adv

Φορώντας ακόμα λιγότερα πλαστικά από τότε, η μοτοσυκλέτα δείχνει να διατηρεί τα περισσότερα μέρη της αναλλοίωτα, με μια σημαντική διαφορά: τα φρένα της Brembo έχουν αντικατασταθεί πλέον από αυτά της WP, εταιρείας που ανήκει στον ίδιο όμιλο με την ΚΤΜ και που πλέον έχει επεκταθεί και στον τομέα της πέδησης.

ktm 490 adv

Από κει και πέρα η νέες φωτογραφίες του 490 Adventure δεν μας κάνουν σοφότερους σε κάτι άλλο πλην του ότι η μοτοσυκλέτα συνεχίζει την πορεία της προς τη μαζική παραγωγή όπως περίπου τη γνωρίζαμε, με μια εμφανή αλλαγή στα φρένα.

ktm 490 adv

Θυμίζουμε πως, από τη στιγμή που η ΚΤΜ έχει περάσει στον έλεγχο της Bajaj, έχει τραβήξει έναν διαφορετικό δρόμο στην Κίνα απ’ ότι στην Ινδία. Έτσι στην κινέζικη αγορά πρόσφατα παρουσιάστηκε το 450 RC, βασισμένο στο CFMOTO 450SR-S, ωστόσο αυτό είναι ένα μοντέλο που δεν πρόκειται να δούμε στην Ευρώπη. Απεναντίας, οι δυτικές αγορές θα περιμένουν τα νέα 490 που θα μας έρθουν από την Ινδία για να γεμίσουν το κενό της γκάμας μεταξύ 390 και 690.

Ετικέτες