Ducati – Ετοιμάζει άμεσα γκάμα enduro με βάση τον Desmo450 MX

Αναμένεται να δούμε και motocross μοντέλο στα 250 κυβικά
motomag Ducati – Στα σκαριά γκάμα enduro με βάση τον κινητήρα του Desmo450 MX
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/8/2024

Η Ducati πριν λίγο καιρό άνοιξε μία νέα σελίδα στην ιστορία της καθώς παρουσίασε το πρώτο motocross μοντέλο της, το Desmo450 MX με το οποίο θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross από το 2025 ενώ την ίδια χρονιά αναμένεται αυτό να βγει στην παραγωγή.

Όπως είναι λογικό η ιταλική εταιρεία δεν σταματά εκεί καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του αναβάτη εξέλιξης και εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Antonio Cairoli έρχονται και νέα project τα οποία θα βασίζονται στο Desmo450 ΜΧ. Ένα από αυτά αφορά την δημιουργία enduro μοντέλου με τον κινητήρα των 450 κ.εκ. το οποίο θα προορίζεται και για πολιτική χρήση. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο μέχρι το 2027 ωστόσο το χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί από κάποια πράγματα που θέλει να πετύχει η εταιρεία μέχρι εκείνο το διάστημα.

Ducati – Στα σκαριά γκάμα enduro με βάση τον κινητήρα του Desmo450 MX

Το επερχόμενο enduro μοντέλο θα χρησιμοποιεί όπως είπαμε τον κινητήρα του Desmo450 MX το οποίο διαθέτει δεσμοδρομικό σύστημα για τον έλεγχο των βαλβίδων του κινητήρα ωστόσο σε αυτό θα δούμε αλλαγές στην ανάρτηση καθώς και στον πίσω τροχό με τις ίντσες να είναι 18 αντί για 19 που έχει το ΜΧ μοντέλο.

Εκτός από την enduro γκάμα που θέλει να δημιουργήσει η Ducati δουλεύει σύμφωνα με τον Cairoli και σε ένα motocross μοντέλο 250 κυβικών. Ο Ιταλός ο οποίος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του Desmo450 MX στο ΜΧGP αυτό το Σαββατοκύριακο στο GP της Ολλανδίας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το project αν και ήταν δεδομένο πως μετά το 450 θα είχαμε και συνέχεια.

Ducati – Στα σκαριά γκάμα enduro με βάση τον κινητήρα του Desmo450 MX

 

Ετικέτες

Thrust Motor LT190: Και on-off παπί και CVT μετάδοση

Το νέο μοντέλο που φέρνει στην Ελλάδα η Thrust Motor βασίζεται σε έναν μοναδικό συνδυασμό
Thrust Motor LT190
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

1/4/2026

Η Δ. Γκουντούφας ΙΚΕ μας κρατούσε μιαν έκπληξη για την Έκθεση Μοτοσυκλέτας, καθώς είχε ενημερώσει πως θα δώσει το παρόν με πλήρη ρόστερ των Thrust Motor και FB Mondial, αλλά είχε κρατήσει μυστική την άφιξη του LT190.

Πρόκειται για ένα υβρίδιο σκούτερ και παπιού, καθώς το LT190 βασίζεται σταθερά στη λογική των on-off παπιών, όπως τα Honda CT125 Hunter Cub και Asus CrossX 125, αλλά επενδύεται με έναν κινητήρα σκούτερ με αυτόματη μετάδοση διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης, τη γνωστή μας CVT.

Thrust Motor LT190

Το Thrust Motor LT190 κατασκευάζεται στην Κίνα από τη Leten και ένα βασικό του χαρακτηριστικό είναι οι τροχοί 17 ιντσών μπροστά (90/90) και πίσω (110/80). Ο κινητήρας του είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος και τετραβάλβιδος με δύο εκκεντροφόρους στην κεφαλή, με χωρητικότητα 188 κυβικά εκατοστά και απόδοση που φτάνει σε μέγιστη ισχύ 20,5 ίππων στις 8.250 σ.α.λ. και ροπή 1,8 χιλιογραμμόμετρων στις 6.250 σ.α.λ. για μέγιστη ονομαστική ταχύτητα 120 km/h.

Thrust Motor LT190

Εξοπλίζεται με συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ με χωριστά δοχεία υγρών (piggyback) που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση, ενώ φρενάρει με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και υποστήριξη από δικάναλο σύστημα ABS.

Thrust Motor LT190

Το LT190 φέρνει τον αναβάτη του σε ύψος σέλας 810 χιλιοστών από το έδαφος και ζυγίζει 128 κιλά, ενώ έρχεται αρκετά καλά εξοπλισμένο με keyless κεντρικό διακόπτη, σύστημα traction control και έγχρωμη TFT οθόνη με συνδεσιμότητα Bluetooth και ενδείξεις που περιλαμβάνουν και πιέσεις ελαστικών από τους σχετικούς αισθητήρες που διαθέτει.

Thrust Motor LT190

Με το μεγάλο του ρεζερβουάρ δε, που χωρά 14 λίτρα βενζίνης, σε συνδυασμό με την ονομαστική κατανάλωση που δηλώνει μόλις 2,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, το LT190 προοιωνίζει μεγάλη αυτονομία για εξερευνητικές βόλτες εντός και εκτός δρόμου.

Thrust Motor LT190

Αναμένεται να έρθει σύντομα στην Ελλάδα σε τέσσερα χρώματα – το εικονιζόμενο κίτρινο και ακόμη λευκό, γκρι και χακί – με τιμή που δεν έχει καθοριστεί ακόμη, μαθαίνουμε ωστόσο πως θα βρίσκεται κάτω των τριών χιλιάδων ευρώ.

Ετικέτες