Honda CRF 2025 - Με σημαντικές αναβαθμίσεις και με τις κορυφαίες RWE εκδόσεις στην Ευρώπη [VIDEO]

Νέο κατά 70% πλαίσιο, βελτιωμένοι κινητήρες, νέο πιρούνι, κ.α.
Honda CRF450RWE 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/5/2024

Η Honda προχώρησε σε σημαντικές βελτιώσεις στη σειρά των ευρωπαϊκών enduro μοτοσυκλετών της οικογένειας CRF για το 2025, με στόχο τη δημιουργία κορυφαίων προτάσεων που θα προσελκύσουν τόσο τους χομπίστες όσο και τους αγωνιζόμενους, και φυσικά το χτίσιμο των καλύτερων βάσεων για την κατάκτηση νικών και Πρωταθλημάτων σε εθνικό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, το R&D της ιαπωνικής εταιρείας εργάστηκε πάνω στη βελτίωση της σταθερότητας και τους ελέγχου στις στροφές, και για αυτό τα νέα CRF έρχονται με:

 • 70% νέο πλαίσιο αλουμινίου με νέες πλάκες τιμονιού
 • Ολοκαίνουργιο ανεστραμμένο πιρούνι Showa στην πρωτάκουστη διάσταση των 49 mm
 • Νέο πίσω αμορτισέρ
 • Βελτιωμένους κινητήρες με ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια ψηλά, και πιο ροπάτη και δυνατή απόδοση κυρίως σε μεσαίες και ψηλές στροφές
 • Νέο κοστούμι και νέα γραφικά
 • Honda Selectable Torque Control και στις CRF250R και CRF250RX

Σημειώστε πως οι CRF250RWE και CRF450RWE θα είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη για πρώτη φορά, ενώ η οικογένεια αποτελείται από τα CRF450R, CRF450RX, CRF250R και CRF250RX.

Honda CRF 2025

Πιο αναλυτικά, στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκεται ένα νέο κατά 70% πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών. Η Honda βελτίωσε την κατανομή της ακαμψίας του, βελτιώνοντας κατά 8% τη στρεπτική και κατά 5% την πλευρική ακαμψία, για μεγαλύτερη σταθερότητα στις στροφές.

Το πλαίσιο διαθέτει επίσης νέες βάσεις υποπλαισίου, νέες τιμονόπλακες και νέο άξονα μπροστινού τροχού για το καινούργιο πιρούνι 49 mm της Showa, ενώ πίσω νέο είναι το μονό αμορτισέρ, με νέα αναλογία μοχλικού

Οι μαύρες αλουμινένιες ζάντες της DID παραμένουν ως είχαν, αλλά νέα είναι η διπίστονη μπροστινή δαγκάνα εξελιγμένη μέσα από την αγωνιστική εμπειρία του HRC, με νέα πιστόνια και νέα αυλάκια τσιμουχών για σημαντικά βελτιωμένη λειτουργία όταν έχουν ανεβάσει θερμοκρασία.

Προχωρώντας στον κινητήρα νέες είναι οι ρυθμίσεις στον ψεκασμό, επανασχεδιασμένος ο στρόφαλος και εκτεταμένες οι βελτιώσεις σε εισαγωγή και εξαγωγή. Ο στρόφαλος έχει αυξημένη ακαμψία γύρω από τον πείρο στροφάλου και βελτιώσεις όσον αφορά στην αδράνεια, επιτρέποντας ταχύτερη περιστροφή. Βελτιώσεις έχουν γίνει και στη ροή του μείγματος, με την εισαγωγή αέρα να είναι πιο ευθεία, μειώνοντας τις αντιστάσεις και βελτιώνοντας τον έλεγχο του γκαζιού και την επιτάχυνση. Στην εξαγωγή βρίσκουμε νέα εξάτμιση, με ένα πιο ανθεκτικό τελικό και νέους σωλήνες που βελτιώνουν τη διαδρομή των αερίων, για βελτιωμένη απόδοση σύμφωνα με τη Honda τόσο σε μεσαίες και ψηλές στροφές, όσο και στις επιταχύνσεις.

Honda CRF250R

Όσον αφορά στα ηλεκτρονικά, για το 2025, το CRF250R διαθέτει πλέον το σύστημα Traction Control της Honda (Honda Selectable Torque Control) με 3 επίπεδα και δυνατότητα απενεργοποίησης.

Τα CRF450R και CRF250R διαθέτουν νέα ελαφριά κοστούμια, και νέα γραφικά με το φτερό της Honda στο μπροστινό φτερό. 

Τα CRF250RX και CRF450RX δέχονται τις ίδιες αναβαθμίσεις με τα Motocross μοντέλα της Honda, διαθέτοντας νέα χαρτογράφηση ECU για enduro χρήση. Διατηρούν το 8λιτρο πλαστικό ρεζερβουάρ (αντίθετα με το ρεζερβουάρ τιτανίου 6,3 λίτρων των R μοντέλων), το σφυρήλατο αλουμινένιο πλαϊνό σταντ και τις χούφτες στον στάνταρ εξοπλισμό.

Για πρώτη φορά η ευρωπαϊκή γκάμα CRF εμπλουτίζεται με τα πραγματικά συγκλονιστικά σε εμφάνιση αλλά και εξοπλισμό “εργοστασιακά” CRF250RWE και CRF450RWE. Αυτές οι δυο κορυφαίες μοτοσυκλέτες Enduro κατασκευάζονται μεν στην ίδια γραμμή, δίπλα στα “αδέλφια” τους στο Kumamoto της Ιαπωνίας, έχουν όμως πολλές αναβαθμίσεις και μοναδικά χαρακτηριστικά για βελτιωμένες επιδόσεις και αντίστοιχα ξεχωριστή εμφάνιση.

CRF250RWE 2025

Αμφότερα τα CRF250RWE και CRF450RWE διαθέτουν αυλούς εισαγωγής / εξαγωγής με χειροποίητο φινίρισμα, τελικό εξάτμισης Yoshimura και TwinAir φίλτρο αέρα, μοναδικό χρονισμό και μοναδικές ρυθμίσεις start mode, μαζί με κόκκινη κυλινδροκεφαλή! Αναβαθμισμένο είναι και το πιρούνι με Kashima επίστρωση στα καλάμια και επίστρωση τιτανίου στο πίσω αμορτισέρ, μαύρες τιμονόπλακες, χρυσή αλυσίδα DID DM2, Renthal γκριπ, Throttle Jockey σέλα, μαύρες DID-LTX ζάντες, μαύρες ανοδιωμένες μπότες πιρουνιού, νέα γραφικά και laser χάραξη στις ζάντες και στις τάπες της ανάρτησης.

Το CRF250RWE έρχεται επιπλέον εξοπλισμένο με νέο υδραυλικό συμπλέκτη, με τη μανέτα να χρειάζεται λιγότερη δύναμη στο τράβηγμα κατά 16%, σε σχέση με σύστημα με ντίζα. Επιπλέον έτσι μειώνονται οι τζόγοι στον συμπλέκτη αλλά και δεν πέφτει η απόδοση του το ίδιο όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Αντίστοιχα, το CRF450RWE διαθέτει καμπάνα συμπλέκτη της Hinson, με νέα εξαρτήματα και κάλυμμα για μεγαλύτερη αντοχή και βελτιωμένη απόδοση.

Τέλος, για το 2025 τα 4 μικρότερα σε κυβισμό μέλη της (CRF150R, CRF125F, CRF110F και CRF50F) διαθέτουν νέα γραφικά. 

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 700S - Έρχεται στη χώρα μας!

Αναμένεται να πατήσει τις ρόδες της στην Ευρώπη μέσα στο φετινό καλοκαίρι
Qjmotor SRT700S
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

21/6/2024

Αφού αρχικά παρουσιάστηκε στην αχανή Κίνα, το ολοκαίνουργιο QJMOTOR SRT 700S, το οποίο είδαμε να ξεφεύγει εντελώς από τα σχεδιαστικά πρότυπα της οικογενειακής του ταυτότητας, ετοιμάζεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ελλάδα, μέσα στο καλοκαίρι του 2024!

Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της QJMOTOR στην Ελλάδα, ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., με ανακοίνωσή του μας έκανε γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει η ευρωπαϊκή έκδοση του SRT 700S, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Πεκίνο. Όπως όλα δείχνουν ο υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 698 κυβικών αναμένεται κατά τι πιο αδύναμος σε ισχύ στην ευρωπαϊκή Euro 5+ εκδοχή του, φτάνοντας του 69 ίππους, αντί για τους 73 που είχε ανακοινώσει η QJMOTOR στην παρουσίασή του, στην Κίνα. Ο ψεκασμός έρχεται από την Bosch.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

To πλαίσιo είναι ατσάλινο, σωληνωτό τύπου χωροδικτύωμα, όπως έχουμε δει και στο γνωστό μας SRT 700 – χωρίς το S δίπλα. Αλλαγές, ωστόσο, θα έχει το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη, κάτι που υποδεικνύουν και οι αλλαγές στις διαστάσεις τις μοτοσυκλέτας, όπως είχαμε δει στην παρουσίασή της. Στα ίδια επίπεδα μένει και το ρεζερβουάρ, με ονομαστική χωρητικότητα 19,5 λίτρων, με την κατανάλωση που ανακοινώνει η QJMOTOR σύμφωνα με τα πρότυπα WMTC3 (εργαστηριακές συνθήκες) να φτάνει μόλις τα 4,6 λίτρα. Επώνυμο και το ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστών μπροστά, το οποίο είναι της Marzocchi, ενώ ρυθμιζόμενο είναι και το πίσω μονό αμορτισέρ. Οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μπροστά έρχονται από την Brembo, με το ABS να είναι το 9.1MB της Bosch. Τα tubeless ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι της Pirelli.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Πλούσιος παραμένει ο βασικός εξοπλισμός του SRT 700S, με LED προβολέα και ενσωματωμένη τεχνολογία DRL, προστατευτικά κάγκελα και χούφτες με αλουμινένια ενίσχυση για να μην σπάνε σε κάθε μικρή χαζοπτώση. Θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, σχάρα αλουμινίου, ρυθμιζόμενες μανέτες, θύρα φόρτισης USB, έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bleutooth αλλά και Wi-Fi (!) και δυνατότητα mirroring του smartphone του αναβάτη ανήκουν επίσης στο μενού του SRT 700S.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Λίγη υπομονή θα πρέπει να έχουμε για την τιμή του SRT 700S, καθώς η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. δεν την έχει ανακοινώσει ακόμα.

Ακολουθούν επιγραμματικά τα βασικά χαρακτηριστικά του QJMOTOR SRT 700S:

 • Νέο πλαίσιο χωροδικτύωμα με αφαιρούμενο υποπλαίσιο
 • Νέα εργονομία θέσης οδήγησης
 • 70 PS
 • 4.6L / 100km (WMTC3)
 • BOSCH EFI
 • 19.5 L Ρεζερβουάρ
 • Προβολείς Full-Led με DRL
 • Περιμετρικά προστατευτικά κάγκελα
 • Χούφτες με μπάρες αλουμινίου
 • Θερμαινόμενα γκριπ
 • Θερμαινόμενη σέλα
 • Σχάρα αλουμινίου
 • Pirelli Tubeless ελαστικά
 • Έγχρωμη TFT οθόνη 7”
 • Bluetooth και Wi-Fi
 • Συμβατότητα iOS και Android
 • Mirroring Smartphone
 • USB Θύρα φόρτισης
 • Ρυθμιζόμενο πιρούνι USD Marzocchi 43mm
 • Ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ
 • Brembo Ακτινικές Δαγκάνες
 • ABS BOSCH 9.1 MB
 • Τιμόνι μεταβλητής διατομής
 • Ρυθμιζόμενες μανέτες
QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!
Ετικέτες