Husqvarna TE 300 Pro & FE 350 Pro - Για όσους ψάχνουν το κάτι παραπάνω

Με βελτιωμένο εξοπλισμό και αγωνιστικές βλέψεις
Husqvarna Enduro Pro
Από το

motomag

15/9/2023

Η Husqvarna παρουσίασε μία ολοκαίνουργια σειρά για το 2024 με την ονομασία “Pro”, με το δίχρονο TE 300 Pro και το τετράχρονο FE 350 Pro να αποκτούν ακόμα πιο σκληροπυρηνικό χαρακτήρα, σε σχέση με την υπόλοιπη Enduro γκάμα της.

Τα Enduro μοντέλα της Husqvarna δέχτηκαν εκτεταμένες αλλαγές για το 2024, με το MOTO να ταξιδεύει μέχρι την Νορβηγία, για την παρουσίασή τους. Όπως φαίνεται όμως, η εταιρεία θέλει να δώσει το κάτι παραπάνω σε όσους η βασική έκδοση δεν φτάνει, παρουσιάζοντας την ολοκαίνουργια για το 2024 σειρά “Pro”.

Τα TE 300 Pro και FE 350 Pro μοιράζονται τις ίδιες αλλαγές σε κινητήρα, πλαίσιο, αναρτήσεις και εργονομία με τα Enduro μοντέλα, για τα οποία σας είχαμε γράψει πριν λίγο καιρό. Έτσι, ο δίχρονος κινητήρας έχει την τεχνολογία Throttle Body Injection (TBI), η οποία έκανε φέτος την εμφάνισή της, αρχικά στα μοντέλα της KTM και στην συνέχεια στις υπόλοιπες εταιρείες του Pierer Group. Από την άλλη, ο τετράχρονος κινητήρας είναι πιο μαζεμένος σε διαστάσεις, ενώ έχει τοποθετηθεί 2 μοίρες πιο πίσω στο πλαίσιο για βελτίωση της anti-squat συμπεριφοράς στο άνοιγμα γκαζιού. Ταυτόχρονα στο τετράχρονο FE 350 Pro, βρίσκουμε quickshifter και traction control.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/1xwW0NpXQhw?si=DQT3YjgZB9Xf9yvl" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Διαφορετικοί στις εκδόσεις Pro είναι οι δίσκοι της GALFER με προστατευτικά καλύμματα, μπροστά και πίσω, με το σύστημα πέδησης και τον υδραυλικό συμπλέκτη να είναι της Brembo, ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι αγωνιζόμενοι της Husqvarna. Στις αναρτήσεις το πιρούνι WP XACT με τεχνολογία κλειστού φυσιγγίου έχει πιο προοδευτική λειτουργία κοντά στον τερματισμό του, ενώ στο πίσω μονό αμορτισέρ της ίδιας σειράς, το έμβολο έχει παρέχει τη βέλτιστη ροή λαδιού, με τις ρυθμίσεις να γίνονται χωρίς εργαλεία.

Husqvarna Enduro Pro

Τα γραφικά έχουν αλλάξει και αντλούν έμπνευση από τις enduro που τρέχουν στους αγώνες, ενώ το κάλυμμα της σέλας έχει επιπλέον ραβδώσεις, προερχόμενο και αυτό από τους αγώνες. Οι τροχοί προέρχονται και αυτοί από το αγωνιστικό τμήμα και είναι της EXCEL Takasago, ενώ το πίσω γρανάζι είναι της Supersprox, συνδυάζοντας την αντοχή με το χαμηλό βάρος. Η ποδιά προστασίας του κινητήρα είναι από πολυαμίδιο, ενώ στην έκδοση Pro προστατεύει και το μοχλικό της ανάρτησης.

Husqvarna Enduro Pro

Τα TE 300 Pro και FE 350 Pro βρίσκονται ήδη στα καταστήματα των εξουσιοδοτημένων εμπόρων Husqvarna, ενώ οι τιμές διαφέρουν ανάλογα την χώρα. Για την δική μας, η επίσημη αντιπροσωπεία ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε., σε συνεργασία με την Santander Consumer Finance, προσφέρει ελκυστικά χρηματοδοτικά πακέτα για την απόκτηση της επόμενης enduro μοτοσυκλέτας σου.

Ετικέτες

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες