Kawasaki 50th Anniversary Edition - Επετειακά μοντέλα KΧ με άρωμα 90s

Για τα 50 χρόνια από τη γέννηση της motocross γκάμας του Akashi
Kawasaki KX 50th Anniversary
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/9/2023

Για να γιορτάσει τα 50 χρόνια από το ντεμπούτο της γκάμας motocross KX, η Kawasaki παρουσίασε την “50th Anniversary Edition” με τα KX250 και KX450 να έχουν νέο κοστούμι, εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά χρώματα του Akashi της δεκαετίας του ’90.

Τον Ιούνιο του 2023, η Kawasaki προχώρησε σε εκτεταμένη ανανέωση του μεγάλου motocross μοντέλου της, KX450, για το 2024. Τελευταία τόσο μεγάλη αλλαγή για το 450 είχαμε να δούμε από την Kawasaki, μία ολόκληρη πενταετία.

Η ιστορία των KX όμως δεν είναι νέα, καθώς το πρώτο μοντέλο με αυτή την ονομασία βγήκε από το εργοστάσιο του Akashi, το μακρινό 1973. Μισός αιώνα ζωής λοιπόν, και η Kawasaki τον γιορτάζει με την έκδοση 50thAnniversary. Μάλιστα, τα νέα αυτά γραφικά τα είδαμε για πρώτη φορά, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 23-24/9, στην αγωνιστική KX του εργοστασιακού αναβάτη των “πρασίνων” Romain Febvre στην ΜΧ1, στον τελευταίο γύρο του MXGP 2023, στη Βρετανία.

Kawasaki 50th Anniversary Edition

Η νέα έκδοση 50thAnniversary, δεν περιλαμβάνει μηχανικές αλλαγές στα δύο μοντέλα, KX450 και KX250, παρά μόνο αισθητικές παρεμβάσεις με τον βασικό χρωματισμό “Lime Green” να παραμένει ως έχει. Έτσι, βλέπουμε ότι τα λογότυπα KX στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ, διατηρούν το χαρακτηριστικό χειροποίητο σχέδιο στα γράμματα από τη δεκαετία του 1990, στον ίδιο ροζ φλούο χρωματισμό που βρίσκουμε και το επετειακό έμβλημα στην πάνω δεξιά μεριά του μπροστινού number plate. To φόντο πίσω από τα γράμματα του ρεζερβουάρ σε μπλε χρώμα, ακολουθεί και αυτό το ίδιο μοτίβο από εκείνη την δεκαετία. Το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό στο ρεζερβουάρ, που υποδηλώνει τον κυβισμό του κάθε μοντέλου. Η χαρακτηριστική μπλε σέλα των KX της δεκαετίας του 1990, βρίσκεται και εδώ, ενώ για τη δημιουργία της, όπως μας ενημερώνει η Kawasaki χρησιμοποίησε δείγμα από την αυθεντική σέλα της τότε εποχής.

Kawasaki 50th Anniversary Edition

Τα πλαϊνά καλύμματα του υποπλαισίου διαθέτουν περίγραμμα numberplate, σε λευκό χρώμα, όπως ίσχυε για όλα τα KX από το 1973 μέχρι και το 2019, προτού γίνουν μαύρα. Άβαφα πλαστικά είναι στη συγκεκριμένη έκδοση τα καλύμματα του πιρουνιού -στην βασική σειρά είναι πράσινα. Αλλαγμένο είναι και το προστατευτικό κάλυμμα του πίσω φρένου, το οποίο είναι και αυτό από άβαφο πλαστικό (λευκό), αντί για μαύρο στη βασική έκδοση. Οι άνω και κάτω τιμονόπλακες, όπως και τα στεφάνια των τροχών είναι σε ασημί χρώμα, σε αντίθεση με το μαύρο της βασικής έκδοσης.

Η τελευταία πινελιά εντοπίζεται στο ψαλίδι, όπου το 90s λογότυπο “Uni-Trak” έχει αναπαραχθεί επακριβώς σε περίγραμμα, γραμματοσειρά αλλά και χρωματισμό.

Τα νέα KX450 50thAnniversary Edition και KX250 50thAnniversary Edition θα είναι διαθέσιμα στους επίσημους εμπόρους λιανικής της Kawasaki, ως μοντέλα του 2024, δίπλα στην υπόλοιπη offroad γκάμα της εταιρείας με το εκτενώς ανανεωμένο KX450.

Ετικέτες

Kawasaki - Έρχεται νέο 4κύλινδρο Z [Video]

Παρουσίαση στις 30 Οκτωβρίου - Η απόδοση στο επίκεντρο
Έρχεται νέο Kawsasaki Z teaser video
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

25/10/2024

Με ένα ιδιαίτερα λιτό teaser video η Kawasaki έκανε γνωστή την πρόθεσή της να παρουσιάσει μία καινούργια γυμνή μοτοσυκλέτα με την απορία να λύνεται σε μερικές ημέρες. 

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη φετινή EICMA, ενώ αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος και για την επόμενη μοτοσυκλέτα που θα παρουσιάσει η Kawasaki, λίγες εβδομάδες πριν η διεθνής έκθεση του Μιλάνου ανοίξει τις πύλες της στο κοινό.

Το video της Kawasaki είναι μόλις μερικά δευτερόλεπτα ωστόσο με εικόνες αλλά και ηχητικά η ιαπωνική εταιρεία μας δίνει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για νέο 4κύλινδρο γυμνό μοντέλο που θα έρθει για να πάρει τη θέση του ανάμεσα στα Ζ. 

Έρχεται νέο Kawsasaki Z teaser video

Η νέα μοτοσυκλέτα έρχεται για να τοποθετηθεί μεταξύ των κορυφαίων Z, πού ακριβώς θα το μάθουμε σε μερικές ημέρες, αλλά εκείνη που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες ανανέωσης είναι η Ζ900, με τη λέξη "Performance" να είναι και η μοναδική που κάνει την εμφάνισή της στο σύντομο video από το Akashi. 

Η κίνηση της Kawasaki δεν είναι τυχαία, έπειτα και από την παρουσίαση του CB1000R από τη Honda και αυτό δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση και την πιθανότητα, αντί για νέο Z900 να δούμε να παρουσιάζεται ένα Ζ1100 με το μοτέρ των μεγάλων Ninja SX και Versys, όμως με σαφώς υψηλότερη ισχύ από τους 135 ίππους και μικρότερο συνολικό βάρος από το υπετροφοδοτούμενο Z H2 των 239 ανακοινώσιμων κιλών.

Σημειολογικά, το γεγονός ότι στο video φαίνονται και βιράζ πίστας οδηγούν τη σκέψη ότι η απόδοση για τη νέα μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων δεν θα εκφράζεται μόνο από τις επιδόσεις του κινητήρα αλλά και από τη δυναμική συμπεριφορά της.