Moto Guzzi V100 Stelvio - Η πρώτη "κατασκοπική" φωτογραφία

Με βάση το V100 Mandelo αλλά σε Adventure στιλ, και με ραντάρ
Moto Guzzi Stelvio 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/5/2023

Στην EICMA 2022 η Moto Guzzi είχε teaser σκηνικό για το επερχόμενο Adventure μοντέλο της που θα χρησιμοποιεί ως βάση το V100 Mandello, και τώρα έχουμε την πρώτη "κατασκοπική" φωτογραφία της μοτοσυκλέτας.

Το επερχόμενο V100 Stelvio -αν υποθέσουμε πως τελικά θα χρησιμοποιήσει όντως το όνομα του προηγούμενου Street Adventure μοντέλου των Ιταλών πριν το V85TT-, θα έχει άλλες (tubeless) ζάντες με διάσταση 19 ιντσών μπροστά και ακτίνες, μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων και Adventure χαρακτήρα. Αν τα ελαστικά είναι αυτά που είδαμε στο σκηνικό της EICMA, μιλάμε για 120/70-19 και 170/60-17 με εντελώς ασφάλτινο προφίλ.

radar

Στην πρώτη αυτή spy pic που τραβήχτηκε κοντά στο Noale, όπου είναι και το αρχηγείο της Aprilia, κυκλοφορώντας κατόπιν στο διαδίκτυο, βλέπουμε το V100 Stelvio από μπροστά, σε πόζα τριών τετάρτων, με μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, την ύπαρξη ραντάρ για σύστημα Adaptive Cruise Control -κάτι που θα αποτελέσει πρωτιά για μοτοσυκλέτα του Mandello del Lario αλλά και του Piaggio Group, πλην του MP3 που έχει ραντάρ πίσω, και αναμένεται να εξοπλίσει και άλλα μοντέλα των Ιταλών.

Η μοτοσυκλέτα θα έχει full-LED φώτα, με τα DRL LED φώτα που είδαμε και στο Mandello, στο σχήμα του αετού, ενώ αναμένεται να έχει και την ίδια TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων με συνδεσιμότητα.

Moto Guzzi Stelvio

Στον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας δοκιμής βλέπουμε χούφτες στο φαρδύ τιμόνι, ψηλότερη ρυθμιζόμενη ζελατίνα, αλουμινένια ποδιά κινητήρα, σχάρα πίσω και βάσεις βαλιτσών, και τον γνωστό πλέον τετράγωνο αισθητήρα ραντάρ μπροστά για σύστημα Adaptive Cruise Control, που θα κρατάει σταθερή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα στον αυτοκινητόδρομο.

Ο V2 κινητήρας των 1.042 κ.εκ. πιθανώς να παραμείνει στους 115 hp και στα 10,7 kgm όπως στο Mandello, ενώ το βάρος της μοτοσυκλέτας αναμένεται κοντά στα 230 γεμάτα κιλά, επίσης χωρίς μεγάλη διαφοροποίηση από το Mandello, ενώ πέρα από το ραντάρ, αναμένουμε από τη νέα Street Adventure μοτοσυκλέτα της Guzzi να έχει πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο

Ετικέτες

Thrust Motor LT190: Και on-off παπί και CVT μετάδοση

Το νέο μοντέλο που φέρνει στην Ελλάδα η Thrust Motor βασίζεται σε έναν μοναδικό συνδυασμό
Thrust Motor LT190
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

1/4/2026

Η Δ. Γκουντούφας ΙΚΕ μας κρατούσε μιαν έκπληξη για την Έκθεση Μοτοσυκλέτας, καθώς είχε ενημερώσει πως θα δώσει το παρόν με πλήρη ρόστερ των Thrust Motor και FB Mondial, αλλά είχε κρατήσει μυστική την άφιξη του LT190.

Πρόκειται για ένα υβρίδιο σκούτερ και παπιού, καθώς το LT190 βασίζεται σταθερά στη λογική των on-off παπιών, όπως τα Honda CT125 Hunter Cub και Asus CrossX 125, αλλά επενδύεται με έναν κινητήρα σκούτερ με αυτόματη μετάδοση διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης, τη γνωστή μας CVT.

Thrust Motor LT190

Το Thrust Motor LT190 κατασκευάζεται στην Κίνα από τη Leten και ένα βασικό του χαρακτηριστικό είναι οι τροχοί 17 ιντσών μπροστά (90/90) και πίσω (110/80). Ο κινητήρας του είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος και τετραβάλβιδος με δύο εκκεντροφόρους στην κεφαλή, με χωρητικότητα 188 κυβικά εκατοστά και απόδοση που φτάνει σε μέγιστη ισχύ 20,5 ίππων στις 8.250 σ.α.λ. και ροπή 1,8 χιλιογραμμόμετρων στις 6.250 σ.α.λ. για μέγιστη ονομαστική ταχύτητα 120 km/h.

Thrust Motor LT190

Εξοπλίζεται με συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ με χωριστά δοχεία υγρών (piggyback) που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση, ενώ φρενάρει με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και υποστήριξη από δικάναλο σύστημα ABS.

Thrust Motor LT190

Το LT190 φέρνει τον αναβάτη του σε ύψος σέλας 810 χιλιοστών από το έδαφος και ζυγίζει 128 κιλά, ενώ έρχεται αρκετά καλά εξοπλισμένο με keyless κεντρικό διακόπτη, σύστημα traction control και έγχρωμη TFT οθόνη με συνδεσιμότητα Bluetooth και ενδείξεις που περιλαμβάνουν και πιέσεις ελαστικών από τους σχετικούς αισθητήρες που διαθέτει.

Thrust Motor LT190

Με το μεγάλο του ρεζερβουάρ δε, που χωρά 14 λίτρα βενζίνης, σε συνδυασμό με την ονομαστική κατανάλωση που δηλώνει μόλις 2,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, το LT190 προοιωνίζει μεγάλη αυτονομία για εξερευνητικές βόλτες εντός και εκτός δρόμου.

Thrust Motor LT190

Αναμένεται να έρθει σύντομα στην Ελλάδα σε τέσσερα χρώματα – το εικονιζόμενο κίτρινο και ακόμη λευκό, γκρι και χακί – με τιμή που δεν έχει καθοριστεί ακόμη, μαθαίνουμε ωστόσο πως θα βρίσκεται κάτω των τριών χιλιάδων ευρώ.

Ετικέτες