Moto Guzzi V100 Stelvio - Η πρώτη "κατασκοπική" φωτογραφία

Με βάση το V100 Mandelo αλλά σε Adventure στιλ, και με ραντάρ
Moto Guzzi Stelvio 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/5/2023

Στην EICMA 2022 η Moto Guzzi είχε teaser σκηνικό για το επερχόμενο Adventure μοντέλο της που θα χρησιμοποιεί ως βάση το V100 Mandello, και τώρα έχουμε την πρώτη "κατασκοπική" φωτογραφία της μοτοσυκλέτας.

Το επερχόμενο V100 Stelvio -αν υποθέσουμε πως τελικά θα χρησιμοποιήσει όντως το όνομα του προηγούμενου Street Adventure μοντέλου των Ιταλών πριν το V85TT-, θα έχει άλλες (tubeless) ζάντες με διάσταση 19 ιντσών μπροστά και ακτίνες, μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων και Adventure χαρακτήρα. Αν τα ελαστικά είναι αυτά που είδαμε στο σκηνικό της EICMA, μιλάμε για 120/70-19 και 170/60-17 με εντελώς ασφάλτινο προφίλ.

radar

Στην πρώτη αυτή spy pic που τραβήχτηκε κοντά στο Noale, όπου είναι και το αρχηγείο της Aprilia, κυκλοφορώντας κατόπιν στο διαδίκτυο, βλέπουμε το V100 Stelvio από μπροστά, σε πόζα τριών τετάρτων, με μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, την ύπαρξη ραντάρ για σύστημα Adaptive Cruise Control -κάτι που θα αποτελέσει πρωτιά για μοτοσυκλέτα του Mandello del Lario αλλά και του Piaggio Group, πλην του MP3 που έχει ραντάρ πίσω, και αναμένεται να εξοπλίσει και άλλα μοντέλα των Ιταλών.

Η μοτοσυκλέτα θα έχει full-LED φώτα, με τα DRL LED φώτα που είδαμε και στο Mandello, στο σχήμα του αετού, ενώ αναμένεται να έχει και την ίδια TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων με συνδεσιμότητα.

Moto Guzzi Stelvio

Στον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας δοκιμής βλέπουμε χούφτες στο φαρδύ τιμόνι, ψηλότερη ρυθμιζόμενη ζελατίνα, αλουμινένια ποδιά κινητήρα, σχάρα πίσω και βάσεις βαλιτσών, και τον γνωστό πλέον τετράγωνο αισθητήρα ραντάρ μπροστά για σύστημα Adaptive Cruise Control, που θα κρατάει σταθερή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα στον αυτοκινητόδρομο.

Ο V2 κινητήρας των 1.042 κ.εκ. πιθανώς να παραμείνει στους 115 hp και στα 10,7 kgm όπως στο Mandello, ενώ το βάρος της μοτοσυκλέτας αναμένεται κοντά στα 230 γεμάτα κιλά, επίσης χωρίς μεγάλη διαφοροποίηση από το Mandello, ενώ πέρα από το ραντάρ, αναμένουμε από τη νέα Street Adventure μοτοσυκλέτα της Guzzi να έχει πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο

Ετικέτες

Husqvarna γκάμα Enduro 2025 - Οκτώ μοντέλα από 125 έως 501 κυβικά [VIDEO]

Τέσσερις δίχρονες και τέσσερις τετράχρονες μοτοσυκλέτες - Συντηρητική αναβάθμιση για τη νέα χρονιά
TE 300
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Η Husqvarna (που πλέον ονομάζεται Husqvarna Mobility) παρουσιάζει την γκάμα Enduro της για το 2025, η οποία αποτελείται από 8 μοντέλα, μέσα στα οποία επανέρχεται και το TE 125, που απουσίαζε την προηγούμενη χρονιά.

Το νέο TE 125 είναι πλήρως ανανεωμένο για το 2025, ενώ φέρει αρκετά χαρακτηριστικά που βρίσκονται στα μεγαλύτερα δίχρονα μοντέλα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του ψεκασμού Throttle Body Injection (TBI) και του διακόπτη με τον οποίο ο αναβάτης επιλέγει διαφορετικούς χάρτες ανάφλεξης. Στον εξοπλισμό του TE 125 έχουμε και close-ratio κιβώτιο 6 σχέσεων, αναρτήσεις WP XACT, και συμπλέκτη και φρένα της Brembo.

Τα εξαρτήματα της Brembo κάνουν πλέον την εμφάνισή τους σε όλα τα Enduro μοντέλα της Husqvarna, ενώ στις -συντηρητικές- αναβαθμίσεις για το 2025 περιλαμβάνονται ένα βελτιωμένο ψαλίδι για μεγαλύτερη αντοχή της γλίστρας της αλυσίδας, και νέα γραφικά.

Τα δίχρονα μοντέλα είναι τα TE 125, TE 150, TE 250, και TE 300, και η τετράχρονη γκάμα αποτελείται από τα FE 250, FE 350, FE 450, και FE 501.

Husqvarna Enduro 2025

Στα δυνατά σημεία των Enduro μοντέλων 2025 της Husqvarna βρίσκονται και τα κάτωθι:

 • Νέα συστήματα φρένων και υδραυλικός συμπλέκτης Brembo.
 • Νέα γραφικά
 • Αναθεωρημένο αλουμινένιο ψαλίδι με βελτιωμένη ακαμψία και βελτίωση στην γλίστρα της αλυσίδας
 • Μίζα
 • Chro-moly ατσάλινο πλαίσιο με anti-squat χαρακτηριστικά
 • GSK δίσκοι
 • TBI ψεκασμός στα δίχρονα
 • Δύο εκκεντροφόροι επικεφαλής στα FE 250 & FE 350 για βέλτιστη ροπή και δύναμη
 • Quickshifter (μόνο για ανεβάσματα) στα τετράχρονα μοντέλα
 • Υβριδικό υποπλαίσιο από αλουμίνιο και πολυαμίδιο
 • WP XACT ανεστραμμένο πιρούνι κλειστού φυσιγγίου
 • WP XACT πίσω αμορτισέρ με ρυθμίσεις χωρίς εργαλεία
 • Πολύ-λειτουργικός διακόπτης για χάρτες, quickshifter και Traction Control στα τετράχρονα
 • Offroad Control Unit (OCU)
 • LED προβολέας
 • ProTaper τιμόνι και ODI γκριπ
 • Μπαταρία ιόντων λιθίου