Moto Guzzi V100 Stelvio - Η πρώτη "κατασκοπική" φωτογραφία

Με βάση το V100 Mandelo αλλά σε Adventure στιλ, και με ραντάρ
Moto Guzzi Stelvio 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/5/2023

Στην EICMA 2022 η Moto Guzzi είχε teaser σκηνικό για το επερχόμενο Adventure μοντέλο της που θα χρησιμοποιεί ως βάση το V100 Mandello, και τώρα έχουμε την πρώτη "κατασκοπική" φωτογραφία της μοτοσυκλέτας.

Το επερχόμενο V100 Stelvio -αν υποθέσουμε πως τελικά θα χρησιμοποιήσει όντως το όνομα του προηγούμενου Street Adventure μοντέλου των Ιταλών πριν το V85TT-, θα έχει άλλες (tubeless) ζάντες με διάσταση 19 ιντσών μπροστά και ακτίνες, μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων και Adventure χαρακτήρα. Αν τα ελαστικά είναι αυτά που είδαμε στο σκηνικό της EICMA, μιλάμε για 120/70-19 και 170/60-17 με εντελώς ασφάλτινο προφίλ.

radar

Στην πρώτη αυτή spy pic που τραβήχτηκε κοντά στο Noale, όπου είναι και το αρχηγείο της Aprilia, κυκλοφορώντας κατόπιν στο διαδίκτυο, βλέπουμε το V100 Stelvio από μπροστά, σε πόζα τριών τετάρτων, με μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, την ύπαρξη ραντάρ για σύστημα Adaptive Cruise Control -κάτι που θα αποτελέσει πρωτιά για μοτοσυκλέτα του Mandello del Lario αλλά και του Piaggio Group, πλην του MP3 που έχει ραντάρ πίσω, και αναμένεται να εξοπλίσει και άλλα μοντέλα των Ιταλών.

Η μοτοσυκλέτα θα έχει full-LED φώτα, με τα DRL LED φώτα που είδαμε και στο Mandello, στο σχήμα του αετού, ενώ αναμένεται να έχει και την ίδια TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων με συνδεσιμότητα.

Moto Guzzi Stelvio

Στον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας δοκιμής βλέπουμε χούφτες στο φαρδύ τιμόνι, ψηλότερη ρυθμιζόμενη ζελατίνα, αλουμινένια ποδιά κινητήρα, σχάρα πίσω και βάσεις βαλιτσών, και τον γνωστό πλέον τετράγωνο αισθητήρα ραντάρ μπροστά για σύστημα Adaptive Cruise Control, που θα κρατάει σταθερή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα στον αυτοκινητόδρομο.

Ο V2 κινητήρας των 1.042 κ.εκ. πιθανώς να παραμείνει στους 115 hp και στα 10,7 kgm όπως στο Mandello, ενώ το βάρος της μοτοσυκλέτας αναμένεται κοντά στα 230 γεμάτα κιλά, επίσης χωρίς μεγάλη διαφοροποίηση από το Mandello, ενώ πέρα από το ραντάρ, αναμένουμε από τη νέα Street Adventure μοτοσυκλέτα της Guzzi να έχει πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο

Ετικέτες

Honda CL500 FTR HERITAGE EDITION - Στα χρώματα του κλασικού FTR223

Από τη Honda Ταϊλάνδης - Θα θέλαμε πολύ να βλέπαμε ανάλογη έκδοση και στην Ευρώπη
HONDA CL500 FTR HERITAGE
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/12/2023

Η Honda Ταϊλάνδης παρουσίασε μια ειδική έκδοση του CL500, με το προσωνύμιο FTR HERITAGE EDITION, η οποία διαθέτει λευκό φτερό μπροστά και ρεζερβουάρ στα ίδια χρώματα και γραφικά με το κλασικό μονοκύλινδρο FTR223, που με τη σειρά του απέτεινε φόρο τιμής στους αγώνες flat track.

Δυστυχώς η FTR HERITAGE EDITION δεν διαθέτει ούτε τα μεγάλα πλαϊνά numberplates (τα οποία είχε η original έκδοση, αν και στη συνέχεια μίκρυναν στις επόμενες), ούτε το κόκκινο πλαίσιο του original FTR223, αν και για να γλυκάνουν το χάπι οι Ταϊλανδοί προίκισαν τη μοτοσυκλέτα με κόκκινη σέλα.

Το FTR223 είχε κάνει ντεμπούτο το 1999, αποτίνοντας φόρο τιμής στους flat-track αγώνες, με τη Honda να έχει κερδίσει τίτλους Κατασκευαστή και Αναβάτη στο AMA Flat Track το 1984 και το 1985. Η μοτοσυκλέτα διέθετε αερόψυκτο κινητήρα 223 κ.εκ. RFVC προερχόμενο από XLR, με απόδοση 19 hp / 7.000 rpm, και με κιβώτιο 5 σχέσεων.

Honda FTR223

Οι ακτινωτοί τροχοί της ήταν 18 ιντσών εμπρός και πίσω, το ρεζερβουάρ είχε χωρητικότητα μόλις 7,2 λίτρων, με το στεγνό βάρος της να ανακοινώνεται στα 119 κιλά. Εν ολίγοις επρόκειτο για μια όμορφη, ελαφριά και διασκεδαστική κατασκευή, με στιλ και ικανότητες τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα.

Honda CL500 FTR Heritage

Το CL500 προωθεί το Scrambler στιλ -που βρίσκεται σχετικά κοντά σε εκείνο του FTR-, είναι πιο βαρύ αλλά και πολύ πιο δυνατό. Κι αν μέχρι τώρα η Honda Ιαπωνίας το έχει προικίσει με αρκετά όμορφα και χτυπητά χρώματα, εντούτοις νομίζουμε πως αυτή εδώ η ειδική έκδοση της Honda Ταϊλάνδης είναι η ομορφότερη μέχρι στιγμής.

Honda CL500 FTR Heritage

Θα θέλαμε πολύ να βλέπαμε τους Ιάπωνες να προχωρούσαν είτε στην παραγωγή ενός CL500 όπως αυτό που βλέπουμε εδώ -αλλά και με την προσθήκη κόκκινου πλαισίου-, είτε στην παρουσίαση ενός FTR500 με ακόμα περισσότερα Flat Track στοιχεία.

Ετικέτες