Moto Guzzi V100 Stelvio - Η τελική μορφή του

Φωτογραφία "κατάσκοπου" επισκέπτη στο Open House 2023, στο Mandello del Lario
Moto Guzzi Stelvio 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/9/2023

To Adventure μοντέλο της Moto Guzzi φωτογραφήθηκε στην τελική του μορφή, από παρείσακτο επισκέπτη της εκδήλωσης Open House 2023 του Mandello del Lario.

Η μοτοσυκλέτα δείχνει έτοιμη για παραγωγή (αν εξαιρέσεις την απουσία των εξαρτημάτων που τοποθεούνται στην τελική συναρμολόγηση), με μια πολύ όμορφη διχρωμία πορτοκαλί-ασημί, και με κοντό τελικό 2 σε 1 στο πλάι. H βάση είναι φυσικά το V100 Mandello, με το Stelvio να φέρει τον ίδιο προηγμένο εγκάρσια τοποθετημένο V2 κινητήρα, μια διάταξη που έχει γίνει σήμα-κατατεθέν της ιταλικής εταιρείας. Η απόδοση το πιθανότερο είναι να παραμείνει στους ίδιους 115 hp, με ροπή 10,7 kgm, εκτός κι αν οι Ιταλοί έχουν βάλει βαθιά το νυστέρι στη νέα τους μοτοσυκλέτα, για έμφαση στη ροπή, όπως συνηθίζεται στην κατηγορία των Adventure εκδόσεων. Μεγαλύτερη αναμένεται να είναι η διαδρομή των αναρτήσεων που απαρτίζονται από ανεστραμμένο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ, ενώ στα φρένα θα έχουμε δυο δίσκους μπροστά μα ακτινικές -όπως φαίνεται- τετραπίστονες δαγκάνες.

Στις προηγούμενες "κατασκοπευτικές" φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει, είχαμε επιβεβαιώσει την ύπαρξη ραντάρ για σύστημα Adaptive Cruise Control, το οποίο για πρώτη φορά θα εφοδιάσει κάποιο μοντέλο της Moto Guzzi. Παράλληλα η μοτοσυκλέτα αναμένετια να έχει χούφτες στο τιμόνι, ψηλή ρυθμιζόμενη ζελατίνα, αλουμινένια ποδιά κινητήρα, σχάρα με χειρολαβές, βάσεις βαλιτσών, φώτα full-LED και την έγχρωμη οθόνη TFT 5” από το Mandello. Τα ελαστικά και στην τελευταία "κατασκοπευτική" φωτογραφία είναι όμοια με εκείνα που είδαμε στις φωτογραφίες από τις δοκιμές του Stelvio, ίδια με αυτά που έδειξε η Guzzi στην EICMA, με ασφάλτινο δηλαδή προφίλ, ενώ οι ακτινωτές ζάντες είναι 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω. Σε συνάρτηση με τα στοιχεία του Mandello, το βάρος του Stelvio αναμένεται κοντά στα 230 κιλά.

H EICMA δεν βρίσκεται μακριά, με το επίσημο ντεμπούτο του Stelvio να αναμένεται στους χώρους της έκθεσης στο Μιλάνο, στις 7 Νοεμβρίου.

Ετικέτες

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες