MV Agusta Rush 1000 2020 - EICMA: Για κόντρες στα φανάρια! [video]

Μια απ' τις πιο εντυπωσιακές naked του 2020
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

5/11/2019

Η νέα Rush 1000 της MV Agusta πέρα από πολύ εντυπωσιακή -όπως κάθε μοτοσυκλέτα του ιταλικού εργοστασίου άλλωστε- είναι και ακραία στις επιδόσεις της! Αφορμή για τη δημιουργία της ήταν η εξάσκηση των ικανοτήτων των σχεδιαστών της Brutale 1000 RR, ενώ η παραγωγή της θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Το όνομα της Rush δεν επιλέχθηκε τυχαία καθώς επιλέχθηκε με γνώμονα τις απόλυτες επιδόσεις στην ευθεία, αυτό που κυνηγούν όλοι οι drag racers.

Για να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά και τις προσδοκίες των αναβάτων, η νέα μοτοσυκλέτα έχει κορυφαίες επιδόσεις, καθώς η MV Agusta βασίστηκε στον κινητήρα της Brutale 1000 RR, που είναι ο μόνος κατά δήλωσή της με μπιέλες τιτανίου και ακτινική διάταξη βαλβιδών, με αποτέλεσμα η ιπποδύναμη να φτάνει τους 208 ίππους και τους 212 με την επαναπρογραμματισμένη ECU και την χειροποίητη εξάτμιση της SC Project. Μπιέλες τιτανίου βέβαια είδαμε φέτος και στο το νέο CBR1000RR-R στη βασική του έκδοση μάλιστα.

Ο εμπρός προβολέας, εκτός του ότι είναι LED διαθέτει και cornering λειτουργία και είναι εμπνευσμένος από την RVS#1. Ακόμη, η premium αύρα που εκπέμπει η Rush 1000 οφείλεται στο κορυφαίο επίπεδο του φινιρίσματος πολλών εξαρτημάτων της, όπως η βάση του προβολέα που είναι κατασκευασμένη σε εργολειομηχανή CNC, ενώ το καβούκι του είναι από carbon. Ωστόσο, την προσοχή μαγνητίζει ο πίσω τροχός, που η ιδιαίτερη σχεδίασή του υπερτονίζεται από το μονόμπρατσο ψαλίδι που τον αφήνει τελείως εκτεθειμένο. Μάλιστα, η ζάντα είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο, ενώ από carbon είναι κατασκευασμένο το εντυπωσιακό καπάκι που εξυπηρετεί μάλιστα στη βελτίωση της αεροδυναμικής του. Αντίστοιχα με τη βάση του προβολέα, έτσι και το παξιμάδι που συγκρατεί τη πίσω ζάντα, είναι από κράμα αλουμινίου και έχει σμιλευτεί πάνω στους πάγκους των CNC εργαλειομηχανών.

Η χειροποίητη εξάτμιση της SC Project και κρύβεται υπέροχα στα σωθικά της μοτοσυκλέτας χάρη στα carbon καλύμματά της και τη διαδρομή που ακολουθεί, ενώ όπως αναφέραμε εκτοξεύει την ιπποδύναμη στους 212 ίππους, τοποθετώντας την Rush 1000 στην κατηγορία των Naked άνω των 210 ίππων… Σημαντικό ρόλο για αυτό έπαιξε και το σύστημα του ψεκασμού, με οκτώ μπεκ (δύο σε κάθε κύλινδρο) εκ των οποίων τα τέσσερα που βρίσκονται πιο κοντά στην εισαγωγή είναι της Mikuni, ενώ αυτά που είναι πιο κοντά στο φιλτροκούτι είναι της Magneti Marelli. Η ECU ΕΜ2.0 είναι της Eldor και προσφέρει στον αναβάτη τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα προγράμματα λειτουργίας του ride by wire ψεκασμού, τα Sport, Race, Rain και Custom, με το τελευταίο όπως αναφέρει και το όνομά του να ρυθμίζεται με βάση τα γούστα του. Για τη χαλιναγώγηση της ιπποδύναμης και των απότομων αντιδράσεων επιστρατεύονται όλα τα γνωστά ηλεκτρονικά βοηθήματα, με το traction control να ρυθμίζεται σε οκτώ επίπεδα, ενώ υπάρχει και το wheelie control.

Για άλλη μια φορά η MV Agusta, κατάφερε με μεγάλη ευκολία να τραβήξει το ενδιαφέρον μας και να παρουσιάσει άλλη άκρως εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα που θα μπει στη γραμμή παραγωγής στο άμεσο μέλλον.

Ετικέτες

Bajaj Pulsar N250 και NS200: Ανανεώνονται με WP αναρτήσεις, ride-by-wire και νέα οθόνη

Φωτογραφίες από την Ινδία αποκαλύπτουν την επόμενη μέρα των Pulsar
bajaj
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/9/2026

Το Pulsar N250 μετρά κάμποσα χρόνια δίχως σημαντικές αλλαγές, διατηρώντας τη μορφή που είχε από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Στην Ινδία συζητιέται καιρό τώρα η ανανέωση της οικογένειας Pulsar, εν μέσω ενός περιβάλλοντος που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, με την επικαιρότητα να επιβεβαιώνει τις φήμες.

Μέσω ενός βίντεο που προέρχεται από την Ινδία, αποκαλύπτεται τώρα η ανανέωση δύο σημαντικών μοντέλων της οικογένειας αυτής, των Pulsar N250 και Pulsar NS200.

Από τα πλάνα του βίντεο αυτού βλέπουμε πως η Bajaj δεν αλλάζει δραστικά τις μοτοσυκλέτες της, καθώς σχεδιαστικώς μένει στις ίδιες γραμμές που είχαν από πριν. Η βασική διαφορά είναι η χρήση νέων αναρτήσεων, με το μπροστινό να γίνεται πλέον ανεστραμμένο και κοσμείται από την υπογραφή της WP.

Πρόκειται για πιρούνι WP Apex, το ίδιο που συναντάμε στο KTM 390 Duke και το οποίο φυσικά έχει γίνει πια προσβάσιμο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj μετά την εξαγορά της ΚΤΜ. Για την ακρίβεια, αυτές θα είναι οι πρώτες Bajaj που θα φορέσουν αναρτήσεις WP ως αρχική τοποθέτηση από το εργοστάσιο. Δεν είναι σαφές αν και τα αμορτισέρ είναι της WP, είναι όμως πολύ πιθανό.

Επιπλέον, το άλλο μεγάλο νέο για τα δύο μοντέλα είναι η άφιξη μιας οθόνης TFT με διαγώνιο 5 ιντσών, πιθανότατα της ίδιας που πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει η Bajaj στην Ινδία με το νέο Pulsar N160 4V, μοντέλο της ινδικής αγοράς που δεν έρχεται στην Ευρώπη. Λογικά θα διαθέτει συνδεσιμότητα και διαβάζουμε στον ινδικό Τύπο για δυνατότητα mirroring του κινητού τηλεφώνου ώστε να προβάλλει πλοήγηση σε αυτήν.

Υπάρχουν ακόμη φήμες για χρήση ηλεκτρονικού γκαζιού, ride-by-wire, στα δύο αυτά μοντέλα, μαζί με το οποίο θα έρθουν ride modes και traction control, κάτι που πάντως μένει να επιβεβαιωθεί.

Τέλος, η ανανέωση των δύο Pulsar περιλαμβάνει ακόμη νέους διακόπτες για τον χειρισμό της οθόνης, προερχόμενους από τα KTM Duke, καθώς και ρυθμιζόμενες μανέτες.

Είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για ευρωπαϊκό ενδιαφέρον γι’ αυτές τις μοτοσυκλέτες της Bajaj, καθώς δεν έχουν καν παρουσιαστεί στην Ινδία. Οι φωτογραφίες αυτές ωστόσο επιβεβαιώνουν πως όντως η ινδική εταιρεία έχει στο άμεσο πλάνο της την ανανέωση και αναβάθμιση των Pulsar, οπότε αργά ή γρήγορα εκτιμούμε πως θα τα δούμε και στην Ευρώπη, ειδικά το Ν250 που ήδη έχει κάμποσα χρόνια στα μέρη μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RushLane (@rushlane)

 

Ετικέτες