Νέο Benelli Imperiale 400 2019 στην EICMA

Ένας φόρος τιμής προς την Motobi
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

12/11/2018
Η Benelli QJ, θέλοντας να τιμήσει την μνήμη των ιδρυτικών μελών της αλλά και ένα κομμάτι της ιστορίας της που περιλαμβάνει το όνομα Motobi, παρουσίασε το ολοκαίνουργιο Imperiale 400, που είχαμε πρωτοδεί πέρυσι στην EICMA ως concept. Το μοντέλο αντλεί το σχεδιασμό του από τη δεκαετία του ’50 και συγκεκριμένα απ’ τις μοτοσυκλέτες τις εταιρείας Moto "B". Η εταιρεία δημιουργήθηκε απ’ τον Giuseppe Benelli που ήταν μηχανικός και ιδρυτικό μέλος της Benelli αφότου τσακώθηκε με τα υπόλοιπα αδέρφια το 1948. Έτσι, παρέα με τους δύο του γιους αποφάσισε να συνεχίσει σε ξεχωριστή πορεία, δημιουργώντας τη δική του φίρμα το 1949. Η εταιρεία άλλαξε όνομα έναν χρόνο μετά και μετονομάστηκε σε Motobi για συντομία, ενώ τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της κατασκεύαζε μικρές μοτοσυκλέτες και scooter. Κατά τη διάρκεια της πορείας της παρουσίασε διάφορα μοντέλα δίχρονα και τετράχρονα, όμως λίγα χρόνια μετά το θάνατο του Giuseppe αγοράστηκε απ’ την Benelli το 1962, με τους γιούς του να επιστρέφουν στην αρχική οικογενειακή επιχείρηση.

Το νέο Imperiale 400, αποτελεί έναν φόρο τιμής για εκείνη την εποχή και το αποδεικνύει με την κλασσική του σχεδίαση, ενώ ο κινητήρας του είναι ολοκαίνουργιος και δεν χρησιμοποιείται από κάποιο άλλο μοντέλο, όπως συνηθίζει να κάνει η Benelli QJ. Ο κινητήρας 373,5 κυβικών με 1ΕΕΚ παράγει 20,5 ίππους στις 5.000 στροφές και η ροπή του φτάνει τα 2,95 χιλιογραμμόμετρα στις 3.500. Η αρχιτεκτονική του είναι άκρως κλασσική με το έμβολο να είναι κάθετο με τη νοητή γραμμή του εδάφους και με τις ψήκτρες να είναι όμορφα γυαλισμένες, κάνοντας την αντίθεση στο μαύρο χρώμα που κυριαρχεί. Παράλληλα η μονάδα ABS είναι έξυπνα τοποθετημένη κάτω απ’ τον καλά καμουφλαρισμένο ηλεκτρονικό ψεκασμό. Μηχανολογικά, η εξάτμιση ολοκληρώνει πλήρως την κλασσική αρχιτεκτονική του κινητήρα με το θάλαμο διαστολής των καυσαερίων να καταλήγει στον μικρής διαμέτρου σωλήνα. Οι ακτινωτές ζάντες με τις διαστάσεις τους -19 ιντσών μπροστά και 18 πίσω- προσφέρουν στον αναβάτη την συμπεριφορά των κλασσικών μοτοσυκλετών εκείνης της εποχής.

Όσον αφορά τις αναρτήσεις, τα δύο αμορτισέρ πίσω έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης, ενώ μπροστά το τηλεσκοπικό πιρούνι δεν ρυθμίζεται. Τα φωτιστικά σώματα μοιράζονται τον ίδιο σχεδιασμό προσφέροντας έτσι μια ομοιομορφία στο σύνολο και μόνο το πίσω φανάρι ξεφεύγει απ’ το στρογγυλό σχήμα, διατηρώντας όμως τις κλασσικές γραμμές αναλλοίωτες. Ακόμη, η σέλα αποτελείται από δύο τμήματα ξεχωρίζοντας το χώρο του αναβάτη και του συνεπιβάτη, ολοκληρώνοντας τη κλασσική γραμμή που προσφέρει το ρεζερβουάρ τύπου δάκρυ. Ο πίνακας οργάνων, παραδοσιακά, δεν θα μπορούσε να αποτελείται από κάτι άλλο εκτός απ’ τα δύο αναλογικά όργανα που φέρουν όλες τις απαραίτητες ενδείξεις με το στροφόμετρο και το ταχύμετρο να είναι σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο το 2019 σε κόκκινο, ασημί και μαύρο, ενώ η εταιρεία δεν αναφέρει πότε ακριβώς θα φτάσει στις αντιπροσωπείες και ποια θα είναι η τιμή, γεγονός απόλυτα λογικό καθώς η Benelli για το 2019 έχει ανοίξει πολλά μέτωπα τόσο στην μικρή κατηγορία με τα νέα μοντέλα των 125 κυβικών, όσο στην μεσαία κατηγορία με τη νέα της ναυαρχίδα το 752S.

 

Δείτε το gallery φωτογραφιών που συνοδεύει το άρθρο

 

 

 

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ         Imperiale 400                   

Αντιπρόσωπος:

MOTOWAY A.E.

Τιμή:

Αναμένεται

 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μήκος (mm):

2.170

Ύψος (mm):

1.140 (χωρίς καθρέπτες)

Μεταξόνιο (mm):

1.450

Απόσταση από το έδαφος (mm):

170

Ύψος σέλας (mm):

780

 

ΠΛΑΙΣΙΟ

Τύπος:

Ατσάλινο σωληνωτό δύο δοκών

Πλάτος (mm):

815 (χωρίς καθρέπτες)

Βάρος κατασκευαστή, κενή / γεμάτη (kg):

200/-

Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα: (L)

12/2

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος:

Τετράχρονος, μονοκύλινδρος, αερόψυκτος, με 1 ΕΕΚ και 4Β/Κ

Διάμετρος επί διαδρομή (mm):

72,7 x 90

Χωρητικότητα (cc):

373,5

Σχέση συμπίεσης:

8,5:1

Ισχύς (ΗΡ/rpm):

20,4/5.500

Ροπή (kg.m/rpm):

2,95/3.500

Ειδική ισχύς (ΗΡ/l):

54,6

Τροφοδοσία:

Ψεκασμός

Σύστημα εξαγωγής:

1 σε 1

Σύστημα λίπανσης:

Υγρό κάρτερ

Σύστημα εκκίνησης:

Μίζα

 

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Συμπλέκτης:

Υγρός πολύδισκος

Πρωτεύουσα μετάδοση / σχέση:

Με γρανάζια

Τελική μετάδοση / σχέση:

Με αλυσίδα

ΠΙΣΩ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δύο αμορτισέρ

Διαδρομή (mm):

65

Ρυθμίσεις:

Προφόρτιση

ΤΡΟΧΟΣ

Ζάντα:

18 ιντσών

Ελαστικό:

130/80-18

ΦΡΕΝΟ

Ένας δίσκος 240mm με δαγκάνα ενός εμβόλου και ABS

 

ΟΡΓΑΝΑ / ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Αναλογικό στροφόμετρο και ταχύμετρο και μια LCD οθόνη. Ενδεικτικές λυχνίες για φλας, μεγάλη σκάλα φωτών, βλάβη κινητήρα, ABS, έλεγχο λαδιών

 

ΕΜΠΡΟΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Τηλεσκοπικό πιρούνι

Διαδρομή/Διάμετρος (mm):

110/41

Ρυθμίσεις:

 

ΤΡΟΧΟΣ

Ζάντα:

19 ιντσών

Ελαστικό:

110/90-19

ΦΡΕΝΟ

Ένας δίσκος 300mm με δαγκάνα δύο εμβόλων και ABS

 

   

 

 

 

 

Ετικέτες

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες