Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Προσιτές επιλογές από την MV Agusta!

Brutale 1000 και Superveloce 800 σε πιο οικονομικές εκδόσεις

Η MV Agusta ανέκαθεν θεωρούνταν μια premium εταιρεία, καθώς οι μοτοσυκλέτες της δεν προορίζονταν για καθημερινή χρήση αλλά αποτελούσαν προϊόν ανάτασης πνεύματος, με κάθε βόλτα μαζί τους να εμπεριέχει την απαραίτητη δόση μιας συναρπαστικής εμπειρίας. Η σιλουέτα κάθε μοντέλου που βγήκε απ’ τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της MV Agusta ήταν πάντοτε μοναδική. Και πώς να μην ήταν, αφού κάθε γραμμή που τραβούσαν πάνω στο λευκό χαρτί με το μολύβι οι σχεδιαστές του εργοστασίου είχε μέσα της όλο το πάθος και την αγάπη για τις μοτοσυκλέτες που έχουν οι Ιταλοί.

Η εταιρεία μπορεί να βρίσκεται πλέον υπό νέο καθεστώς στα χέρια του Ρώσσου Timur Sardarov, όμως οι μοτοσυκλέτες της είναι πιο σαγηνευτικές από ποτέ. Το 2018 μάλιστα με την δημιουργία της Brutale 1000 Serie Oro, αλλά και της Superveloce 800 που παρουσίασε στα διεθνή σαλόνια, επιβεβαίωσε την παραπάνω άποψη. Ειδικά σε  ό,τι αφορά το Superveloce το τμήμα σχεδιασμού πραγματικά απογείωσε την εμφάνιση, έστω και αν ο μπροστινός προβολέας θυμίζει λίγο από το Interceptor CB4 της Honda. Το τμήμα marketing από την άλλη, έφτιαξε ένα άκρως αισθησιακό spot για τη μοτοσυκλέτα των 800cc, μια αυθεντική διαφήμιση, βγαλμένη απ’ τη δεκαετία του ’80, τότε που ο ερχομός των νέων μοντέλων συνοδευόταν από γυμνά... μοντέλα που ποζάραν πάνω τους.

Ο ντόρος που δημιούργησαν παγκοσμίως οι δύο μοτοσυκλέτες της MV Agusta, έκανε την εταιρεία να μπει σε σκέψεις και να προχωρήσει σε αποφάσεις. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του CEO της MV Agusta, Timur Sardarov, στην αγγλική MCN, ανέφερε πως σκοπεύει να δημιουργήσει κι άλλες εκδόσεις των Superveloce 800 και Brutale 1000, που θα είναι πιο προσιτές στο ευρύτερο κοινό. Να θυμίσουμε πως και τα δύο μοντέλα είναι περιορισμένης παραγωγής αυτή τη στιγμή και πως η τιμή τους ανέρχεται στις €29.600 για την Superveloce, ενώ για την Brutale 1000 ξεφεύγει περισσότερο, φτάνοντας τα 42.990 ευρώ.

Σχεδιαστικά, όπως ανέφερε, τα δύο μοντέλα θα παραμείνουν ίδια, όμως οι διαφορές τους με τις ακριβές εκδόσεις θα εντοπίζονται στον εξοπλισμό και πιθανότατα στις επιδόσεις. Ο λόγος της δημιουργίας των φτηνότερων εκδόσεων των δυο μοντέλων είναι καθαρά για να μπορέσουν περισσότεροι αναβάτες να αποκτήσουν την μοτοσυκλέτα των ονείρων τους. Παράλληλα, ο Sardarov έκανε μια ακόμη αποκάλυψη λέγοντας πως η Superveloce 800 αποτελεί την πρώτη neoretro μοτοσυκλέτα της MV Agusta και θα ακολουθήσουν κι άλλα μοντέλα με την ίδια φιλοσοφία. Σχετικά με την τιμή και τα χαρακτηριστικά των νέων και πιο προσιτών εκδόσεων δεν έγινε κάποια αναφορά, αλλά κρίνοντας με βάση τα πιο φτηνά μοντέλα της MV Agusta, οι νέες εκδόσεις θα συνεχίσουν να αποτελούν αιτία ονειρώξεων για τους Έλληνες αναβάτες…