QJMOTOR SRT 600 - Στην παραγωγή στην Κίνα το νέο Crossover μοντέλο

Με νέα σχεδιαστική ταυτότητα για την οικογένεια SRT, και δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα
motomagQJMOTOR SRT 600 – Παρουσιάστηκε στην Κίνα το νέο on-off μοντέλο
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

7/3/2024

Το Snap600 ή όπως το ξέρουμε εμείς εδώ, SRT 600, παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Κίνα, διατηρώντας το σχεδιαστικό ύφος το οποίο είχαμε γνωρίσει μέσα από κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουμε δει στο παρελθόν, με το 600 να μην υποδηλώνει τον ακριβή του κυβισμό, καθώς ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας ανακοινώνεται στα 554 κυβικά.

Τον Φεβρουάριο, παρουσιάστηκε στην Κίνα το SRK 550, με νέα σχεδίαση και υψηλή απόδοση, με τον κινητήρα να μοιάζει ίδιος με αυτόν του Benelli TRK 552. Τώρα, έρχεται το SRT 600, το οποίο έχει παρόμοιο οπτικά κινητήρα με τα άλλα δύο μοντέλα, με αυξημένο όμως κυβισμό, από τα 549 στα 554 κυβικά. Η ονομαστική ισχύς του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα, ωστόσο, παραμένει στα ίδια επίπεδα με τα άλλα δύο μοντέλα, με 61,1 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,65 κιλά ροπής κορυφώνονται στις 5.500 στροφές, 1.000 χαμηλότερα σε σύγκριση με το γυμνό SRK 550. Η δύναμη μεταφέρεται στον πίσω τροχό μέσω ενός υγρού πολύδισκου συμπλέκτη και κιβωτίου έξι σχέσεων.

QJMOTOR SRT 600 – Παρουσιάστηκε στην Κίνα το νέο on-off μοντέλο

Σχεδιαστικά, το SRT 600 διατηρεί την εμφάνιση που είχαμε δει σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θυμίζοντας έντονα το Pan America της Harley-Davidson από το πλάι, ενώ ο προβολέας μας φέρνει στο μυαλό παλαιότερα Adventure μοντέλα της KTM. Το ύψος της σέλας στα 815 χιλιοστά διευκολύνει τον αναβάτη να διαχειριστεί τα 198 ονομαστικά κιλά του SRT 600, με το ρεζερβουάρ των 20,5 λίτρων γεμάτο και έτοιμο για οδήγηση. Το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο από του SRK 550, κατά 60 χιλιοστά, φτάνοντας τα 1.480 χιλιοστά, αυξάνοντας την σταθερότητα της μοτοσυκλέτας στις υψηλές ταχύτητες. Το συνολικό μήκος των 2.210 χιλιοστών δείχνει ότι η μοτοσυκλέτα είναι ικανή να φιλοξενήσει πάνω της δύο αναβάτες ευρωπαϊκού αναστήματος.

QJMOTOR SRT 600 – Παρουσιάστηκε στην Κίνα το νέο on-off μοντέλο

Στις αναρτήσεις συναντάμε και εδώ, όπως στο γυμνό, τη Marzocchi, με ένα ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά, για το οποίο δεν ανακοινώνεται διαδρομή και διάμετρος. Πίσω βρίσκουμε ένα μονό αμορτισέρ, για το οποίο επίσης δεν ανακοινώνεται διαδρομή. Επώνυμα είναι και τα φρένα, τα οποία προέρχονται από την Brembo. Την πέδηση μπροστά αναλαμβάνουν δύο δίσκοι 320 χιλιοστών με ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων! Πίσω, η ιταλική εταιρεία εφοδιάζει το SRT 600 με έναν δίσκο 260 χιλιοστών και δαγκάνα ενός εμβόλου, ενώ το δικάναλο ABS ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Οι τροχοί των 19 και 17 ιντσών, μπροστά και πίσω αντίστοιχα, πατάνε πάνω σε ελαστικά πρώτης τοποθέτησης της MAXXIS, με διαστάσεις 110/80R19 και 150/70R17, μπροστά και πίσω.

QJMOTOR SRT 600 – Παρουσιάστηκε στην Κίνα το νέο on-off μοντέλο

Ο βασικός εξοπλισμός του SRT 600 είναι γενναιόδωρος, καθώς όπως βλέπουμε περιλαμβάνει μεγάλη έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με δυνατότητα πλοήγησης, θερμαινόμενη σέλα και grip, χούφτες, ποδιά κινητήρα, σύστημα μέτρησης πίεσης ελαστικών TPMS, προβολάκια ομίχλης μπροστά, full LED φωτιστικά σώματα, αλλά και κάγκελα για πλαϊνές βαλίτσες και top-box. Τα ελαστικά παρεμβύσματα των μαρσπιέ, είναι αφαιρούμενα, υποδηλώνοντας ότι το SRT 600 είναι ικανό και για εκτός δρόμου οδήγηση -πάντα σε λογικά πλαίσια για τον χαρακτήρα του. Η απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 205 χιλιοστά, σε συνδυασμό με το μακρύ σχετικά μεταξόνιο και τον μπροστινό τροχό των 19 ιντσών συνεπικουρούν σε αυτό, με τα όρια στη χωμάτινη οδήγηση να μπαίνουν πρώτα από τους τροχούς, οι οποίοι δεν έχουν ακτίνες αλλά είναι χυτοί με μπράτσα, ενώ υποψιαζόμαστε πως και το setup των αναρτήσεων θα είναι προσανατολισμένο στην ασφάλτινη χρήση.

Αν και η απόδοση του SRT 600 πλησιάζει περισσότερο αυτή του SVT 650, με τον δικύλινδρο V-90°, οι πιθανότητες είναι ότι αν έρθει προς τα μέρη μας, ο κινητήρας θα περιοριστεί στους 47 ίππους (35kW), αντικαθιστώντας το γνωστό μας SRT 550, με στόχο την Α2 κατηγορία διπλωμάτων. Στην Κίνα η τιμή του ανακοινώθηκε στα 29.999 γουάν (3.824,80€). Αν το SRT 600 πατήσει τις ρόδες του στην χώρα μας, σίγουρα δεν μιλάμε για μια τόσο χαμηλή τιμή, όμως όπως μας έχει συνηθίσει η QJMOTOR, πιθανότατα θα είναι μία value for money πρόταση, απέναντι στον ανταγωνισμό.

QJMOTOR SRT 600 – Παρουσιάστηκε στην Κίνα το νέο on-off μοντέλοQJMOTOR SRT 600 – Παρουσιάστηκε στην Κίνα το νέο on-off μοντέλοQJMOTOR SRT 600 – Παρουσιάστηκε στην Κίνα το νέο on-off μοντέλοQJMOTOR SRT 600 – Παρουσιάστηκε στην Κίνα το νέο on-off μοντέλοQJMOTOR SRT 600 – Παρουσιάστηκε στην Κίνα το νέο on-off μοντέλο
Ετικέτες

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στον αναβάτη της εταιρείας, σε μόλις 100 αντίτυπα
motomagRieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Χρησιμοποιώντας ως βάση το enduro μοντέλο της, MR Pro, η Rieju παρουσίασε μία ειδική hard enduro έκδοση θέλοντας να τιμήσει τον αναβάτη της Alfredo Gomez, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα, ενώ εξοπλίζεται με εξαρτήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για αυτή την έκδοση, κουβαλώντας πολλά στοιχεία που έρχονται κατευθείαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αν και με παρόμοια βάση, οι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούνται για τους Hard Enduro αγώνες έχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές από τις “απλές” enduro. Τα πιο ουσιαστικά στοιχεία που βλέπουμε να διαφέρουν είναι ο τρόπος απόκκρισης του κινητήρα, αλλά και η αρκετά μεγαλύτερη προστασία των Hard Enduro μοντέλων, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ακόμη πιο σκληρές συνθήκες και εμπόδια.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Με αφορμή την ένταξη του Alfredo Gomez στους κόλπους της, η Rieju, με αρκετά μακρά πορεία στους εκτός δρόμου αγώνες, φέρνει την ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez, η οποία εξοπλίζεται με πολλά εξαρτήματα, δημιουργημένα αποκλειστικά για αυτή την έκδοση. Σε αντίθεση με το Enduro, εδώ χρειαζόμαστε ακόμη πιο άμεση απόκριση, που θα διευκολύνει την διάβαση από μεγάλα τεχνητά εμπόδια. Για να το καταφέρουν αυτό, οι μηχανικοί της ισπανικής εταιρείας έκαναν αλλαγές στον κύλινδρο του δίχρονου κινητήρα, μεταφέροντας πιο χαμηλά την εισαγωγή. Η ειδικά κατασκευασμένη εξάτμιση OXA “Alfredo Gomez” συνδυάζεται με καρμπυρατέρ Keihin PWK 36. Όλα αυτά έχουν γίνει με μόνο ένα στόχο: την βελτιωμένη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις απαιτητικές συνθήκες του Hard Enduro.

Η παχιά και ανθεκτική ποδιά του MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez είναι πολυκαρμπονική, καλύπτοντας ολόκληρο το κάτω μέρος του κινητήρα, μέχρι και το μοχλικό του πίσω αμορτισέρ. Ο μπροστινός δίσκος προστατεύεται από ένα αεριζόμενο κάλυμμα, με τα ανοδιωμένα μαύρα πλαστικά προστατευτικά του πιρουνιού να έρχονται από την Polisport. Κάλυμμα έχουμε και για τον πίσω τροχό, κατασκευασμένο από αλουμίνιο ανωδιωμένο σε κόκκινο χρώμα, ίδιο με τον οδηγό της αλυσίδας AXP, για να ταιριάζουν με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. Το ψυγείο έχει καλυφθεί από μεταλλικά προστατευτικά, τα οποία προστατεύουν το ευαίσθητο αυτό κομμάτι, ιδιαίτερα στις πλευρικές πτώσεις, που είναι και οι πιο συνήθεις. Το καπάκι του συμπλέκτη είναι ενισχυμένο, με στόχο να αντέχει τα χτυπήματα σε πέτρες και τσιμέντα, ενώ αποτελεί δημιουργία του αγωνιστικού τμήματος Rieju Power Parts Factory.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Ένα ακόμα στοιχείο που βρίσκεται αποκλειστικά στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση είναι οι χειρολαβές στο μπροστινό φτερό και στο τελείωμα της σέλας πίσω, οι οποίες χρησιμεύουν για να τραβήξεις την μοτοσυκλέτα σε περίπτωση που βρεθείς κολλημένος σε μία δύσκολη κατάσταση. Τα μαρσπιέ είναι ατσάλινα, για μεγαλύτερη αντοχή, τόσο όσον αφορά το βάρος του αναβάτη, όσο και τα χτυπήματα που δέχονται στους αγώνες Hard Enduro.

Όπως και στο enduro μοντέλο βάσης, MR Pro, το ψυγείο εξοπλίζεται με ανεμιστήρα, ο οποίος ενεργοποιείται ηλεκτρονικά. Η μετάδοση έχει κοντύνει, με το μπροστινό γρανάζι να έχει 12 δόντια, έχοντας ως στόχο την πιο άμεση απόκριση και την αυξημένη ροπή από χαμηλά. Ο LED προβολέας έχει προστατευτικό κάλυμμα, που τον προστατεύει από πέτρες και πτώσεις. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Mitas Terraforce, ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί ο Alfredo Gomez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Οι αναρτήσεις της Kayaba έρχονται από το MR Pro, με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 48 χιλιοστών με τεχνολογία κλειστού φυσιγγίου να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Τα καλάμια έχουν επίστρωση DLC για λιγότερες απώλειες από την τριβή και πιο σταθερή απόδοση. Ίδια η συνθήκη και για το μονό πίσω αμορτισέρ, το οποίο εδράζεται στο ψαλίδι με μοχλικό.

Κερασάκι στην τούρτα της περιορισμένης έκδοσης MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez αποτελεί ο αριθμός “89” στα πλαστικά, τον οποίο χρησιμοποιεί ο εργοστασιακός αναβάτης της Rieju.

Ετικέτες