Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Vespa GTS 2019 στην EICMA

Οι πιο σοφιστικέ Vespa!

Η σειρά GTS των Vespa είναι μια από τις πλέον δημοφιλής μέσα στην γκάμα της ιστορικής φίρμας και για το 2019 έχει δεχθεί μια συνολική αναβάθμιση που αφορά τις επιδόσεις, την άνεση και το στιλ. Πλέον θα διατίθεται σε πέντε εκδόσεις, καθώς εκτός από τις τέσσερις γνωστές (βασική, GTS Touring, GTS Super, GTS SuperSport) θα υπάρχει μία καινούργια έκδοση με υψηλό τεχνολογικό προφίλ, η GTS SuperTech, η οποία θα διαθέτει έγχρωμη TFT οθόνη που θα μπορεί να συνεργαστεί με την multimedia πλατφόρμα VESPA MIA, που περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό της. Για τις Vespa GTS θα υπάρχουν δύο διαθέσιμοι κινητήρες, ο i-Get των 125 κυβικών και ο καινούργιος hpe (high performance engine) των 300 κυβικών, ίδιος με αυτόν του νέου MP3 300 HPE.


Η τεχνολογία LED είναι πλήρως εφαρμοσμένη σε όλα τα φωτιστικά σώματα των GTS, ενώ η ποδιά είναι επανασχεδιασμένη δίχως όμως να χάνει το παραδοσιακό της σχήμα και ταυτότητα. Νέο είναι και το τιμόνι, με διαφορετικό πλέον σχήμα, όπως και το χρωμιομένο διακοσμητικό του μπροστινού φτερού, αλλά και οι καθρέφτες. Οι γρίλιες στο πλάι της ποδιάς έχουν δεχθεί και αυτές την στιλιστική ανανέωση, αφού πλέον είναι σε σχήμα κυψέλης. Στο πίσω μέρος, τα πλαϊνά πλαστικά έχουν νέο σχεδιασμό, ενώ οι εκδόσεις με τον κινητήρα hpe 300 διαθέτουν ένα νέο καπάκι για τον στρόφαλο και νέο προστατευτικό εξάτμισης.


Σε ό,τι αφορά την άνεση, η σέλα έχει τώρα ελαφρώς διαφορετικό σχήμα με στόχο την αύξηση της άνεσης με διαφορετικό αφρώδες και διαφορετικά εργονομικά χαρακτηριστικά. Στον στάνταρ εξοπλισμό όλων των εκδόσεων GTS συμπεριλαμβάνεται το ASR (traction control) και το ABS. Όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα μοντέλα των Vespa και Piaggio, τις GTS συνοδεύει μια μακριά λίστα από after market αξεσουάρ τόσο για την εμφάνιση, όσο και για τον τομέα της άνεσης και της λειτουργικότητας.


 

Tags: