VOGE SR1 ADV - Η Adventure έκδοση του SR1 έφτασε Ελλάδα

Ξεχωρίζει όπως και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας από τον πλούσιο εξοπλισμό του
VOGE SR1 ADV 125
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/6/2024

Ένα ακόμα Adventure scooter βγαίνει στην αγορά. Ένα ακόμα; Όχι ακριβώς, καθώς μιλάμε για μοντέλο της VOGE, που στην κορυφή των προτεραιοτήτων της βάζει το μέγιστο επίπεδο εξοπλισμού σε τιμή που συνήθως θα περιμέναμε να δούμε σε βασική έκδοση, "στεγνή" από αξεσουάρ. Στο ίδιο σκεπτικό κινείται και το SR1 ADV, το οποίο στοχεύει να προσφέρει το κάτι παραπάνω σε όλα τα επίπεδα, όσον αφορά στην κατηγορία.

Από εμφάνιση, το SR1 ADV δείχνει σύγχρονο, γωνιώδες και... σκληροτράχηλο, με ψηλή ζελατίνα, ελαστικά με τακούνια, τιμονόπλακα μοτοσυκλέτας με fatbar τιμόνι, τελικό εξάτμισης με κλίση προς τα πάνω και προσεγμένες λεπτομέρειες. Όμορφα αναδιπλούμνεα μεταλλικά μαρσπιέ συνεπιβάτη, keyless σύστημα, αναδιπλούμενο γάντζο μπροστά για τσάντες, χειρολαβές συνεπιβάτη, μεγάλη έγχρωμη LCD οθόνη, σύγχρονο κινητήρα με το ψυγείο ενσωματωμένο πάνω του, στο πλάι, κ.α.

SR1 ADV

Ο στάνταρ εξοπλισμός του SR1 ADV περιλαμβάνει:

– ΑΒS (δικάναλο)
– TCS (σύστημα ελέγχου πρόσφυσης)
– Full LED φώτα
– KEYLESS σύστημα (εκκίνησης χωρίς κλειδί)
– LCD έγχρωμη οθόνη με πλοήγηση turn by turn
– DASH CAM (κάμερα καταγραφής διαδρομών)
– Μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα
– Πρακτικό γάντζο στο εσωτερικό της ποδιάς
– Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα
– Ντουλαπάκι κάτω από το τιμόνι
– USB θύρα φόρτισης

Υγρόψυκτος κινητήρας

SR1 ADV

Ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας των 125cc με το ψυγείο ενσωματωμένο στο κάρτερ είναι ιδιαίτερα αποδοτικός από πλευράς κατανάλωσης. Επιπρόσθετα, η τεχνολογία που χρησιμοποιείται από το εργοστάσιο στην κατασκευή του εγγυάται αντοχή στη σκληρή χρήση και παράλληλα δυνατές επιδόσεις, με απόδοση 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,1 kgm ροπής στις 6.500 rpm. Και για το γνωστό ολισθηρό οδόστρωμα που στη βροχή αποτελεί εξαιρετική πίστα για πατινάζ, το SR1 ADV διαθέτει και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control)!

Ηλεκτρονικά

SR1 ADV

Πέραν του Traction Control, το SR1 ADV διαθέτει δικάναλο ΑBS και κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού. Η ζελατίνα είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη, η εκκίνηση και όλες οι λειτουργίες γίνονται χωρίς κλειδί, ενώ μια κάμερα (Dash Cam), που βρίσκεται κάτω από τους δύο προβολείς καταγράφει δεδομένα με εύκολο χειρισμό από κουμπί στο τιμόνι. Ομοίως μέσω κουμπιού ελέγχεται και η λειτουργία ανοίγματος σέλας και τάπας ρεζερβουάρ, ενώ μια βαθιά θήκη στην ποδιά, το ντουλαπάκι κάτω από το τιμόνι, ο πρακτικός γάντζος στο εσωτερικό της ποδιάς και μια θύρα USB προσφέρουν πόντους στη χρηστικότητα.

Πλαίσιο, αναρτήσεις και τροχοί

SR1 ADV

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο και το ψαλίδι αλουμινένιο. Ένα σημείο που έχει δεχθεί περικοπές για να κρατηθεί χαμηλότερη η τιμή είναι οι αναρτήσεις -σύνηθες για την κατηγορία-, που περιλαμβάνουν συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο πίσω αμορτισέρ με ξεχωριστά δοχεία αζώτου. Οι διαδρομές για Adventure scooter θα θέλαμε να είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από ότι σε ένα συμβατικό scooter όμως η Voge ενώ αναφέρεται σε "μεγάλες διαδρομές" δυστυχώς δεν μας δίνει τα χιλιοστά τους, οπότε δεν γνωρίζουμε κατά πόσο πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αναζητόντας περισσότερη πληροφόρηση βρεθήκαμε σε site του εξωτερικού όπου γίνεται λόγος για διαδρομές 121 mm μπροστά (από 93 mm στο SR1) και στα 108 mm πίσω.

Οι τροχοί είναι 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω (κλασική μέθοδος για να μεγαλώσει ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα), με τα ελαστικά διπλής χρήσης να έχουν διαστάσεις 110/80 και 130/70. Στις διαστάσεις του SR1 ADV ξεχωρίζει το βάρος των 141 κιλών, το ύψος σέλας των 810 mm και το ρεζερβουάρ των 9 λίτρων.

Τιμή και χρώματα

SR1 ADV

Η τιμή αγοράς του νέου SR1 ADV διαμορφώθηκε στα 2.895€ και το μοντέλο διατίθεται σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς: Μαύρο/Γκρι και Κόκκινο/Γκρι. Kαλύπτεται από εγγύηση 2 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων και για την απόκτησή του υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής μέχρι 72 δόσεις χωρίς προκαταβολή μέσω των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της εταιρείας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

Η νέα Moto Guzzi που λέει το δικό της "Όχι" στην παράδοση - Αύριο 28η Οκτωβρίου η αποκάλυψη

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τη δικύλινδρη entry level του Mandello del Lario
Νέο Moto Guzzi αύριο 28η Οκτωβρίου
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

27/10/2026

Η Moto Guzzi ετοιμάζεται να παρουσιάσει το επόμενο μέλος της οικογένειας μοτοσυκλετών με σήμα τον Αετό, το οποίο ξεφεύγει από τα δεδομένα των παραδοσιακών της V2 για να αποτελέσει το entry level μοντέλο της γκάμας της.

Η εικόνα των μοτοσυκλετών της Moto Guzzi έχει συνδεθεί άρρηκτα τις τελευταίες 10ετίες με τον δικύλινδρο εγκάρσια τοποθετημένο στο πλαίσιο V2 με την περιεχόμενη γωνία των 90 μοιρών. Όμως η εταιρεία από το Mandello del Lario θα μας θυμίσει αύριο ότι αυτή η διάταξη που την έχει "σημαδέψει" τα τελευταία χρόνια δεν είναι και η μοναδική, με την οποία έχει ασχοληθεί. 

Για 10ετίες η Guzzi είχε μονοκύλινδρα μοντέλα με το κύλινδρο να είναι μάλιστα παράλληλα με το έδαφος και όχι κάθετα προς αυτό (Falcone), πειραματίστηκε με πολυκύλινδρα εν σειρά μοντέλα, ενώ όταν βρέθηκε κάτω από την ίδια ιδιοκτησία με την Benelli -υπό τον Alejandro De Tomaso- είδαμε ακόμη και εν σειρά 4κύλινδρες μοτοσυκλέτες μικρού κυβισμού με σήμα τον Αετό, οι οποίες όμως ήταν Benelli.

Τώρα έρχεται μια άλλη εταιρεία του Piaggio Group, στο οποίο ανήκει η Guzzi από το 2004, να προσφέρει δικό της κινητήρα για τη νέα μοτοσυκλέτα της. Πρόκειται φυσικά για την Aprilia και τον εν σειρά δικύλινδρο που βλέπουμε στην RS 457 και στο Tuono 457, έναν εξαιρετικό σε απόδοση κινητήρα που σχεδιάστηκε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μοτοσυκλέτες που μπορούν να οδηγηθούν με δίπλωμα κατηγορίας Α2. Ο κινητήρας δεν αναμένεται να ξεπερνά σε απόδοση το όριο των 47 ίππων μένοντας έτσι εντός των ορίων της κατηγορίας.

Όπως μπορείτε να δείτε τόσο στο teaser video που ακολουθεί όσο και στα δύο καρέ που καταφέραμε να κόψουμε από αυτό και να τα κάνουμε μία εικόνα, η νέα Guzzi φέρει τον σύγχρονο προβολέα με το Αετό στη μέση που έχουμε δει και στα V7, ίσως όμως να μην είναι ακριβώς ο ίδιος. Από εκεί και πίσω η μοτοσυκλέτα φαίνεται πιο μοντέρνα σε σχεδίαση από το best seller της εταιρείας V7, έχοντας ωστόσο και κάποια ρετρό στοιχεία. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι η μοτοσυκλέτα τελικά θα έχει το αμορτισέρ παράκεντρα και όχι κεντρικά τοποθετημένο, κάτι που αρχικά φαινόταν ότι βρίσκεται εκεί για... παραπληροφόρηση (περισσότερα εδώ), ενώ μπροστά βλέπουμε ανεστραμμένο πιρούνι με χρυσές μπότες.

Τα πάντα θα αποκαλυφθούν αύριο για την εν σειρά δικύλινδρη Guzzi. Μέχρι τότε μας κρατάει συντροφιά το σύντομο teaser της εταιρείας που μπορείτε να δείτε παρακάτω.