VOGE SR1 125 - Το αναλυτικό δελτίο τύπου

H πόλη στα χέρια σας
Voge SR1
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/9/2023

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας στην Ελλάδα του νέου A1 Scooter της VOGE, η επίσημη αντιπροσωπεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα αναλυτικό δελτίο τύπου για το ιδιαίτερα σημαντικό για την εγχώρια αγορά δίκυκλο.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της VOGE:

"Κορυφαία τεχνολογία και εξοπλισμός, ιταλική σχεδίαση, GT χαρακτήρας, μοναδική άνεση, ποιότητα που ξεφεύγει και όλα μαζί συνθέτουν την καλύτερη πρόταση της αγοράς στα 125 κυβικά.

H γκάμα της Voge επεκτείνεται με καταιγιστικό ρυθμό και το νέο SR1 σηματοδοτεί την εντυπωσιακή της είσοδο στην άκρως εμπορική κατηγορία των scooter 125cc. Υγρόψυκτος κινητήρας, Bosch ψεκασμός, δικάναλο ABS, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης TCS με δυνατότητα απενεργοποίησης, κάμερα HD καταγραφής δεδομένων, σύστημα εκκίνησης και λειτουργιών χωρίς κλειδί, φρένο πανικού, Full Led φωτιστικά σώματα, προβολέας με φώτα ημέρας (DRL) και ψηφιακή έγχρωμη οθόνη σε μια τιμή που δεν έχει προηγούμενο!

Πολυτελής κατασκευή

Voge SR1

Το SR1 έχει σχεδιαστεί στην Ιταλία και ανήκει στην κατηγορία των scooter Luxury GT, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη συνολική ποιότητα κατασκευής και με το φινίρισμα και τη βαφή να δημιουργούν ένα σύνολο με μοναδικά χαρακτηριστικά πολυτελείας. Προορισμός του είναι να προσφέρει μια διασκεδαστική, εύκολη και ασφαλή εμπειρία οδήγησης σε όλες τις συνθήκες, με την άνετη θέση οδήγησης, την ισχύ του κινητήρα και τις συμπαγείς διαστάσεις να κάνουν την οδήγηση εύκολη και ασφαλή υπόθεση. Κάθε λεπτομέρεια έχει μελετηθεί έτσι ώστε το σύνολο να ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες όσων θέλουν ένα μοντέλο κορυφαίας κατηγορίας χωρίς να πληρώσουν κάποιο βαρύ αντίτιμο.

Κομψό, χρηστικό, άνετο

Voge SR1

Ιδιαίτερα κομψή και ταυτόχρονα επιθετική η σχεδίαση, που τονίζεται από τους προβολείς LED και τις αιχμηρές επιφάνειες, με την έντονη αίσθηση πολυτελούς κατασκευής να κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή. Η σέλα είναι μεγάλη και άνετη, ικανή να μεταφέρει δύο άτομα και να φιλοξενήσει ένα κράνος και διάφορα άλλα αντικείμενα. Η αεροδυναμική προστασία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και σε αυτό συμβάλουν τόσο η μελετημένη σχεδίαση των πλαστικών τμημάτων όσο και η μεγάλη φυμέ ζελατίνα. Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται από σύστημα Keyless, όπως πχ το άνοιγμα της σέλας και της τάπας του δοχείου καυσίμου, με τον αναβάτη να απολαμβάνει έναν υπερπλούσιο εξοπλισμό, τον πληρέστερο στην κατηγορία. Ένα ντουλαπάκι βρίσκεται κάτω από το τιμόνι και περιέχει θύρα USB 2.0 αλλά και ειδικά προσαρμοσμένη θέση για ασφαλή τοποθέτηση smartphone. H στήριξη του scooter μπορεί να γίνει είτε με τη χρήση πλαϊνού, είτε κεντρικού σταντ, ενώ ο/η συνεπιβάτης θα αισθανθεί πολύ άνετα στη σέλα, κάνοντας χρήση των μεγάλων αναδιπλούμενων μαρσπιέ και των επίσης μεγάλων χειρολαβών που έχει στη διάθεσή του.

Κινητήρας, όλη η ισχύς που χρειάζεστε

Voge SR1

Το SR1 είναι εξοπλισμένο με έναν εντελώς νέο και σύγχρονο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 124,9cc. Καλύπτει τις προδιαγραφές Euro5 και αποδίδει 11,6Hp, με τη ροπή των 10,5Nm να εγγυάται γεμάτη λειτουργία και δυνατές επιταχύνσεις από τις πολύ χαμηλές στροφές. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, το SR1 κάλλιστα μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια σε κάθε δρόμο, ακόμα και σε επίπεδο εθνικού δικτύου. Η λειτουργία του κινητήρα είναι απόλυτα γραμμική, χωρίς ξεσπάσματα, παράλληλα και χωρίς ενοχλητικούς κραδασμούς. Η οικονομία στην κατανάλωση είναι δεδομένη, με το SR1 να μπορεί να καλύψει πάνω από 300 χιλιόμετρα με έναν ανεφοδιασμό.

Τεχνολογική έξαρση

Voge SR1 - Το δελτίο τύπου

Η μεγάλη έγχρωμη οθόνη LCD προσφέρει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, καθώς και βέλτιστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Το smartphone μπορεί να επαναφορτιστεί μέσω μιας υποδοχής USB 2.0, η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα ντουλαπάκι κάτω από το τιμόνι. Το έξυπνο κλειδί σάς επιτρέπει να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε το scooter κρατώντας το κλειδί στην τσέπη σας, χωρίς να χρειάζεται να το τοποθετήσετε στην ανάφλεξη. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία αναζήτησης χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κουμπί στο κλειδί, το οποίο σας επιτρέπει να εντοπίσετε το scooter σε μέγιστη απόσταση 30 μέτρων. Το νέο SR1 διαθέτει επίσης το σύστημα ESS, το οποίο ανάβει αυτόματα τα φώτα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος, συμβάλλοντας έτσι στην αποφυγή συγκρούσεων από πίσω. Στο βασικό εξοπλισμό υπάρχει και κάμερα HD τοποθετημένη στο εμπρός μέρος του scooter, για λήψη video και εγγραφή εικόνων κατά τη διάρκεια της οδήγησης!

Η ασφάλεια στο επίκεντρο

Voge SR1

Το σύστημα πέδησης με δισκόφρενα σε κάθε τροχό διαθέτει δικάναλο ABS τελευταίας γενιάς και εγγυάται ιδιαίτερα μειωμένες αποστάσεις ακινητοποίησης. Η ανάρτηση είναι υψηλών προδιαγραφών, συνδυάζοντας άνεση και ακρίβεια ακόμη και σε κακοτράχαλους δρόμους. Το μικρό βάρος (139Kg), το χαμηλό ύψος από το έδαφος (775mm) και το κοντό μεταξόνιο (1320mm) εξασφαλίζουν ευελιξία και αμεσότητα στις αλλαγές κατεύθυνσης, κάνοντας εύκολο το χειρισμό και αυξάνοντας την οδηγική ασφάλεια. Οι αλουμινένιες ζάντες (14" εμπρός και 13" πίσω) διαθέτουν ελαστικά σε διαστάσεις 110/70-14 και 130/70-13 αντίστοιχα. Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) εκτοξεύει την ενεργητική ασφάλεια του συνόλου, καθώς αποτρέπει την περιττή περιστροφή του πίσω τροχού κατά την επιτάχυνση, συμβάλλοντας στον απόλυτο έλεγχο του SR1 ακόμη και σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης. O αναβάτης μάλιστα μπορεί και να το απενεργοποιήσει κατά βούληση μέσω ενός μπουτόν στην αριστερή πλευρά του τιμονιού.

Χωρίς αντίπαλο

Voge SR1

Η τιμή αγοράς του νέου SR1 είναι μόλις 2.595€ και είναι αυτή που καθιστά το νέο scooter της Voge ασυναγώνιστο στον εμπορικό στίβο. Όσο και να ψάξει ο κάθε ενδιαφερόμενος, scooter με αυτά τα χαρακτηριστικά πολυτελείας και αυτόν τον εξοπλισμό, σε χαμηλότερη τιμή δεν θα καταφέρει να βρει.

Το νέο SR1 είναι άμεσα διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς (Λευκό, Μαύρο, Γκρι), καλύπτεται από εγγύηση 2 ετών και για την απόκτησή του υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής σε 18 άτοκες δόσεις ή/και μέχρι 72 έντοκες χωρίς προκαταβολή. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο λινκ https://voge.gr/bike/sr1/

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ SR1

 • Υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας 124,9cc

 • Ισχύς 11,6Hp

 • Ροπή 10,5Nm

 • Ηλεκτρονικός ψεκασμός Bosch EFI

 • Ηλεκτρονικό Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης (TCS)

 • Δικάναλο ABS

 • Full Led φωτιστικά σώματα

 • Σύστημα φρένων πανικού ESS (Emergency Stop Signal System)

 • Μπροστινή κάμερα 1080p

 • Λειτουργία Keyless

 • Έγχρωμη οθόνη LCD

 • Ζάντες αλουμινίου

 • Θύρα USB 2.0

 • Χώρος αποθήκευσης κάτω από το τιμόνι

 • Μεγάλος χώρος κάτω από τη σέλα (29 λίτρα)

 • Φυμέ ζελατίνα φέρινγκ

 • Σχάρα αποσκευών

 • Όρθιο και πλαϊνό σταντ

 • Ρεζερβουάρ 8 λίτρων"

Ετικέτες

KTM 450 Rally Replica 2025 - Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Σε περιορισμένη παραγωγή 100 τεμαχίων και τιμή… όταν παραγγείλεις
motomagKTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/4/2024

Η KTM φέρνει το ανανεωμένο 450 Rally Replica στην γκάμα της, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ιδιώτες που τρέχουν σε Rally να αποκτήσουν μία κορυφαία μοτοσυκλέτα, η οποία κουβαλάει πάνω της όλη την τεχνογνωσία που έχουν συλλέξει οι “πορτοκαλί” από την πολύχρονη εμπλοκή τους με θρυλικούς χωμάτινους αγώνες αντοχής, όπως το Dakar.

Μετρώντας μέχρι σήμερα 235 νίκες σε σκέλη του Rally Dakar και 19 τίτλους, είναι ξεκάθαρο ότι η KTM έχει θέσει τα σωστά θεμέλια για να θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές του θεσμού. Το 450 Rally Replica έχει παίξει σημαντικό ρόλο για την κατάκτηση των 10 από αυτούς τους τίτλους, καθιστώντας το ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην ιστορία του θεσμού, ενώ το όνομά του έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο με τα πρωταθλήματα Rally Raid. Οι αυστριακοί αποφάσισαν για το 2025 να ανανεώσουν το θρυλικό του μοντέλο, δίνοντας την ευκαιρία σε 100 τυχερούς ιδιώτες να νιώσουν εργοστασιακοί αναβάτες.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Το 450 Rally Replica έχει δεχτεί την πιο σημαντική ανανέωση από το 2020, με νέο κινητήρα, πιο επιθετικό σχεδιασμό και αναθεωρημένο πλαίσιο, το οποίο έχει εξελιχθεί από την KTM Factory Racing. Σύμφωνα με τους αυστριακούς, η νέα έκδοση είναι πιο κοντά από ποτέ, μέχρι σήμερα, στο πρωτότυπο των εργοστασιακών αναβατών.

Ξεκινάμε από την “καρδιά” της μοτοσυκλέτας, τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 450 κυβικών με τροφοδοσία ψεκασμού, που συναντάμε στα Motocross και Enduro μοντέλα της KTM, όπου η κεφαλή με τον 1ΕΕΚ έχει επανασχεδιαστεί. Ο συμπλέκτης και το κιβώτιο ταχυτήτων έχουν ενισχυθεί, για μεγαλύτερη αντοχή και αξιοπιστία, χωρίς να θυσιάζεται η απόδοση. Η ψύξη γίνεται πλέον από δύο ξεχωριστά ψυγεία, αντί για την μία ενιαία μονάδα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, με στόχο τη βελτιωμένη ροή του ψυκτικού και την καλύτερη ψύξη των μετάλλων του κινητήρα.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Νέο είναι και το πλαίσιο, το οποίο έχει κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις του αγωνιστικού τμήματος KTM Motorsports. Για τη δημιουργία του ακολουθήθηκε η τεχνική “hydro-forming”, ενώ οι ατσάλινοι σωλήνες έχουν κοπεί με laser για μεγαλύτερη ακρίβεια. Χάρη στις τεχνικές αυτές και την τεχνολογία CAD, έχουν υπολογιστεί τόσο η διαμήκης όσο και η στρεπτική ακαμψία. Σύμφωνα με την KTM τα υψηλά επίπεδα πληροφόρησης στον αναβάτη παραμένουν, απορροφώντας τις ανωμαλίες χωρίς να θυσιάζεται η σταθερότητα στις ευθείες. Το νέο αλουμινένιο ψαλίδι είναι κενό στο εσωτερικό του και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βελτιωμένη ακαμψία και αξιοπιστία, με το χαμηλότερο δυνατό βάρος.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Πίσω βρίσκουμε ένα ρεζερβουάρ 16 λίτρων, το οποίο λειτουργεί και ως υποπλαίσιο, ενώ δύο ακόμα χωρητικότητας 9 και 9,5 λίτρων μπροστά, με τα συνολικά 34,5 λίτρα βενζίνης να προσφέρουν υψηλά επίπεδα αυτονομίας στο 450 Rally Replica του 2025, ακόμη και για τα μεγαλύτερα σε απόσταση rally. Τα ρεζερβουάρ ελέγχονται από δύο ξεχωριστές αντλίες βενζίνης, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα η μία από την άλλη, είτε για τα μπροστινά, είτε για το πίσω.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Στις αναρτήσεις η KTM εξοπλίζει το ανανεωμένο 450 Rally Replica με τις πιο πρόσφατες δημιουργίες της σειράς WP PRO. Μπροστά το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 48 χιλιοστών WP XACT PRO 7548 με τεχνολογία κλειστού φυσιγγίου, δένει πάνω σε κατεργασμένες σε εργαλειομηχανή CNC τιμονόπλακες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε 23 χιλιοστά offset. Η άνω τιμονόπλακα εξοπλίζεται επίσης με καβάλετα με σύστημα PHDS, που έχει εξελιχθεί από την ίδια την KTM. Πίσω, το μονό αμορτισέρ WP XACT PRO 7750 είναι πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ έχει δοκιμαστεί σε οριακές συνθήκες σε πολλαπλά σκέλη Rally, από τους εργοστασιακούς αναβάτες, Kevin Benavides και Matthias Walkner. Το πακέτο ολοκληρώνει ένα σταμπιλιζατέρ τιμονιού SCOTTS.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Εμφανισιακά, το 450 Rally Replica του 2025 έχει δεχτεί σημαντικές αλλαγές, με περισσότερες γωνίες και πιο επιθετικό ύφος. Ο ειδικά σχεδιασμένος πύργος από carbon fiber, για χαμηλό βάρος, προστατεύεται από ένα βελτιωμένο φαίρινγκ, το οποίο υπόσχεται καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά. Αυτό μεταφράζεται σε λιγότερους στροβιλισμούς και θόρυβο, για τον αναβάτη. Τα όργανα είναι και αυτά νέα, πιο στενά, με ενσωματωμένες τις προειδοποιητικές λυχνίες, ενώ υπάρχει η πρόβλεψη για εγκατάσταση ψηφιακού roadbook. Ο νέος LED προβολέας έχει, σύμφωνα με την KTM, 33% ισχυρότερη δέσμη φωτός, για πιο εύκολη πλοήγηση στα πολύ πρωινά ή τα νυχτερινά σκέλη.

Μία όμορφη λεπτομέρεια που συναντάμε στο 450 Rally Replica είναι μία ειδικά σχεδιασμένη και κατασκευασμένη γι’ αυτό εργαλειοθήκη, η οποία έχει ενσωματωθεί στο προστατευτικό κάλυμμα του κινητήρα. Με αυτόν τον τρόπο, ο αναβάτης έχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε εργαλεία, ενώ ταυτόχρονα τον απαλλάσσει από την ανάγκη να κουβαλάει ο ίδιος ό,τι χρειάζεται, καταπονώντας ακόμη περισσότερο το σώμα του με επιπλέον βάρος.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Το 450 Rally Replica κατασκευάζεται και συναρμολογείται στην Αυστρία από το αγωνιστικό τμήμα KTM Motorsports και ρυθμίζεται για κάθε αναβάτη ξεχωριστά. Θα είναι διαθέσιμο σε μόλις 100 κομμάτια για όλο τον κόσμο, με τις παραγγελίες να ξεκινούν στις 24 Απριλίου 2024. Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα από τα 100 αντίτυπα, τότε θα πρέπει να κατευθυνθείτε στον πλησιέστερο έμπορο μοτοσυκλετών KTM, προκειμένου να παραγγείλετε την KTM 450 Rally Replica 2025, όπου θα μπορέσετε να ενημερωθείτε και για την τιμή της.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφουςKTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφουςKTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους