Voge SR1 - Κορυφαία στάνταρ εξοπλισμού για την Α1 κατηγορία, με value for money χαρακτήρα

Διαθέτει σχεδόν τα πάντα, σε τιμή βασικού μεταφορικού μέσου, ανταγωνιζόμενο τα ακριβότερα scooter της κατηγορίας του
Voge SR1
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/9/2023

Το SR1 είναι το νέο scooter της Voge για την Α1 κατηγορία, και όπως και τα υπόλοιπα δίκυκλα της εταιρείας έρχεται πρεσβεύοντας τις ίδιες εταιρικές αξίες του κορυφαίου εξοπλισμού, της ποιοτικής κατασκευής και της εξαιρετικής τιμής για όσα προσφέρει.

Η πρόταση της Voge αφορά σε ένα αστικό scooter με σύγχρονη σχεδίαση και τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω.

Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετράχρονος και ψεκαστός κινητήρας των 124,9 κ.εκ. αποδίδει 11,4 hp / 8.500 rpm, με ροπή 1,12 kgm / 6.500 rpm, έχοντας να κινήσει ένα βάρος 139 κιλών που είναι το επίσημο βάρος του scooter. H χωρητικότητα του ρεζερβουάρ στα 8 λίτρα προσφέρει μεγάλη αυτονομία, ειδικά σε συνδυασμό με τη χαρακτηριστική οικονομία καυσίμου ενός τετράχρονου Α1 scooter, την οποία θα μετρήσουμε μόλις το πάρουμε στα χέρια μας για δοκιμή.

Voge SR1

Στα φρένα το SR1 φέρει μεγάλο δισκόφρενο 240 mm με διπίστονη δαγκάνα μπροστά, και έναν ακόμα δίσκο 220 mm πίσω, ενώ το δικάναλο ABS βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Voge SR1

Και καθώς βρισκόμαστε στο θέμα του στάνταρ εξοπλισμού, εκεί θα βρούμε και σύστημα Traction Control TCS για τον έλεγχο της πρόσφυσης, ESS σύστημα που αναβοσβήνει τα φλας σε φρενάρισμα πανικού, Keyless σύστημα για ευκολία χρήσης...

Voge SR1

...έγχρωμη LCD οθόνη οργάνων -χωρίς συνδεσιμότητα...

Voge SR1

...full-LED φώτα και DRL LED λαμπτήρες...

Voge SR1

...μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 29 λίτρων κάτω από τη σέλα για αποθήκευση ενός full-face κράνους -όπως υποστηρίζει η εταιρεία-, ντουλαπάκι κάτω από το τιμόνι, USB θύρα φόρτισης, μονό και διπλό σταντ, χειρολαβές συνεπιβάτη και σχάρα... ακόμα και Dash Cam έχουμε για να καταγράφει ο αναβάτης τις διαδρομές του!

Voge SR1

Η σέλα είναι χαμηλή, στα 775 mm, ώστε να είναι το scooter της Voge προσβάσιμο σε όλα τα μεγέθη αναβατών, ενώ στα έξτρα αξεσουάρ βρίσκουμε top-box 47 λίτρων που χωρά όχι ένα αλλά δύο full-face κράνη.

H τιμή του Voge SR1 στην Ελλάδα βρίσκεται στα 2.595 ευρώ, με το scooter να διατίθεται σε 3 χρώματα: λευκό, μαύρο και γκρι.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα του SR1, ΕΔΩ.

 

Ετικέτες

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες