Voge SR1 - Κορυφαία στάνταρ εξοπλισμού για την Α1 κατηγορία, με value for money χαρακτήρα

Διαθέτει σχεδόν τα πάντα, σε τιμή βασικού μεταφορικού μέσου, ανταγωνιζόμενο τα ακριβότερα scooter της κατηγορίας του
Voge SR1
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/9/2023

Το SR1 είναι το νέο scooter της Voge για την Α1 κατηγορία, και όπως και τα υπόλοιπα δίκυκλα της εταιρείας έρχεται πρεσβεύοντας τις ίδιες εταιρικές αξίες του κορυφαίου εξοπλισμού, της ποιοτικής κατασκευής και της εξαιρετικής τιμής για όσα προσφέρει.

Η πρόταση της Voge αφορά σε ένα αστικό scooter με σύγχρονη σχεδίαση και τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω.

Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετράχρονος και ψεκαστός κινητήρας των 124,9 κ.εκ. αποδίδει 11,4 hp / 8.500 rpm, με ροπή 1,12 kgm / 6.500 rpm, έχοντας να κινήσει ένα βάρος 139 κιλών που είναι το επίσημο βάρος του scooter. H χωρητικότητα του ρεζερβουάρ στα 8 λίτρα προσφέρει μεγάλη αυτονομία, ειδικά σε συνδυασμό με τη χαρακτηριστική οικονομία καυσίμου ενός τετράχρονου Α1 scooter, την οποία θα μετρήσουμε μόλις το πάρουμε στα χέρια μας για δοκιμή.

Voge SR1

Στα φρένα το SR1 φέρει μεγάλο δισκόφρενο 240 mm με διπίστονη δαγκάνα μπροστά, και έναν ακόμα δίσκο 220 mm πίσω, ενώ το δικάναλο ABS βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Voge SR1

Και καθώς βρισκόμαστε στο θέμα του στάνταρ εξοπλισμού, εκεί θα βρούμε και σύστημα Traction Control TCS για τον έλεγχο της πρόσφυσης, ESS σύστημα που αναβοσβήνει τα φλας σε φρενάρισμα πανικού, Keyless σύστημα για ευκολία χρήσης...

Voge SR1

...έγχρωμη LCD οθόνη οργάνων -χωρίς συνδεσιμότητα...

Voge SR1

...full-LED φώτα και DRL LED λαμπτήρες...

Voge SR1

...μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 29 λίτρων κάτω από τη σέλα για αποθήκευση ενός full-face κράνους -όπως υποστηρίζει η εταιρεία-, ντουλαπάκι κάτω από το τιμόνι, USB θύρα φόρτισης, μονό και διπλό σταντ, χειρολαβές συνεπιβάτη και σχάρα... ακόμα και Dash Cam έχουμε για να καταγράφει ο αναβάτης τις διαδρομές του!

Voge SR1

Η σέλα είναι χαμηλή, στα 775 mm, ώστε να είναι το scooter της Voge προσβάσιμο σε όλα τα μεγέθη αναβατών, ενώ στα έξτρα αξεσουάρ βρίσκουμε top-box 47 λίτρων που χωρά όχι ένα αλλά δύο full-face κράνη.

H τιμή του Voge SR1 στην Ελλάδα βρίσκεται στα 2.595 ευρώ, με το scooter να διατίθεται σε 3 χρώματα: λευκό, μαύρο και γκρι.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα του SR1, ΕΔΩ.

 

Ετικέτες

Suzuki: Θα βγάλει νέα μοντέλα στα 350 και 500 κυβικά! Αντεπίθεση Hamamatsu

Έρχονται νέα μικρομεσαία μοντέλα από το Hamamatsu
Suzuki mid range expansion
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

1/12/2025

Η ιαπωνική εταιρεία εξετάζει την είσοδό της σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες μοτοσυκλετών, με τα οικονομικά, εύκολα στη απόκτηση και χρήση μοντέλα να κερδίζουν συνεχώς έδαφος τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ασία.

Κατά την πρόσφατη έκθεση EICMA στο Μιλάνο, ο Πρόεδρος της Suzuki, Toshihiro Suzuki, και ο Γενικός Διευθυντής Marketing και Σχεδιασμού Μοτοσυκλετών, Akira Kyuji, μίλησαν για την πιθανή επέκταση της εταιρείας στην κατηγορία 350 έως 500 κυβικών.

"Είναι μια κατηγορία που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στους πελάτες," δήλωσε ο Kyuji. "Φυσικά, κατασκευαστές όπως εμείς, πρέπει να κινηθούμε προς τα εκεί. Αν υπάρχει ζήτηση, πρέπει να ανταποκριθούμε."

Η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική βέβαια, από κατασκευαστές όπως εσάς, περιμένει κανείς να έχετε κινηθεί εκεί δημιουργώντας την ζήτηση ή ανιχνεύοντας τα πρώτα ψήγματα, όχι να απαντάτε κατόπιν πρόκλησης. Η Suzuki είχε κάποτε την γκάμα περισσότερο συμπληρώμενη από τώρα με απίστευτα αξιόπιστες μικρές ON-OFF, όπως το V-Strom 250, που συνεχίζει στις αγορές της Ασίας αλλά σταμάτησε λόγο κόστους στην Ευρώπη. Ουσιαστικά δηλαδή άφησαν την πόρτα ανοικτή και τα σκυλιά δεμένα, οπότε τώρα απλά διορθώνουν το λάθος εκείνο.

Φέτος, η Suzuki παρουσίασε το επερχόμενο SV-7GX, μια sport touring μεσαίου βάρους και κυβισμού μοτοσυκλέτα, εμφυσώντας και άλλη ζωή στον 645cc V-twin κινητήρα που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1999, φέρνοντας την απέναντι στην Yamaha Tracer 7.

Suzuki mid range expansion

Η Suzuki διαθέτει ήδη έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 398cc με ψεκασμό καυσίμου για τα μοντέλα DR-Z4S και DR-Z4SM, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε νέα μοντέλα με τις απαραίτητες προσαρμογές. Η ισχύς του φτάνει τους 37,5 ίππους και είναι συμβατός με τα τελευταία πρότυπα Euro5+.

"Η ζήτηση για μοτοσυκλέτες μεταξύ 350 και 500 κυβικών αυξάνεται συνεχώς, όχι μόνο στην Ευρώπη," παραδέχτηκε ο Kyuji, σημειώνοντας ότι αγορές όπως η Κίνα έχουν δει μεγάλη άνοδο σε μοτοσυκλέτες αυτής της χωρητικότητας λόγω αλλαγών στη νομοθεσία.

Η δημοτικότητα των μικρότερων μοτοσυκλετών φαίνεται καθαρά μέσα από τις κινήσεις εταιρειών όπως η Royal Enfield, Triumph, BMW και KTM, οι οποίες συνεργάζονται με ινδικές εταιρείες για την παραγωγή προσιτών μικρομεσαίων μοτοσυκλετών.

Suzuki mid range expansion

Η Suzuki έχει ήδη ισχυρή παρουσία στην Ινδία, έχοντας κατασκευάσει πάνω από εννέα εκατομμύρια μοτοσυκλέτες από το 2006. To νέο εργοστάσιο στη Kharkhoda της Haryana αναμένεται να ανοίξει με αρχική παραγωγική ικανότητα 750.000 μονάδων ετησίως.

Πολλά από τα νέα μοντέλα επιλέγουν retro σχεδιασμό, αντλώντας ιστορικά ονόματα από το παρελθόν των εταιρειών προσπαθώντας να προβάλουν μια συνέχεια, ακόμα και εκεί που έχει κοπεί, ενώ μένει να δούμε εάν η προσέγγιση της Suzuki θα είναι αντίστοιχη.

"Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε σχέδια μελλοντικών μοντέλων. Αλλά η ζήτηση είναι ζήτηση, και η δουλειά μας είναι να την καλύψουμε," πρόσθεσε ο Kyuji.

Ο Toshihiro Suzuki τόνισε επίσης την ταχεία ανάπτυξη της κινεζικής βιομηχανίας μοτοσυκλετών και τη σημασία να παρακολουθούν τις καινοτομίες της.

Suzuki mid range expansion

Παρά την παραγωγή νέων δικύλινδρων εν σειρά κινητήρων 776cc με 82 ίππους, η Suzuki αποφάσισε να συνεχίσει να εξελίσσει τον 26 ετών 645cc V-twin κινητήρα για το SV-7GX του 2026.

"Τεχνικά, ένας δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας με γωνία κομβίων στροφαλοφόρου στις 270 μοίρες μπορεί να προσφέρει απόδοση σχεδόν σαν V-twin, αλλά το πλεονέκτημα του V κινητήρα είναι η συμπαγής σχεδίασή του. Η φιλοσοφία μας είναι να φτιάχνουμε μοτοσυκλέτες με χαμηλότερες σέλες, νομίζω ότι το πλεονέκτημα αυτού του V-twin κινητήρα είναι απλώς το μέγεθος της μοτοσυκλέτας, λεπτή και συμπαγής εσωτερική του σχεδίαση.

Ο νέος κινητήρας συνδυάζεται με ride-by-wire και αμφίδρομο quickshifter. Όσο για μελλοντικά SV650 ή πιο σπορ S εκδόσεις, ο Πρόεδρος δήλωσε, "Αυτός ο V-twin κινητήρας είναι ένας θησαυρός για τη Suzuki, και θέλουμε να τον διατηρήσουμε και να τον αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, γιατί οι άλλοι κατασκευαστές δεν έχουν κάτι αντίστοιχο."