Yamaha NMAX 125 2025 - Αισθητική ανανέωση για το mini GT σκούτερ [Video]

Και σε έκδοση Tech MAX για πρώτη φορά
Yamaha NMAX 125 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/11/2024

Έπειτα από την ανανέωση του ΤΜΑΧ, η Yamaha προχώρησε στην αποκάλυψη και του ανανεωμένου NMAX 125 φροντίζοντας έτσι την κορυφή αλλά και τη βάση της γκάμας "MAX".

Από τα πλέον ολοκληρωμένα scooter της κατηγορίας του το Yamaha NMAX φρεσκάρεται πλήρως αισθητικά για τη νέα χρονιά χωρίς ωστόσο να χάσει το γνώριμο σχήμα του.

Η ιαπωνική εταιρεία άλλαξε όλα τα πλαστικά του NMAX 125, ενώ από τις αλλαγές δεν "γλίτωσαν" ούτε τα LED φωτιστικά σώματα που ενσωματώνουν στη σχεδίαση τους τα φλας στο εμπρός και το πίσω μέρος. 

Yamaha NMAX 125 2025 και Tech MAX 125

Στον προδιαγραφών Euro 5+ κινητήρα των 12,2 ίππων και 1,1 κιλού ροπής, δεν υπάρχουν αλλαγές με το μοτέρ που αξιοποιεί και σύστημα Start/Stop να προσφέρει σύμφωνα με τη Yamaha αυτονομία που φτάνει κοντά στα 300 χλμ., με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ των 7,1 λίτρων. Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκει επίσης το Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης (TCS), το keyless σύστημα ενεργοποίησης και εκκίνησης του κινητήρα, όπως και η USB-C θύρα στην αριστερή θήκη της ποδιάς.

Η έκδοση Tech Max φέρει επιπλέον της στάνταρ έκδοσης του scooter της Yamaha με έγχρωμη TFT οθόνη 4,2 ιντσών και πάνω από αυτή οθόνη LCD 3,7 ιντσών ως πίνακα πληροφοριών έναντι εκείνης των 4,2 ιντσών του βασικού NMAX. Η TFT οθόνη προσφέρει συνδεσιμότητα με κινητό αλλά και δωρεάν πλοήγηση Garmin. 

Yamaha NMAX 125 2025 και Tech MAX 125

Το NMAX Tech Max διαφέρει επίσης στην επένδυση της σέλας, η οποία είναι από δερματίνη με τις ραφές να είναι χρυσαφί, ενώ έχει και σουέτ λεπτομέρειες. Η έκδοση Tech Max είναι διαθέσιμη στα αποκλειστικά χρώματα Ceramic Grey και Dark Magma.

Yamaha NMAX 125 2025 και Tech MAX 125

Στη σχετική ανακοίνωση της Yamaha δεν γίνεται λόγος για την έκδοση με τον κινητήρα των 155 κ.εκ. με τους Ιάπωνες να δίνουν έμφαση στο 125άρι που μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα αυτοκίνητου. Tο μοντέλο με τον κινητήρα των 155 κ.εκ. είχε παρουσιαστεί νωρίτερα το περασμένο καλοκαίρι για την αγορά της Ινδονησίας και έφερε τις σχεδιαστικές αλλαγές που βλέπουμε στο ευρωπαϊκό 125άρι, ωστόσο είχε και άλλες αλλαγές στον κινητήρα του και συγκεκριμένα στο κιβώτιο με τη Yamaha να ενσωματώνει τη μετάδοση Yamaha Electronic CVT Transmission Technology (YECVT). Η εν λόγω μετάδοση δεν αναφέρεται για το NMAX 125, ενώ είναι άγνωστο προς το παρόν αν το 155 θα έρθει στην Ευρώπη.

 

Ο CEO της BMW αποκαλύπτει το πρωτότυπο R20 [Video]

Μέσω νέας σειράς βίντεο της BMW Motorrad, ο Markus Flasch μας χαρίζει μερικά πλάνα δράσης και μια γεύση από τον ήχο του δίλιτρου R20
BMW R20
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/9/2026

Υπό τον τίτλο ‘The Ones Who Ride’ (Αυτοί Που Οδηγούν), η BMW Motorrad ξεκινά μια σειρά βίντεο που εστιάζει στους ανθρώπους της εταιρείας και στο πρώτο επεισόδιο, με τίτλο Vision (Όραμα), πρωταγωνιστής είναι ο διευθύνων σύμβουλός της, Markus Flasch.

Εκεί ο Γερμανός μας μιλά για τη θέση του, για τις μοτοσυκλέτες της εταιρείας και το όραμά του για την εταιρεία, μιλώντας μέσα από έναν προσωπικό χώρο στο σπίτι του, εκεί που τον περιμένουν κάθε μέρα οι δικές του μοτοσυκλέτες – μια σειρά νέων και κλασικών BMW και Moto Guzzi.

BMW R20

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η R20, η επόμενη εξέλιξη του σχεδίου Bix Boxer που αφήνει πίσω τα 1800 κυβικά των R18 για να φτάσει στα 2000 cc με μια café racer μοτοσυκλέτα που έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο της σε πρωτότυπη μορφή το 2024 στην εκδήλωση Concorso d’ Eleganza Villa d’ Este στις όχθες της ιταλικής λίμνης Como.

BMW R20

Η R20 συνεχίζει την εξέλιξή της για να φτάσει στη γραμμή παραγωγής της BMW, κάτι που φαίνεται πως δεν απέχει και πολύ, μιας και η μοτοσυκλέτα που καβάλησε ο Flasch παραμένει μεν θεωρητικά ένα πρωτότυπο, αλλά δείχνει να βρίσκεται πολύ κοντά στην τελική της μορφή. Αυτό το παραδέχεται και ο ίδιος ο διευθυντής, λέγοντας μάλιστα στο βίντεο πως, “η μοτοσυκλέτα δείχνει έτοιμη, ίσως πρέπει να επισπεύσουμε την παρουσίασή της, πρέπει να μιλήσω με τους μηχανικούς μου”.

BMW Vision K18

Στο βίντεο θα ακούσουμε ακόμη για ένα άλλο συναρπαστικό πλάνο που ετοιμάζει η BMW. Tο επίσης πρωτότυπο Vision K18 μας συστήνει τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που από τα 1600 κυβικά έχει ανέβει στα 1800 και, μετά από το δικό του ντεμπούτο πέρυσι στο Concorso d’ Eleganza, ετοιμάζεται επίσης να φτάσει στη γραμμή παραγωγής της BMW.

Δείτε στη συνέχεια το πρώτο επεισόδιο της σειράς The Ones Who Ride της BMW και δείτε τα δύο πρωτότυπα να πλάνα δράσης, με πρωταγωνιστές τους κινητήρες και πρωτίστως τον ήχο τους.

Ετικέτες