Yamaha NMAX 2025 - Αναβάθμιση, με νέα μετάδοση YECVT και έκδοση… “Turbo” [VIDEO]

Και νέα εμφάνιση έχουμε, αλλά και νέα TFT οθόνη οργάνων με πλοήγηση που διαθέτει χάρτες!
Yamaha NMAX 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/6/2024

Όπως είχε συμβεί και με την προηγούμενη έκδοση του ΝΜΑΧ, έτσι και για το μοντέλο 2025, η παρουσίαση έγινε πρώτα στην Ινδονησία, ενώ το αναμένουμε αργότερα και στην Ευρώπη. Για την επόμενη χρονιά το μικρό και ιδιαίτερα εξελιγμένο αστικό scooter των Ιαπώνων κερδίζει νέα μετάδοση, νέα TFT οθόνη με χάρτες, νέα εμφάνιση, και κυκλοφορεί σε πολλές εκδόσεις.

Στην αναβάθμιση του ΝΜΑΧ για το 2025, ξεχωρίζουν τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Νέος προβολέας που θέλει να θυμίζει την οικογένεια ΜΤ
  • Νέο design
  • Turbo έκδοση με δύο riding modes
  • Yamaha Electronic CVT Transmission Technology
  • Τρία επίπεδα επιτάχυνσης με το κουμπί Y-Shift
  • Piggy-back αμορτισέρ πίσω
  • Νέα σέλα

Την ίδια ώρα, το NMAX συνεχίζει να φέρει μεταξύ άλλων Keyless σύστημα, Start & Stop σύστημα, δικάναλο ABS και TCS, full-LED και DRL LED φώτα, αλλά και θύρα USB-C στον πλούσιο εξοπλισμό του.

Μπορεί στην Ευρώπη το ΝΜΑΧ να κυκλοφορεί τόσο στη μεγάλη έκδοση 155 όσο και ως 125 για την Α1 κατηγορία, στην Ινδονησία όμως που δεν έχουν Α1, κυκλοφορεί μόνο στη μεγάλη έκδοση. Σε αυτήν λοιπόν, ο τελευταίας γενιάς υγρόψυκτος τετράχρονος και ψεκαστός Blue Core κινητήρας με 4 βαλβίδες και σύστημα μεταβλητού χρονισμού VVA αποδίδει 15,15 hp / 8.000 rpm και 1,44 kgm / 6.500 rpm, ελαφρώς ανεβασμένες επιδόσεις σε σχέση με τους 14,88 hp / 8.000 και τα 1,42 kgm / 6.500 rpm του μοντέλου 2024.

Yamaha NMAX 2025

Όσον αφορά στις κορυφαίες εκδόσεις του ΝΜΑΧ 2025, αυτές έρχονται με νέα μετάδοση YECVT και λειτουργία... “turbo” -προσοχή στα εισαγωγικά-, η οποία βοηθά σε ταχύτερες επιταχύνσεις. Δύο είναι τα Riding Modes (T-Mode δηλαδή Town Commuting, και S-Mode που μεταφράζεται σε Sport Touring), τα οποία αλλάζουν μέσω του κουμπιού “Mode” στο τιμόνι αριστερά.

Σύμφωνα με εσωτερικά τεστ της Yamaha, χρησιμοποιώντας το “TURBO” το ΝΜΑΧ του 2025 μπορεί να επιταχύνει ταχύτερα για να καλύψει μια απόσταση 200 μέτρων, κάνοντας διαφορά 9,2 μέτρων σε σχέση με το μοντέλο του 2024.

NMAX

Τα πολύπλοκα συστήματα μετάδοσης του YECVT NMAX συνεχίζονται με το Y-Shift, του οποίου το κουμπί βρίσκεται και αυτό στο αριστερό γκριπ. Το Y-Shift προσφέρει τρία διαφορετικά επίπεδα επιτάχυνσης (Low, Medium και High), ενώ αλλάζει και το επίπεδο φρένου κινητήρα. Έτσι μπορεί για παράδειγμα ο αναβάτης να το χρησιμοποιεί στις κατηφόρες για επιπλέον επιβράδυνση.

TFT

Όσον αφορά στο κόκπιτ του ΝΜΑΧ, εκεί βρίσκουμε είτε μια LCD οθόνη στις φθηνότερες εκδόσεις, είτε μια νέα έγχρωμη TFT οθόνη για τις ακριβότερες “Turbo”. Η τελευταία έχει και συνδεσιμότητα (μουσική, τηλεφωνία και διαδίκτυο) αλλά και πλοήγηση με χάρτες, μέσω του app Garmin Street Cross.

NMAX 2025

Το NMAX του 2025 διατίθεται στις εκδόσεις: NMAX “Turbo” Techmax Ultimate, NMAX “Turbo” Techmax, NMAX “Turbo”, NMAX NEO S, NMAX NEO.

Άγνωστο παραμένει ακόμα το πότε θα δούμε το νέο NMAX στην Ευρώπη.

Ετικέτες

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες