Brixton: Στην παραγωγή το 1200!

Μπαίνει στα μεγάλα σαλόνια με τον άγνωστο Χ
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/4/2020

Η Brixton ίσως να έχει ένα μικρό θέμα με τα ονόματα των μοντέλων της, καθώς μετονόμασε τα BX 125 σε… Felsberg για να στραμπουλάμε τη γλώσσα μας, όμως με την απόφασή της να βάλει κανονικά στην παραγωγή την δικύλινδρη Scrambler των 1200 κυβικών, μάλλον το πρόβλημα θα το έχει ο ανταγωνισμός. Διότι όπως είχαμε γράψει στο ρεπορτάζ μας από την EICMA, το αυστριακό KSR Group στο οποίο ανήκει η Brixton έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση στα τμήματα R&D και σχεδιασμού στο Krems της Αυστρίας. Εκεί σχεδίασαν δύο νέες γενιές δικύλινδρων εν σειρά κινητήρων, όπου η μία έχει 500 κυβικά με 48 ίππους και απευθύνεται στην δημοφιλή Α2 κατηγορία διπλωμάτων και άλλη είναι μεγάλου κυβισμού. Οι μοτοσυκλέτες που θα έχουν (αρχικά…) τον κινητήρα των 500 κυβικών, ονομάζονται Crossfire και τις είδαμε στην EICMA στην τελική μορφή παραγωγής τους.

Όμως ο μεγάλος δικύλινδρος ήταν εκεί ως πρωτότυπο, μέσα στο πλαίσιο ενός Scrambler που θύμιζε πάρα πολύ τα Triumph Bonneville. Η μοτοσυκλέτα δεν είχε όνομα, ούτε η Brixton έδινε επίσημα στοιχεία σχετικά με τον ακριβή κυβισμό και την ιπποδύναμη. Άφηναν να εννοηθεί πως είναι κάπου μεταξύ 900 και 1200 κυβικά (σ.σ. αυτούς τους δύο κυβισμούς χρησιμοποιεί και η Triumph για τα Bonneville). Η μυστικότητα γύρω από αυτό το πρωτότυπο έφτανε έως και στο σημείο να μην έχει καν… όνομα!

Στη συνέντευξή μας με τους ανθρώπους της Brixton, μας άφησαν να καταλάβουμε πως ο κινητήρας αυτός είναι 1200 κυβικά και τα τελευταία νέα έρχονται να το επιβεβαιώσουν, καθώς μιλούν να για την έναρξη παραγωγής αυτής της μοτοσυκλέτας. Λόγω των όσων συμβαίνουν στον κόσμο τους τελευταίους μήνες, ακόμα δεν είναι βέβαιο αν θα προλάβει το εργοστάσιο στην Κίνα να ετοιμάσει την μοτοσυκλέτα ως μοντέλο του 2020 ή αν τελικά έρθει στην Ευρώπη ως μοντέλο του 2021.

Άλλωστε ακόμα δεν έχει γίνει η επίσημη παρουσίασή του και όπως φαίνεται η EICMA είναι πιθανόν να μην γίνει το φθινόπωρο, αφού ήδη μεγάλα ονόματα όπως η BMW και η KTM έχουν πει πως δεν θα λάβουν μέρος. Όπως κι αν έχει, η Brixton αποκτά μια ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων για να έχει παρουσία σε όλες της κατηγορίες. Ίσως να μην μοιάζει ακόμα ως άμεσος ανταγωνιστής των ιαπωνικών και ευρωπαϊκών εταιρειών, όμως ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα της Benelli, δηλαδή σχεδιάζοντας τις μοτοσυκλέτες στην Ευρώπη και κατασκευάζοντάς τις στην Κίνα, συνδυάζει την ελκυστική εμφάνιση με την προσιτή τιμή. Μπαίνοντας τώρα στη μεγάλη κατηγορία κυβισμού, αυτομάτως αποκτά διαφορετική υπόσταση ως εταιρεία και νέες προοπτικές.           

GASGAS ES 800 και SM 800 - Πιάστηκαν "επ' αυτοφώρω" σε δοκιμές

Ο μπροστινός προβολέας έρχεται αυτούσιος από το 800ΝΚ της CFMOTO
motomag με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό.
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/4/2024

Δύο νέα μοντέλα της GASGAS απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του γερμανικού Motorrad τις προηγούμενες ημέρες σε στάδιο δοκιμών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τις νέες εκδόσεις των μοντέλων ES και SM, τα οποία όμως τώρα εφοδιάζονται με τον δικύλινδρο κινητήρα των 799 κυβικών της KTM.

Στην περίπτωση του ES 800 μιλάμε για την έκδοση Enduro η οποία πλέον θα χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο κινητήρα LC8c των 799 κ.εκ. της ΚΤΜ με απόδοση 95 ίππους. Τώρα όσον αφορά το SM 800 το Supermoto της GASGAS ομοίως και αυτό θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα των 799 κυβικών, ενώ παραμένει άγνωστο αν οι εκδόσεις ES 700 και SM 700 θα σταματήσουν ή αν θα συνεχίσουν την εμπορική τους πορεία στις αγορές.

με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό.

Αυτό που προκαλεί όμως την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της GASGAS όσον αφορά τον εμπρόσθιο προβολέα. Αυτός έρχεται αυτούσιος από το 800ΝΚ της CFMOTO με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό. Η σύμπραξη αυτή δεν είναι τυχαία καθώς εδώ και αρκετό διάστημα η κινεζική εταιρεία κατασκευάζει μοντέλα για την KTM. Από την άλλη, θα μπορούσε να είναι και στοιχείο για να μας μπερδέψει επίτηδες, αλλάζοντας σχήμα στο τελικό στάδιο.

Περισσότερα τεχνικά στοιχεία δεν γνωρίζουμε αν και από ότι βλέπουμε τα δύο αυτά νέα μοντέλα της GASGAS έχουν πάρει την τελική τους μορφή, οπότε θα έχουμε νέα τους πολύ πολύ σύντομα.

Ετικέτες