Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

CFMOTO MT 800: Η πρώτη φωτογραφία στη φύση

Ο “Καλοδεχούμενος” ανταγωνιστής

Σύμφωνα με τους Ιταλούς δημοσιογράφους, αυτή η πρώτη φωτογραφία του νέου CFMOTO MT 800 στη… φύση και όχι μέσα σε studio, έχει “διαρρεύσει” από την ίδια την κινέζικη εταιρεία. Ήδη από τις 7 Δεκεμβρίου είχαμε τις φωτογραφίες της μοτοσυκλέτα στην τελική της μορφή, τόσο με τις χυτές ζάντες και τα πιο street ελαστικά, όσο και εκείνη με τις ζάντες με ακτίνες, χρυσά στεφάνια και πιο “off-road” ελαστικά. Όπως έχουμε πει, η μοτοσυκλέτα θα έχει τον κινητήρα των 799cc της προηγούμενης γενιά των 790 Adventure και όχι τον νέο υπερκυβισμένο των 890 Adventure του 2021.

Αυτό σημαίνει πως μέχρι η CFMOTO να δημοσιοποιήσει τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά δεν είναι βέβαιο αν η μοτοσυκλέτα θα είναι Euro 5 προδιαγραφών, όμως στη αποκλειστική συνέντευξη του αφεντικού της ΚΤΜ Stefan Pierer στον συνεργάτη μας Alan Cathcart, είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα για την Αυστριακή εταιρεία και πως θα είναι καλοδεχούμενος ανταγωνισμός… Σε κάθε περίπτωση, η μοτοσυκλέτα της CFMOTO τοποθετείται εμπορικά και τιμολογιακά κάτω από τις αντίστοιχες μοτοσυκλέτες της KTM και της Husqvarna, οπότε απευθύνεται και σε διαφορετικό κοινό. Μάλιστα μπορούμε να πούμε πως μπορεί να παίξει το ρόλο Δούρειου Ίππου για την KTM, αφού θα πάρει πελάτες κατευθείαν από τους Ιάπωνες ανταγωνιστές, αλλά και τις υπόλοιπες ανερχόμενες κινέζικες εταιρείες, όπως είναι η Benelli και η Voge.

Σε επίπεδο ποιότητας εξαρτημάτων, στη φωτογραφία φαίνεται πως τα περισσότερα περιφερειακά είναι από την προηγούμενη γενιά των 790 της ΚΤΜ, όπως π.χ. τα ακτινικά φρένα της J.Juan.