Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Το CFMOTO 800MT έτοιμο για παραγωγή

Έτοιμη η μοτoσυκλέτα

Πριν από λίγο καιρό σας είχαμε δείξει το δικύλινδρο Adventure της CFMOTO στο τελικό στάδιο των δοκιμών του, με το απαραίτητο καμουφλάζ από τις τελευταίες δοκιμές στο δρόμο. Τώρα, είναι έτοιμο ολοκληρωτικά, στην τελική του μορφή ακόμη και με τα γραφικά που θα έχει η μοτοσυκλέτα όταν βγει από τις γραμμές παραγωγής.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη του ΜΤ800, από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, μέχρι τα σκίτσα από τις πατέντες που το αφορούν και έχουν κατατεθεί, αλλά πλέον διέρρευσαν οι εικόνες από την τελική του μορφή, όπως ακριβώς θα πωλείται στις βιτρίνες των εμπόρων. Όπως μπορούμε να δούμε, το τελικό αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ κοντά τόσο με τα σχέδια, όσο και με τα πρωτότυπα που έχουμε δει κατά καιρούς, αν και οι χυτές ζάντες που υπήρχαν στα σκίτσα, έχουν αντικατασταθεί με ακτινωτούς τροχούς που είχαμε δει στα αρχικά πρωτότυπα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η CFMOTO θα προσφέρει δύο εκδόσεις με διαφορετικούς τροχούς στους υποψήφιους πελάτες της.

Επιπλέον, φαίνεται πως έχει αλλάξει ελαφρώς και το όνομα, καθώς δεν θα ονομάζεται ΜΤ800 αλλά 800ΜΤ, προφανώς για να μην υπάρχει τόσο άμεσος συσχετισμός με την σειρά "ΜΤ" της Yamaha.

Να θυμίσουμε ότι το 800ΜΤ είναι προϊόν της στενής συνεργασίας μεταξύ ΚΤΜ και CFMOTO, καθώς το κινέζικο εργοστάσιο κατασκευάζει ήδη διάφορους κινητήρες και συναρμολογεί μοτοσυκλέτες για λογαριασμό των Αυστριακών, ενώ μέρος της συμφωνίας είναι το δικαίωμα χρήσης του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα των 790 Adevnture και Duke από τους Κινέζους. Το πλαίσιο είναι κι αυτό μια παραλλαγή του πλαισίου του 790 Adventure, με το ψαλίδι όμως να είναι εντελώς διαφορετικό.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, απομένει να μάθουμε αν ο κινητήρας θα αποδίδει τα ίδια ή λιγότερα άλογα απ' ό,τι στα ΚΤΜ, όπου εκεί η απόδοσή του κυμαίνεται –ανάλογα το μοντέλο- από τους 95 ως τους 105 ίππους. Το βάρος (γεμάτο) του 800ΜΤ είναι στα 213 κιλά, 16 κιλά παραπάνω από το 890 Adventure της ΚΤΜ, ενώ με την προσθήκη των αλουμινένιων βαλιτσών από τον προαιρετικό εξοπλισμό το βάρος ανεβαίνει στα 248 κιλά.

Η επίσημη παρουσίαση της μοτοσυκλέτα (η οποία έπρεπε να είχε γίνει ήδη βάσει του αρχικού σχεδιασμού και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας) αναμένεται μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2021.