Ducati Diavel 1260 Lamborghini - Νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Επειδή το Diavel δεν ήταν ήδη μοναδικό…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

26/11/2020

Μία εσωτερική συνεργασία, από το διπλανό γραφείο, είναι τα 630 αριθμημένα Diavel που θα παραχθούν σε συνεργασία με την Lamborghini καθώς αμφότερες οι Ιταλικές εταιρείες βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Audi.

Είναι η πρώτη τους συνεργασία σε αυτό το επίπεδο, αν και θα περίμενε κανείς να έχουν δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο εδώ και χρόνια οι ιταλικές σπορ εταιρείες, μιας και η Ducati ακροβατεί με ένα μέρος της γκάμας της στα μοτοσυκλετιστικά επίπεδα της Lamborghini. Το Diavel είναι έτσι κι αλλιώς μία μοναδική μοτοσυκλέτα που έχει στο παρελθόν δει πολλές ειδικές εκδόσεις αφιερωμένες σε αυτό, κάθε μία ολότελα ξεχωριστή, όπως και τώρα.

Η νέα ειδική έκδοση του Diavel είναι εμπνευσμένη από την Lamborghini Siàn FKP 37, μία από τις πιο περίβλεπτες Lamborghini που έχουν φτιαχτεί ποτέ μόλις σε 63 μονάδες κι έτσι προκύπτουν και τα 630 Diavel που θα παραχθούν. Η Siàn FKP 37 είναι ένα κόσμημα της λεγόμενης Motor Valley της περιοχής Emilia-Romagna δηλαδή που είναι γεμάτη από βιομηχανίες που εξυπηρετούν την αυτοκίνηση. Εδώ υπάρχουν ένα σωρό κατασκευαστές που τα εξαρτήματα που παράγουν τροφοδοτούν τις γραμμές παραγωγής σε Αυστρία (KTM), Γερμανία (VW κ.α.) κι ένα σωρό άλλες χώρες, πέρα από την Ιταλική παραγωγή.

Άξιος εκφραστής της δουλειάς που γίνεται στην Motor Valley είναι η Siàn FKP 37, ένα μηχανολογικό αριστοτέχνημα, εμπνευσμένο με την σειρά του από την Countach με έντονες γραμμές για το αεροδυναμικό του σχήμα που του προσδίδουν ξεχωριστή εμφάνιση που δεν μπορείς να λαθέψεις με κάτι άλλο. Παράγει 819 ίππους έχοντας κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά και ηλεκτροκινητήρα, και γίνεται έτσι η ισχυρότερη Lamborghini που έχει παραχθεί.

«Με την δημιουργία αυτής της έκδοσης του Diavel τονίζουμε τις αξίες που μοιραζόμαστε με την Lamborghini: Είμαστε Ιταλοί, είμαστε σπορ, και σχεδιάζουμε με συγκεκριμένη φιλοσοφία» λέει ο Andrea Ferraresi, διευθυντής του κέντρου σχεδιασμού της Ducati και συνεχίζει:

«Η Diavel 1260 Lamborghini έχει σχεδιαστεί με τις ίδιες στιλιστικές αξίες του σπορ αυτοκινήτου της Lamborghini, τονίζοντας παράλληλα τα δυναμικά στοιχεία του Diavel. Για παράδειγμα οι ζάντες, που είναι ένα σημαντικό στοιχείο για μία τέτοια μοτοσυκλέτα είναι επανασχεδιασμένες και σφυρήλατες και αμέσως φέρνουν την μοτοσυκλέτα πιο κοντά στο αυτοκίνητο. Το φαίρινγκ είναι ολόκληρο φτιαγμένο από carbon και το οπτικό αποτέλεσμα είναι ολότελα ξεχωριστό, πραγματικά συλλεκτικής αξίας και 100% Diavel όταν το οδηγείς».

«Είμαστε πεπεισμένοι πως σχεδιαστικά το αυτοκίνητό μας ξεχωρίζει και είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα στην αυτοκινητοβιομηχανία» λέει ο Mitja Borkert, , διευθυντής του κέντρου σχεδιασμού της Automobili Lamborghini και συνεχίζει: «Η μοναδική σιλουέτα, με ξεκάθαρες γραμμές αλλά μοναδικές συνάμα, είναι η βάση κάθε σχεδίου μας. Το DNA αυτής της φιλοσοφίας μπορεί να μεταφερθεί σε άλλα προϊόντα, μέσα από ομαδική δουλειά και με συγκολλητικό υλικό το γεγονός πως είμαστε δύο μάρκες που εμπνέονται από τις ίδιες αξίες και την δέσμευση πως ό,τι κάνουν είναι «ωραίο να το οδηγείς».

Ξεκάθαρα λοιπόν η νέα Ducati Diavel 1260 Lamborghini είναι η επιτομή της συνεργασίας των δύο σχεδιαστικών κέντρων Ducati και Lamborghini μεταφέροντας τα δυναμικά στοιχεία της μίας, στην άλλη. Πρώτα από όλα με τους σφυρήλατους, ελαφριούς και επανασχεδιασμένους τροχούς. Έπειτα με τις εισαγωγές και τα καλύμματα του ψυγείου που σχεδιάστηκαν όχι για να κρύβονται αλλά αντίθετα να ξεχωρίζουν και να τραβούν το μάτι ακόμη περισσότερο.

Η βαφή είναι ίδια με την Siàn FKP 37 με την συγκεκριμένη πράσινη / λαδί απόχρωση ενώ το υποπλαίσιο και οι τροχοί τονίζονται ιδιαίτερα από τον μπορύτζινο χρωματισμό τους. Δεν λείπουν βέβαια και οι λεπτομέρειες σε Ducati Red όπως στις ακτινικά τοποθετημένες M50 δαγκάνες της Brembo.

Οι πιο παρατηρητικοί θα αντιληφθούν το μοτίβο σε «Υ» και τα εξάγωνα που είναι χαρακτηριστικά σε κάθε Lamborghini, στο τελικό της εξάτμισης και την σέλα.

Δίνοντας περεταίρω αξία στην χρήση του carbon η Ducati δεν έμεινε μόνο στα στοιχεία του φαίρινγκ που άλλαξαν για την συγκεκριμένη έκδοση με την βοήθεια της Lamborghini. Carbon είναι το κάλυμμα του τελικού της εξάμτισης, η ποδιά, το κεντρικό κάλυμμα του ρεζερβουάρ, ο κοκκοβιός, το πλαίσιο της οθόνης των οργάνων, το πλαίσιο του προβολέα αλλά και οι χούφτες.

Ο αριθμός 63 δεν είναι τυχαίος αλλά σηματοδοτεί το έτος ίδρυσης του Sant'Agata Bolognese κατασκευαστή, και δεν θα μπορούσε το Diavel να μην τονίσει αυτό το νούμερο με την σειρά του. Κάθε ένα θα φέρει σειριακό αριθμό και αλουμινένια αριθμημένη πλακέτα στο πλαίσιο.

Παράλληλα οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να αγοράσουν και ένα ξεχωριστό κράνος με γραφικά που ακολουθούν την σχεδίαση της μοτοσυκλέτας και επίσης έχουν σχεδιαστεί από την Ducati.

Παραμένουν φυσικά αναλλοίωτα όλα τα δυναμικά στοιχεία του Diavel που παράγει 162 ίππους στις 9.500 στροφές με 13,2 kg.m στις 7.500 στροφές από τον Euro5 κινητήρα του ζυγίζοντας τώρα, μετά από τόσο carbon, 220 κιλά. Θυμίζουμε πως το Diavel χρησιμοποιεί ένα ειδικά σχεδιασμένο για αυτό ελαστικό της Pirelli και είναι εφοδιασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα ηλεκτρονικά βοηθήματα τα οποία τροφοδοτούνται με πληροφορίες από IMU 6 αξόνων. Το πακέτο ηλεκτρονικών περιλαμβάνει: Cornering ABS EVO, Ducati Traction Control EVO (DTC), Ducati Wheelie Control EVO (DWC), Ducati Power Launch EVO (DPL) and Cruise Control.

Το εργοστασιακό αυτό “customizing” επεκτείνεται και στο μενού της οθόνης που πλέον έχει τα λογότυπα και των δύο χωρίς όμως άλλες διαφορές.

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 700S - Παρουσιάστηκε ανανεωμένο στην Κίνα

Το νέο μοντέλο ξεφεύγει από την σχεδιαστική ταυτότητα του προηγούμενου SRT 700
motomagQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

27/5/2024

Η QJMOTOR παρουσίασε στην Έκθεση του Πεκίνο την ανανεωμένη έκδοση του γνωστού και στη χώρα μας SRT 700, βάζοντάς του δίπλα κι ένα “S”, ξεφεύγοντας εντελώς από την πρότερη σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας, ενώ το νέο SRT 700S έρχεται σε δύο εκδόσεις, μία με πιο ασφάλτινο προσανατολισμό και μία για όσους αναζητούν το κάτι παραπάνω στο χώμα.

Εξωτερικά, το νέο SRT 700S δεν θυμίζει σε τίποτα το SRT 700 που έχουμε εδώ στην Ελλάδα, έχοντας αλλαγές παντού. Ξεκινώντας από μπροστά, οι δύο LED προβολείς είναι πλέον ο ένας πάνω από τον άλλον -βλ. Suzuki. Ταυτόχρονα, η ζελατίνα είναι πιο κοντή και πιο μαζεμένη σε διαστάσεις, ενώ τουλάχιστον σύμφωνα με τις φωτογραφίες, το φτερό κάτω από την μάσκα φαίνεται να είναι ελαφρώς μικρότερο. Τα κάγκελα παραμένουν κομμάτι του βασικού εξοπλισμού, με παρόμοιο σχεδιασμό με του προηγούμενου μοντέλου. Αλλαγές έχουμε και στο πίσω τμήμα με περισσότερα πλαστικά γύρω από τη σέλα του συνεπιβάτη και σχάρα που έρχεται πιο ψηλά από την σέλα, θέτοντας ερωτηματικά για την ευκολία φορτώματος της μοτοσυκλέτας.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος υγρόψυκτος δικύλινδρος εν σειρά 698 κυβικών που έχουμε γνωρίσει μέσα από το SRT 700. Η απόδοση αγγίζει τους 73,4 ίππους στις 8.000 στροφές και τα 6,83 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, με το SRT 700S να εξοπλίζεται με υγρό, πολύδισκο συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης και κιβώτιο 6 σχέσεων. Όπως βλέπουμε, η Brembo παραμένει ο προμηθευτής στα φρένα, με δύο ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες 4 εμβόλων να πιάνουν πάνω σε δίσκους τύπου μαργαρίτα -στο SRT 700S- 320 χιλιοστών, ενώ πίσω μία δαγκάνα ενός εμβόλου πιάνει πάνω σε δίσκο 260 χιλιοστών.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Το ευμέγεθες ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και το επίσης ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ πίσω, είναι της Marzzocchi. Για την ώρα, δεν αναφέρονται οι διαδρομές, όμως το ύψος της σέλας στα 795 χιλιοστά υποδηλώνει ότι πιθανότατα δεν ξεφεύγουν ιδιαίτερα. Το ρεζερβουάρ των 19,5 λίτρων συνεχίζει να υφίσταται και στο SRT 700S, με το βάρος της μοτοσυκλέτας να ανακοινώνεται στα 238 γεμάτα κιλά, 3 περισσότερα από τα 235.

Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων εντοπίζεται στους τροχούς. Στη μεν πρώτη, την ασφάλτινη, έχουμε 17 ιντσών χυτούς με μπράτσα μπροστά και πίσω, με τις διαστάσεις ελαστικών 120/70-17 και 160/60-17, αντίστοιχα. Από την άλλη, η “off-road” όπως την ονομάζει η εταιρεία έκδοση αποκτά ακτινωτούς τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω, με διαστάσεις 110/80-19 και 150/70-17, αντίστοιχα, ενώ κρίνοντας από τις φωτογραφίες τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης έρχονται από την Metzeler.

​QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Συγκρίνοντας λίγο τις διαστάσεις μεταξύ του SRT 700 και SRT 700S βλέπουμε ότι το νέο μοντέλο έχει δεχτεί μία γενναία αύξηση στο πλάτος -από τα 925 φτάνει πλέον τα 940 χιλιοστά-, ενώ έχει μεγαλώσει σε μήκος (2.330 χιλιοστά έναντι 2.200 χιλιοστών). Το SRT 700S χαμήλωσε και σε ύψος, φτάνοντας τα 1.395 χιλιοστά από τα 1.450 του προγόνου του.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Στον βασικό εξοπλισμό του SRT 700S συναντάμε έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με συνδεσιμότητα, θερμαινόμενες σέλες, φωτιζόμενους διακόπτες, κεντρικό σταντ, κάγκελα προστασίας, έτοιμες βάσεις για πλαϊνές βαλίτσες, ABS, traction control, σύστημα μέτρησης πίεσης ελαστικών, σχάρα και χούφτες. Η τιμή για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς στην Κίνα έχει ανακοινωθεί στα 37.999 γουάν (4.834€). Ελαφρώς ακριβότερη είναι αυτή με τους ακτινωτούς τροχούς και τον 19 ιντσών μπροστινό στα 41.999 γουάν (5.343€). Οι τιμές βέβαια είναι ενδεικτικές και αφορούν την αγορά της Κίνας, όπου προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στον κόκκινο χρωματισμό που βλέπουμε και στις φωτογραφίες.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Λόγω των νέων Euro5+ προδιαγραφών, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από 1/1/2025 για όλα τα νέα μοντέλα που θα πατάνε τις ρόδες τους στην Ευρώπη, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποια από αυτά που βλέπουμε να παρουσιάζονται στην Κίνα αυτή την περίοδο, θα έρθουν και προς τα μέρη μας. Το κόστος της έγκρισης τύπου είναι αρκετά αυξημένο, επομένως κάθε κατασκευαστής θα πρέπει να αποφασίσει για ποια μοντέλα αξίζει να δαπανήσει το ποσό που απαιτείται, ανάλογα με το αν η αγορά που απευθύνεται θα μπορέσει να κάνει απόσβεση του κόστους στην πορεία.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσειςQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσειςQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσειςQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

 

Ετικέτες