Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Ducati Panigale V2 Troy Bayliss Edition: Αφιερωμένη στον θρύλο του WSBK

Για τα 20 χρόνια από το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Αυστραλού με την Ducati

Τον Troy Bayliss τον γουστάρουμε πολύ, όχι μόνο γιατί είναι ο μοναδικός αναβάτης των WSBK που πήρε μέρος ως Wild Card στα MotoGP και κέρδισε ρίχνοντας μισή πίστα στους υπόλοιπους, αλλά κυρίως γιατί είναι ο κλασσικός “έξω καρδιά” χαρακτήρας που έχουν οι περισσότεροι Αυστραλοί αναβάτες και όποτε έχουμε βρεθεί μαζί τους σε διεθνείς παρουσιάσεις μοτοσυκλετών, πραγματικά απολαμβάνουμε την παρέα του.

Φέτος, συμπληρώνονται 20 χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στα SBK με την Ducati 996 Corsa και η ιταλική εταιρεία δημιούργησε μια ειδική έκδοση της Panigale V2 στα χρώματα της εργασιακής μοτοσυκλέτας του Αυστραλού με τον αριθμό 21.

Ταυτόχρονα, στον προσεχή αγώνα του Motul-WSBK που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Assen της Ολλανδίας, η Dorna μαζί με την Ducati έχουν διοργανώσει μια τιμητική διαδικτυακή εκδήλωση προς τιμήν του Troy Bayliss, όπου ο Paolo Ciabatti θα συνομιλήσει ζωντανά με τον Bayliss.

Η Panigale V2 Τroy Bayliss Edition, είναι τρία κιλά ελαφρύτερη από το συμβατικό μοντέλο, χάρη στην χρήση carbon και τιτανίου στην εξάτμιση, την μπαταρία λιθίου, ενώ οι αναρτήσεις είναι οι κορυφαίες Ohlins NX30 εμπρός και TTX36 πίσω. Φυσικά υπάρχουν και πολλές οπτικές διαφορές, όπου πέρα από τα χρώματα και τα number plate με τον αριθμό 21, έχουμε διαφορετικό κάλυμμα σέλας, αγωνιστικά γκριπ στο τιμόνι κ.τ.λ.