EICMA 2023: NIU F600, F650 Sport & F650 Pro – Νέα ηλεκτρικά σκούτερ που καταργούν το άγχος της αυτονομίας

Αξιοποιώντας το δίκτυο ανταλλαγής μπαταριών NIU SWAP
motomagEICMA 2023: NIU F600, F650 Sport & F650 Pro – Νέα ηλεκτρικά σκούτερ που καταργούν το άγχος της αυτονομίας
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/11/2023

Η NIU παρουσίασε στην EICMA 2023 τρία νέα ηλεκτρικά σκούτερ, τα οποία σε απαλλάσσουν από το άγχος της αυτονομίας αλλά και το να βρεις χρόνο που απαιτείται για την φόρτιση των μπαταριών, αξιοποιώντας το δικό της δίκτυο ανταλλαγής μπαταριών, ενώ κάθε ένα διαφέρει ως προς την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα και την αυτονομία της μπαταρίας.

Όπως έχουμε πει πολλές φορές η ηλεκτροκίνηση δεν είναι η μοναδική λύση μετακίνησης που θα υπάρχει στο μέλλον. Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι δεν επιλύει σημαντικά προβλήματα, ειδικά όσον αφορά την αστική μετακίνηση. Μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη τεχνολογία αντιμετωπίζει σκόπελους που αναχαιτίζουν την εξάπλωσή της σε μεγαλύτερο βαθμό. Τα βασικότερα ζητήματα γύρω από την ηλεκτροκίνηση είναι η αυτονομία και ο χρόνος που απαιτούν οι μπαταρίες για να φορτίσουν που είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με την ενέργεια που προσφέρουν. Στον χώρο της μοτοσυκλέτας αυτά μεγεθύνονται, καθώς το μικρό μέγεθος και η ανάγκη για χαμηλό βάρος δεν επιτρέπει την εγκατάσταση μεγάλων μπαταριών. Με τη σειρά του αυτό έχει συνέπεια στην αυτονομία, η οποία παραμένει περιορισμένη.

EICMA 2023: NIU F600, F650 Sport & F650 Pro – Νέα ηλεκτρικά σκούτερ που καταργούν το άγχος της αυτονομίας

Αυτό το πρόβλημα επιχειρεί τώρα να λύσει η NIU με την παρουσίαση των F600, F650 Sport και F650 Pro, τα οποία θα μπορούν να ανταλλάξουν τις μπαταρίες τους στους σταθμούς που έχει δημιουργήσει η NIU. Μέσω του δικτύου της η εταιρεία ηλεκτρικών δικύκλων θέλει να δώσει την δυνατότητα στους χρήστες των σκούτερ της να αφήνουν την άδεια μπαταρία τους σε μία θυρίδα φόρτισης και με το κατάλληλο αντίτιμο να παίρνουν μία φορτισμένη για να συνεχίσουν την πορεία τους. Έτσι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σηκώσεις την σέλα, να αφαιρέσεις την άδεια μπαταρία και με το κατάλληλο αντίτιμο (δεν ανακοινώνεται ακριβές ποσό) να πάρεις μία πλήρως φορτισμένη. Σε αντάλλαγμα, αυτό που ζητάει η NIU είναι μία συνδρομή, η οποία καλύπτει απεριόριστο αριθμό εναλλάξιμων μπαταριών.

Τα τρία σκούτερ μοιράζονται το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο με την απόσταση από το έδαφος να αγγίζει τα 250 χιλιοστά. Κοινά είναι επίσης τα φρένα με ένα δίσκο 220 χιλιοστών μπροστά και έναν 180 χιλιοστών πίσω που συνεργάζονται με σύστημα CBS, το βάρος στα 118 κιλά αλλά και μέγιστο αναρτώμενο φορτίο που ανέρχεται στα 150 κιλά.

Το ίδιο βλέπουμε να ισχύει και με τον βασικό εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει χώρο για δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα – κάτι όχι τόσο σύνηθες στα ηλεκτρικά σκούτερ –, σύστημα ανάκτησης ενέργειας που φορτίζει ελαφρώς την μπαταρία κατά το φρενάρισμα, full-LED φωτιστικά σώματα με φλας που απενεργοποιούνται αυτόματα, GPS για τον εντοπισμό του οχήματος (μέσω της εφαρμογής) και ψηφιακή LCD οθόνη. Η ECU που χρησιμοποιείται στα F600, F650 Sport και F650 Pro δίνει την δυνατότητα για over-the-air ενημερώσεις λογισμικού, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να επισκεφτείς κάποιο σημείο service για να τις κάνεις. Τέλος, η εφαρμογή της NIU σου δίνει την δυνατότητα, εκτός από τον εντοπισμό της θέσης του σκούτερ, να το κλειδώνεις και ξεκλειδώνεις ασύρματα, να ενεργοποιήσεις επίσης ασύρματα τον συναγερμό, να δεις τα δεδομένα για κάθε βόλτα σου, την κατάσταση της μπαταρίας αλλά και πόση ενέργεια κατανάλωσες.

EICMA 2023: NIU F600, F650 Sport & F650 Pro – Νέα ηλεκτρικά σκούτερ που καταργούν το άγχος της αυτονομίας

Βασική διαφορά μεταξύ των τριών όπως αναφέραμε είναι η ισχύς του τοποθετημένου στον πίσω τροχό ηλεκτροκινητήρα, το βάρος των δύο μπαταριών και μαζί και η αυτονομία που προσφέρουν. Έτσι, το F600 έχει δύο μπαταρίες 13,3 κιλών η κάθε μία, με την αυτονομία του να ανακοινώνεται στα 87 χιλιόμετρα. Η σταθερή ισχύς του ηλεκτροκινητήρα είναι 3kW (4 ίπποι). Για το F650 Sport οι δύο μπαταρίες σταματάνε την ζυγαριά στα 15,8 κιλά η κάθε μία με την αυτονομία εδώ να αυξάνεται στα 113 χιλιόμετρα, ενώ η σταθερή ισχύς παραμένει στα 3kW ή 4 ίππους. Τέλος, στο F650 Pro έχουμε δύο μπαταρίες 16 κιλών η κάθε μία, με την αυτονομία να κυμαίνεται ανάμεσα στα δύο προηγούμενα φτάνοντας τα 108 χιλιόμετρα. Η έκδοση Pro έχει την υψηλότερη απόδοση του ηλεκτροκινητήρα στα 5kW (6,8 ίπποι), που έχει αντίκρισμα και στην τελική του των 95 χ.α.ω, απέναντι στα 80 χ.α.ω και 70 χ.α.ω. για το F650 Sport και F600, αντίστοιχα.

EICMA 2023: NIU F600, F650 Sport & F650 Pro – Νέα ηλεκτρικά σκούτερ που καταργούν το άγχος της αυτονομίας

 

Ετικέτες

Harley-Davidson Pan America 350 - Crossover entry-level μοντέλο

Με βάση το X350, παραμένει άγνωστο ακόμα αν θα το δούμε και Ευρώπη
Harley-Davidson X350RA
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/12/2023

Το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine ανακάλυψε στο εγχειρίδιο χρήσης του Harley-Davidson X350 μια επερχόμενη νέα μικρή μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson, με τα αρχικά X350RA, ενώ όπως φαίνεται πρόκειται για ένα επερχόμενο Pan America 350, που με τροχούς 17 ιντσών θα κάνει είσοδο στην κατηγορία των μικρών Crossover.

Η Harley-Davidson λάνσαρε φέτος στην Κίνα το naked μοντέλο X350, που βασίζεται στις μικρές μοτοσυκλέτες της QJ Motor. Η μοτοσυκλέτα κατόπιν εξήχθη στην Ιαπωνία, την Αυστραλία και άλλες αγορές, αποτελώντας την πιο προσιτή entry-level επιλογή για τους φαν της Harley-Davidson,

Πρόσφατα, τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανακάλυψαν ότι το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης της X350 στην Ιαπωνία κρύβει ένα ακόμα, επερχόμενο, μοντέλο, που όπως φαίνεται ίσως είναι ένα μικρό Pan America με Crossover στιλ.

Harley-Davidson X350RA

Όπως συμβαίνει με εγχειρίδια που έχουν φτιαχτεί για δύο ή τρία μοντέλα που χρησιμοποιούν την ίδια βάση, έτσι κι εδώ, δίπλα στο X350 βλέπουμε να γίνεται αναφορά και σε ένα X350RA, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Harley-Davidson X350RA

Στο manual βλέπουμε πως τα δυο μοντέλα έχουν αρκετές διαφορές, με τη μέγιστη ιπποδύναμη του X350RA να εμφανίζεται αρκετά μειωμένη, από τους 36 hp / 9.000 rpm σε 23 hp / 7.000 rpm, με αντίστοιχη μείωση ροπής από 3,16 kgm / 7.000 rpm στα 2,9 kgm / 5.000 rpm -βλέπουμε πως έχει αλλάξει εντελώς η απόδοση, με έμφαση στη χαμηλόστροφη και πιο ροπάτη απόδοση.

Harley-Davidson X350RA

Επιπλέον, στα 200 ανακοινώισμα κιλά βάρους, η X350RA ζυγίζει 8 kg περισσότερα από την X350 (βλ. τοποθέτηση φαίρινγκ, όπως στη μεγαλύτερη Pan America), και έχει ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων από 120/70-ZR17 και 160/60-ZR17 σε 110/70-17 και 150/60-17, με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης να είναι τα PIRELLI ANGEL GT.

Harley-Davidson X350RA

Βρισκόμαστε σε αναμονή για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το μυστηριώδες X350RA, και περιμένουμε να δούμε αν όντως θα αφορά μια μικρή Pan America, και τέλος αν μετά την έλευση του στην κινέζικη αγορά το δούμε να εξάγεται και σε άλλες αγορές, όπως σε αυτή της Ευρώπης.