EICMA 2023: NIU - Μεγαλώνει την γκάμα της με τρεις νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Διευρύνει τα όριά της, ξεφεύγοντας από τα σκούτερ
motomagEICMA 2023: NIU – Μεγαλώνει την γκάμα της με τρεις νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/11/2023

Η NIU δείχνε να εξελίσσεται διαρκώς, παρουσιάζοντας στην EICMA 2023 τρεις νέες μοτοσυκλέτες, για off-road, σπορ και αστική χρήση, διευρύνοντας την γκάμα της μπαίνοντας και στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, εκτός των σκούτερ με τα οποία ξεκίνησε.

Το XQi3, αποτελεί μία απρόσμενη έκπληξη από την εταιρεία, καθώς μιλάμε για μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με βασικό πεδίο δράσης την εκτός δρόμου οδήγηση. Παράλληλα, έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κινείται νόμιμα στον δημόσιο δρόμο, με τα full-LED φωτιστικά σώματα, φλας, καθρέπτες και βάση πινακίδας να μπορούν να αφαιρεθούν για off-road χρήση.

EICMA 2023: NIU – Μεγαλώνει την γκάμα της με τρεις νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Το XQi3 πρόκειται να έρθει σε τέσσερις χρωματικές επιλογές και δύο διαφορετικές εκδόσεις, τη Street και τη Wild, με τη βασική διαφορά να εντοπίζεται στην τελική ταχύτητα. Η συμβατή με την κατηγορία L1e (ΑΜ) Street περιορίζεται στα 45 χ.α.ω., ενώ η Wild φτάνει τα 75 χ.α.ω και όπως μας ενημερώνει η εταιρεία προορίζεται καθαρά για χρήση εκτός δρόμου. Αμφότερα τα μοντέλα έχουν ονομαστική αυτονομία 90 χιλιομέτρων με μία φόρτιση 5,3 ωρών, ενώ υπάρχει και ταχεία φόρτιση αλλά και δυνατότητα αφαίρεσης της μπαταρίας για να μπορείς να τη φορτίζεις παντού.

Ο ηλεκτροκινητήρας της NIU έχει μέγιστη ονομαστική ισχύ 8kW που μεταφράζονται σε 10,8 ίππους και μπορεί να την διατηρήσει για 30 λεπτά, ενώ η σταθερή ισχύς φτάνει τα 6kW / 8,1 ίππους. Το εντυπωσιακό όμως σε τέτοιου είδους κινητήρες είναι η ροπή, που στο XQi3 αγγίζει τα 36,4 χιλιογραμμόμετρα! Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετάδοση γίνεται με αλυσίδα, αυξάνοντας τους πόντους της συμπεριφοράς της στο χώμα.

Το σφυρήλατο αλουμινένιο πλαίσιο κρατάει το βάρος χαμηλά, στα 76 κιλά με το βάρος της μπαταρίας ιόντων-λιθίου να ανέρχεται στα 15,4 κιλά. Το ύψος της σέλας είναι στα 875 χιλιοστά από το έδαφος, με το χαμηλότερο σημείο της μοτοσυκλέτας να απέχει 237 χιλιοστά από αυτό, για να μην βρίσκει εύκολα σε πέτρες και κορμούς δέντρων.

Στον τομέα της πέδησης βρίσκουμε έναν δίσκο 220 χιλιοστών μπροστά και έναν 203 χιλιοστών πίσω. Οι αναρτήσεις έρχονται από την νέα… ΚΚΕ (καμία σχέση με το γνωστό κόμμα στην ελληνική Βουλή) και αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά που ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση των ελατηρίων και την απόσβεση επαναφοράς. Πίσω, βλέπουμε ένα μονό αμορτισέρ με μοχλικό που ρυθμίζεται ως προς τις αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς. Οι ακτινωτοί τροχοί είναι 19 ιντσών, μπροστά και πίσω, με διαστάσεις ελαστικών 70/90-19 και 70/100-19, αντίστοιχα.

EICMA 2023: NIU – Μεγαλώνει την γκάμα της με τρεις νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Ο βασικός εξοπλισμός του XQi3 είναι σύγχρονος και πλούσιος περιλαμβάνοντας πλαϊνό σταντ, μαρσπιέ με δοντάκια χωρίς αντιολισθητικό κάλυμμα, θύρα φόρτισης USB-C, έγχρωμη TFT οθόνη με δυνατότητα συνδεσιμότητας για διαχείριση κλήσεων και λειτουργίες Lap Timer και Route Tracking, για τις εκτός δρόμου βόλτες. Η ίσια και μακριά σέλα έχει αντιολισθιτικό κάλυμμα. Δύο χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι η ύπαρξη ενός Kill Switch τον οποίο δένει κάπου πάνω του ο αναβάτης και σε περίπτωση πτώσης ή έκτακτης ανάγκης αποσυνδέεται, διακόπτοντας απευθείας την παροχή ρεύματος στον κινητήρα. Ακόμη, μέσω του smartphone του ο αναβάτης μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή της NIU και μέσω Bluetooth να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει την μοτοσυκλέτα μόλις το κινητό βρεθεί στην κατάλληλη απόσταση από αυτή.

EICMA 2023: NIU – Μεγαλώνει την γκάμα της με τρεις νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Περνάμε τώρα στη σπορ naked πρόταση της NIU, που ακούει στο όνομα RQi, η οποία κατατάσσεται στις γυμνές street μοτοσυκλέτες μικρομεσαίου κυβισμού, με την τελική να φτάνει τα 110 χ.α.ω. Η μέγιστη ισχύς που μπορεί να διατηρήσει για 30 λεπτά αγγίζει τους 7,5kW/10,2 ίππους, ενώ η σταθερή ισχύς φτάνει τα 5kW/6,8 ίππους με τη θηριώδη ροπή να φτάνει τα… 45,88 χιλιογραμμόμετρα! Ο ηλεκτροκινητήρας της NIU είναι τοποθετημένος στο κέντρο της μοτοσυκλέτας με την μετάδοση να γίνεται και εδώ με αλυσίδα.

Οι δύο μπαταρίες ζυγίζουν 23 κιλά η κάθε μία, με το βάρος της μοτοσυκλέτας να φτάνει τα 186 κιλά. Για μία πλήρη φόρτιση χρειάζονται 4 ώρες η κάθε μία ή 7 και οι δύο μαζί, με την θεωρητική αυτονομία να κυμαίνεται μεταξύ 95 και 105 χιλιομέτρων.

EICMA 2023: NIU – Μεγαλώνει την γκάμα της με τρεις νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Στα φρένα συναντάμε επώνυμες λύσεις με ένα δίσκο 300 χιλιοστών μπροστά και έναν 240 χιλιοστών πίσω, με δαγκάνες της Brembo, ενώ ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει είτε σύστημα CBS, είτε ABS που συνδυάζεται με Traction Control. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και μονό αμορτισέρ πίσω, με τα ελαστικά να είναι 17 ιντσών. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης έρχονται από την Pirelli σε διαστάσεις 110/70-17 και 140/70-17.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ακόμα keyless κεντρικό διακόπτη, έγχρωμη TFT οθόνη με δυνατότητα συνδεσιμότητας, full-LED φωτιστικά σώματα, τέσσερα Riding Modes (E-SAVE, Dynamic, Sport και Ultra-Boost που σου δίνει την τελική των 110 χ.α.ω.) και δύο κάμερες -μία μπροστά, μία πίσω- για να καταγράφεις τις διαδρομές σου, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης έχει ενσωματωμένο σύστημα αποθήκευσης ενός λεπτού πριν και ενός λεπτού μετά το συμβάν. Μέσω της εφαρμογής της NIU, μπορείς ακόμη να κάνεις τις ρυθμίσεις στη μοτοσυκλέτα σου προκειμένου να τη φέρεις στα μέτρα σου, αλλά και να βλέπεις που βρίσκεται κάθε στιγμή.

EICMA 2023: NIU – Μεγαλώνει την γκάμα της με τρεις νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Στο περίπτερο της NIU στην EICMA 2023 είδαμε επίσης και μία ελαφριά μοτοσυκλέτα πόλης με την ονομασία SQi, η οποία έχει ήδη παρουσιαστεί στην Κίνα. Ο ηλεκτροκινητήρας του βρίσκεται στο κέντρο του πίσω τροχού, μία τεχνολογία που καταργεί την ανάγκη ύπαρξης τελικής μετάδοσης -που εδώ βλέπουμε να υπάρχει, χωρίς να υπάρχουν πετάλια- με συνέπειες το χαμηλότερο κόστος χρήσης αλλά και το μεγαλύτερο μη αναρτώμενο βάρος. Η μέγιστη ισχύς του ανακοινώνεται στα 0,4kW που μεταφράζονται σε... μισό ίππο, με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 45 χ.α.ω.

Το ενιαίο πλαίσιο είναι από ελαφρύ κράμα, κοινό με τους τροχούς των 17 ιντσών, και μέσα του περικλείει την αφαιρούμενη μπαταρία ιόντων λιθίου. Στις αναρτήσεις βρίσκουμε συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και μονό αμορτισέρ πίσω. Στα φρένα υπάρχουν ένας δίσκος 220 χιλιοστών μπροστά και ένας 180 χιλιοστών πίσω.

EICMA 2023: NIU – Μεγαλώνει την γκάμα της με τρεις νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Στον βασικό εξοπλισμό του SQi περιλαμβάνονται full-LED φωτιστικά σώματα, ψηφιακή LCD οθόνη με δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη και θύρα φόρτισης USB. Κατεβάζοντας την εφαρμογή της NIU μπορείς να γνωρίζεις που βρίσκεται αλλά και να ξεκλειδώνεις το SQi χρησιμοποιώντας τεχνολογία NFC, όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες της εταιρείας.

Ετικέτες

KTM 450 Rally Replica 2025 - Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Σε περιορισμένη παραγωγή 100 τεμαχίων και τιμή… όταν παραγγείλεις
motomagKTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/4/2024

Η KTM φέρνει το ανανεωμένο 450 Rally Replica στην γκάμα της, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ιδιώτες που τρέχουν σε Rally να αποκτήσουν μία κορυφαία μοτοσυκλέτα, η οποία κουβαλάει πάνω της όλη την τεχνογνωσία που έχουν συλλέξει οι “πορτοκαλί” από την πολύχρονη εμπλοκή τους με θρυλικούς χωμάτινους αγώνες αντοχής, όπως το Dakar.

Μετρώντας μέχρι σήμερα 235 νίκες σε σκέλη του Rally Dakar και 19 τίτλους, είναι ξεκάθαρο ότι η KTM έχει θέσει τα σωστά θεμέλια για να θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές του θεσμού. Το 450 Rally Replica έχει παίξει σημαντικό ρόλο για την κατάκτηση των 10 από αυτούς τους τίτλους, καθιστώντας το ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην ιστορία του θεσμού, ενώ το όνομά του έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο με τα πρωταθλήματα Rally Raid. Οι αυστριακοί αποφάσισαν για το 2025 να ανανεώσουν το θρυλικό του μοντέλο, δίνοντας την ευκαιρία σε 100 τυχερούς ιδιώτες να νιώσουν εργοστασιακοί αναβάτες.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Το 450 Rally Replica έχει δεχτεί την πιο σημαντική ανανέωση από το 2020, με νέο κινητήρα, πιο επιθετικό σχεδιασμό και αναθεωρημένο πλαίσιο, το οποίο έχει εξελιχθεί από την KTM Factory Racing. Σύμφωνα με τους αυστριακούς, η νέα έκδοση είναι πιο κοντά από ποτέ, μέχρι σήμερα, στο πρωτότυπο των εργοστασιακών αναβατών.

Ξεκινάμε από την “καρδιά” της μοτοσυκλέτας, τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 450 κυβικών με τροφοδοσία ψεκασμού, που συναντάμε στα Motocross και Enduro μοντέλα της KTM, όπου η κεφαλή με τον 1ΕΕΚ έχει επανασχεδιαστεί. Ο συμπλέκτης και το κιβώτιο ταχυτήτων έχουν ενισχυθεί, για μεγαλύτερη αντοχή και αξιοπιστία, χωρίς να θυσιάζεται η απόδοση. Η ψύξη γίνεται πλέον από δύο ξεχωριστά ψυγεία, αντί για την μία ενιαία μονάδα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, με στόχο τη βελτιωμένη ροή του ψυκτικού και την καλύτερη ψύξη των μετάλλων του κινητήρα.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Νέο είναι και το πλαίσιο, το οποίο έχει κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις του αγωνιστικού τμήματος KTM Motorsports. Για τη δημιουργία του ακολουθήθηκε η τεχνική “hydro-forming”, ενώ οι ατσάλινοι σωλήνες έχουν κοπεί με laser για μεγαλύτερη ακρίβεια. Χάρη στις τεχνικές αυτές και την τεχνολογία CAD, έχουν υπολογιστεί τόσο η διαμήκης όσο και η στρεπτική ακαμψία. Σύμφωνα με την KTM τα υψηλά επίπεδα πληροφόρησης στον αναβάτη παραμένουν, απορροφώντας τις ανωμαλίες χωρίς να θυσιάζεται η σταθερότητα στις ευθείες. Το νέο αλουμινένιο ψαλίδι είναι κενό στο εσωτερικό του και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βελτιωμένη ακαμψία και αξιοπιστία, με το χαμηλότερο δυνατό βάρος.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Πίσω βρίσκουμε ένα ρεζερβουάρ 16 λίτρων, το οποίο λειτουργεί και ως υποπλαίσιο, ενώ δύο ακόμα χωρητικότητας 9 και 9,5 λίτρων μπροστά, με τα συνολικά 34,5 λίτρα βενζίνης να προσφέρουν υψηλά επίπεδα αυτονομίας στο 450 Rally Replica του 2025, ακόμη και για τα μεγαλύτερα σε απόσταση rally. Τα ρεζερβουάρ ελέγχονται από δύο ξεχωριστές αντλίες βενζίνης, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα η μία από την άλλη, είτε για τα μπροστινά, είτε για το πίσω.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Στις αναρτήσεις η KTM εξοπλίζει το ανανεωμένο 450 Rally Replica με τις πιο πρόσφατες δημιουργίες της σειράς WP PRO. Μπροστά το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 48 χιλιοστών WP XACT PRO 7548 με τεχνολογία κλειστού φυσιγγίου, δένει πάνω σε κατεργασμένες σε εργαλειομηχανή CNC τιμονόπλακες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε 23 χιλιοστά offset. Η άνω τιμονόπλακα εξοπλίζεται επίσης με καβάλετα με σύστημα PHDS, που έχει εξελιχθεί από την ίδια την KTM. Πίσω, το μονό αμορτισέρ WP XACT PRO 7750 είναι πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ έχει δοκιμαστεί σε οριακές συνθήκες σε πολλαπλά σκέλη Rally, από τους εργοστασιακούς αναβάτες, Kevin Benavides και Matthias Walkner. Το πακέτο ολοκληρώνει ένα σταμπιλιζατέρ τιμονιού SCOTTS.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Εμφανισιακά, το 450 Rally Replica του 2025 έχει δεχτεί σημαντικές αλλαγές, με περισσότερες γωνίες και πιο επιθετικό ύφος. Ο ειδικά σχεδιασμένος πύργος από carbon fiber, για χαμηλό βάρος, προστατεύεται από ένα βελτιωμένο φαίρινγκ, το οποίο υπόσχεται καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά. Αυτό μεταφράζεται σε λιγότερους στροβιλισμούς και θόρυβο, για τον αναβάτη. Τα όργανα είναι και αυτά νέα, πιο στενά, με ενσωματωμένες τις προειδοποιητικές λυχνίες, ενώ υπάρχει η πρόβλεψη για εγκατάσταση ψηφιακού roadbook. Ο νέος LED προβολέας έχει, σύμφωνα με την KTM, 33% ισχυρότερη δέσμη φωτός, για πιο εύκολη πλοήγηση στα πολύ πρωινά ή τα νυχτερινά σκέλη.

Μία όμορφη λεπτομέρεια που συναντάμε στο 450 Rally Replica είναι μία ειδικά σχεδιασμένη και κατασκευασμένη γι’ αυτό εργαλειοθήκη, η οποία έχει ενσωματωθεί στο προστατευτικό κάλυμμα του κινητήρα. Με αυτόν τον τρόπο, ο αναβάτης έχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε εργαλεία, ενώ ταυτόχρονα τον απαλλάσσει από την ανάγκη να κουβαλάει ο ίδιος ό,τι χρειάζεται, καταπονώντας ακόμη περισσότερο το σώμα του με επιπλέον βάρος.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους

Το 450 Rally Replica κατασκευάζεται και συναρμολογείται στην Αυστρία από το αγωνιστικό τμήμα KTM Motorsports και ρυθμίζεται για κάθε αναβάτη ξεχωριστά. Θα είναι διαθέσιμο σε μόλις 100 κομμάτια για όλο τον κόσμο, με τις παραγγελίες να ξεκινούν στις 24 Απριλίου 2024. Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα από τα 100 αντίτυπα, τότε θα πρέπει να κατευθυνθείτε στον πλησιέστερο έμπορο μοτοσυκλετών KTM, προκειμένου να παραγγείλετε την KTM 450 Rally Replica 2025, όπου θα μπορέσετε να ενημερωθείτε και για την τιμή της.

KTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφουςKTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφουςKTM 450 Rally Replica 2025 – Για να κυριαρχήσεις στους αμμόλοφους